K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 22:37 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

lutra pisze:Ponieważ życzliwi wydzwaniają do wetów (nie wiem, może powinnam podać listę tych, u których leczymy, żeby nikogo nie pominęli, bo pomijają) z awanturą, dlaczego Fundacja ma taniej, usunęłam post z informacją o cenie. Jednocześnie informuję, że kiedy ktoś kupuje w hurcie 100 koszulek co 6 miesięcy, regularnie, to będzie miał taniej niż ktoś kto kupuje 2 koszulki w orku. Bardzo dziękuję za uwagę i za skurwysyństwo, które dotyka nas, a na którym tracą koty i to te najbardziej potrzebujące. Kij w bary.

Kiedy to czytam i kilka poprzednich postów o podobnej tematyce, myślę sobie, że cytat "Miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt" (chętnie przywoływany także na forum) to tylko wyświechtany, pusty frazes. Bo jak to możliwe: gołębie serca dla kotów, a człowiekowi d...ać?
Jeśli ktoś mi go kiedyś przytoczy, to chyba go zabiję śmiechem.

Tosza pisze:Ze smutnych wieści-Iruś nie żyje.

Przykro :( Bardzo mu "ogłoszeniowo" kibicowałam.

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Śro cze 15, 2011 23:44 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

:(

To dla rozweselenia mogę zalinkować nasze zdjęcia słodziaka:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=128947

Pozdrowienia dla p. Małgosi.
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Od: Czw lut 17, 2011 1:54

Post » Czw cze 16, 2011 7:58 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

elzak3 pisze:
edit_f pisze:może ktoś ma jakiś pomysł..
Tolka złapałam tylko na kastrację.. przy zabiegu okazało się, że na podniebieniu ma guzka.. może to być zwykły naroślak, ale może to być coś rakowego, coś co odrośnie i nie pozwoli kotu jeść (do tego drugiego scenariusza, że to rakowe, skłania się wetka, która go operowała).. Tolek bardzo się boi, pozwala głaskać się po główce, ale i tak drętwieje ze strachu.. pomyśliłam, że go zaszczepię, dam na kociarnię i poszukam jakiegoś chociażby wychodzącego domku, może podwórka, gdzie ktoś miałby nad nim pieczę.. wczoraj wetka poinformowała mnie, że nie chce go zaszczepić, bo spadnie odprność i znów coś mu się w pyszczku pojawi.. czy faktycznie nie można go zaszczepić? czy ktoś zna jakieś bezpieczne miejsce, w którym mogłabym go wypuścić, i w którym ktoś miałby nad nim oko?

Obrazek

A macie to co mu wycieli? Poza jądrami ofkors? Może mogłabym pomóc zbadac za friko.

wczoraj poprosiłam wetkę, żebyśmy zajrzały do buzi Tolka, bo tak dziwnie coś nią ruszał.. no i guzek znowu jest.. urósł na nowo w ciągu dwóch tygodni.. będzie operowany, a guzek dam do badania.. to ponad 200 zł.. pani doktor powiedziała, że jeśli to nowotwór, Tolek kwalifikuje się do eutanazji..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw cze 16, 2011 19:01 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kociarnia ok, z sufitu nic nie kapie. :) Poza wodą z prania, pralka jakoś słabo wiruje.

Lolek miał wizytę, ale miska była ważniejsza. Natalia przyjedzie do niego jeszcze raz po 10 lipca. Nadal biję się (ja) z myślami, czy to naprawdę dobry wybór, ale cóż, rodzice zdecydowali.

Tri wróciła na swoje śmieci. Gilu mnie potraktował z liścia :evil:

Co z Benią? Wraca na kociarnię? Robert przyniósł jej książeczkę, jest w szufladzie.

I jeszcze jedno: kto i w jakim celu przyniósł fontannę drinwell? Do cat-roomu się nie nada, bo nie ma tak nisko kontaktu, a przedłużacz byłby niebezpieczny. Czy ona ma iść na bazarek? Jeśli tak, to za ile? A może ma inne przeznaczenie?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw cze 16, 2011 19:14 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Proszę trzymać moją fontannę z dala od bazarków :P Annazoo mi ją oddaje i w pt na dyżurze ją wezmę. Benia wraca do klatki. Gilu mi też dał kilka razy z liścia.

A ja mam sporo rzeczy bazarkowych, które się nie sprzedały, z kociarni i od Annyzoo.
Pluskwa bierze je na autoryzowaną przez siebie imprezę, ale co z nimi dalej? Może ktoś podjąłby się dalszego wystawiania, bo na kociarni może się to zniszczyć, no i miejsce zajmuje...?
Ostatnio edytowano Czw cze 16, 2011 19:16 przez _namida_, łącznie edytowano 1 raz

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw cze 16, 2011 19:16 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

_namida_ pisze:Proszę trzymać moją fontannę z dala od bazarków :P Annazoo mi ją oddaje i w pt na dyżurze ją wezmę. Benia wraca do klatki. Gilu mi też dał kilka razy z liścia.

Dobrze wiedzieć, bo już niektórzy czynili na nią zakusy.... Nie ja, ja mam własne :)
Obrazek

miszelina

Post » Czw cze 16, 2011 19:19 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Help

Czy ktoś jutro pojutrze lub w poniedziałek wybiera się do Myślenic lub może mnie poratować transportem - muzę odebrać z Therios dokumentacje psicy we wtorek jedziemy do Wrocławia na konsultacje .
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw cze 16, 2011 19:34 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Edit_f koniecznie sie odezwij.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Czw cze 16, 2011 20:33 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:
_namida_ pisze:Proszę trzymać moją fontannę z dala od bazarków :P Annazoo mi ją oddaje i w pt na dyżurze ją wezmę. Benia wraca do klatki. Gilu mi też dał kilka razy z liścia.

Dobrze wiedzieć, bo już niektórzy czynili na nią zakusy.... Nie ja, ja mam własne :)

Benka wraca jutro.
Gilosław czasami ma takie gorsze dni, myślę, że to klatka. Dlatego chciałabym umówić go w miarę szybko na rtg i kastrację - w przyszłym tygodniu w grę wchodzi środa, a potem dopiero następny tydzień. Potrzebuję dla niego transportu z Kocimskiej na Ruczaj i w zależności od tego będę prosić Tweety o ustalenie terminu. Kasa na to uzbierała się z bazarków, niedługo będe robić następne.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw cze 16, 2011 20:36 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

wygrałam/wygraliśmy materiałem o zalanej kociarni nagrodę miesiąca za artykuł na MMkraków - co ciekawe, prawie to przeoczyłam 8O - jutro polecę odebrać nagrodę, 200zł, i od razu wpłacę na konto fundacji.

fajnie, będzie trochę zaszczepionych maluchów czy co tam aktualnie jest najpilniejsze :)

http://www.mmkrakow.pl/373831/2011/6/13/tym-zyje-miasto--znamy-zwyciezcow-najlepszych-artykulow-w-kwietniu-i-maju?category=news

:mrgreen:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw cze 16, 2011 20:39 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:wygrałam/wygraliśmy materiałem o zalanej kociarni nagrodę miesiąca za artykuł na MMkraków - co ciekawe, prawie to przeoczyłam 8O - jutro polecę odebrać nagrodę, 200zł, i od razu wpłacę na konto fundacji.

fajnie, będzie trochę zaszczepionych maluchów czy co tam aktualnie jest najpilniejsze :)

http://www.mmkrakow.pl/373831/2011/6/13/tym-zyje-miasto--znamy-zwyciezcow-najlepszych-artykulow-w-kwietniu-i-maju?category=news

Gratulacje :) :kotek:
Obrazek

miszelina

Post » Czw cze 16, 2011 20:41 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:
Kocuria pisze:wygrałam/wygraliśmy materiałem o zalanej kociarni nagrodę miesiąca za artykuł na MMkraków - co ciekawe, prawie to przeoczyłam 8O - jutro polecę odebrać nagrodę, 200zł, i od razu wpłacę na konto fundacji.

gratulacje należą się również Tobie, za fotki, które dobitnie zilustrowały tekst :ok:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw cze 16, 2011 21:04 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:
miszelina pisze:

gratulacje należą się również Tobie, za fotki, które dobitnie zilustrowały tekst :ok:

Nie ma to jak wspólna praca :) Daje wymierne efekty.
Obrazek

miszelina

Post » Czw cze 16, 2011 21:30 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Brawo dziewczyny :kotek:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Czw cze 16, 2011 21:36 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Czy ktoś polował na to trójkolorowe?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

[poprzednia][następna]