KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 03, 2012 17:03 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

:1luvu:
:ok:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lis 03, 2012 17:24 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

O kurcze :D :D :D :D Cudownie.
Trzymam kciuki baaardzo.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie lis 04, 2012 11:43 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

:ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon lis 05, 2012 19:41 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

Cudowna wiadomość :)
A zarazem chyba smutna ?? Prawie dwa lata z Rejcią .. To właśnie te minusy , dla których nie potrafiłabym być DT.

Po cichu myślimy o dokoceniu ... Ale nie spodziewałam się, że Odi się tak rozpanoszy ;) Średnio zadowolony był z ostatniej wizyty Kota, który przyszedł za mną mroźną nocą .. Kocurek był zaledwie chwilę a Odi chodził cały kolejny dzień obrażony ;) ;) ;)
Na szczęście poza miną wskazującą na totalny Foch i oczami mówiącymi "Ty chyba żartujesz, że On tu z Nami zostanie?" nie okazywał agresji, więc .. może :)

Pozdrawiamy.

ODIegoDOM

Od: Śro mar 02, 2011 14:34

Post » Pon lis 05, 2012 23:36 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

ODIegoDOM pisze:Cudowna wiadomość :)
A zarazem chyba smutna ?? Prawie dwa lata z Rejcią .. To właśnie te minusy , dla których nie potrafiłabym być DT.

Po cichu myślimy o dokoceniu ... Ale nie spodziewałam się, że Odi się tak rozpanoszy ;) Średnio zadowolony był z ostatniej wizyty Kota, który przyszedł za mną mroźną nocą .. Kocurek był zaledwie chwilę a Odi chodził cały kolejny dzień obrażony ;) ;) ;)
Na szczęście poza miną wskazującą na totalny Foch i oczami mówiącymi "Ty chyba żartujesz, że On tu z Nami zostanie?" nie okazywał agresji, więc .. może :)

Pozdrawiamy.

Rejcia była wyjątkowa, bo niewidoma częściowo. Dlatego tak długo czekała.
:) obecnie ma się bardzo dobrze, jest jedynaczką i ma ludzia tylko dla siebie :)
Cieszę się, ale praktycznie się popłakałam jak przeczytałam , że "Pani mama dziś o 14.00 mi ją przywiezie " ... nie mniej jestem szczęśliwa... i nasze pozostałe 3 koty też, bo wreszcie nie ma Rejci ich odpędzającej od kolan mamy :)

Chyba myślami tu Panią zwabiłam :) bo ostatnio zastanawiałam się co tam u Odiego :)
On tolerował inne footra, bardziej się trzymał z dziewczynkami... więc może jakąś dziewczynkę ?
Cieszę się , że ma się dobrze :)
Również pozdrawiam!!

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lis 06, 2012 16:21 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

Dostałam po oczach tą "Panią" ! ;)

Nie dziwię się, że leciały łzy!
Nawet dzisiaj pomyślałam chwile, cobym czuła gdybym miała teraz Odiego wyadoptować - nie dałabym rady !!! ;)

Nasze ciche dokocenie doprowadziło mnie dzisiaj do Schroniska - wymyśliłam sobie, że Kociaki z forum na pewno dużo szybciej znajdą domki niż te z "Promyka". Na miejscu byłam zaskoczona bo futrzastych "na wydaniu" było sztuk 5 w tym 1 maluteńki rudasek zarezerwowany :) 1 Maluch - czarny Kocurek i 3 dorosłe Koty, jak posągi - ani drgnęły ;) Wszytskie piękne oczywiście, w tym jeden jak odbicie Odiego! Też bezogoniasty, o pięknych zielonych oczach.
Wróciłam sama..
Tym razem jestem "wymagająca". Ponieważ Odi jest absolutnie tylko moim Kotem ;) chcę aby drugi był bardziej towarzyski,może być nawet nachalny - najważniejsze, żeby lubił dzieci i Odinusa ;) Psa wystarczy, że będzie tolerował ;) Doszłam też do wniosku, że jednak tym razem niech będzie to wysterylizowana Panna - czuję się osaczona! Nawet jaszczurka okazała się samcem!! ;)
Seja zdziwiona byłam bardzo Jego zbuntowaniem bo przecież mieszkał z tyyyyyyyloma Futrami i z domownikami nie ma żadnego problemu. Rozpaczał po stracie swojej Kumpeli Świnki Lejli (ja do dzisiaj w żałobie, kochana odeszła nagle , w ciągu 3 godzin :(((( ) , z psem się uwielbiają , nawet Jaszczura toleruje choć pewnie wolałby Go na swoim talerzu :p (łowna bestia z Niego :) Nadal przynosi mi zdobycze do łóżka!!! ) , Rybka nareszcie przestała Go interesować bo z Tą akceptacją było najwięcej problemów. Myślę więc, że w przyszłości nie będzie problemu z nowym współlokatorem ale też mam wrażenie, że szybciej dogada się z koleżanką ;) Żałuje bardzo, że dopiero teraz odkryłam wątek Jego siostry, choć z drugiej strony nie byłoby pewnie łatwo bo Ona jeszcze bardziej niż Odi uprzedzona do ludzi :(

Ogólnie przeglądam wątki adopcyjne już od jakiegoś czasu i serce boli, że nie można wszystkim pomóc. Otuchy dodają te wszystkie szczęśliwe zakończenia, szkoda tylko, że to taka syzyfowa praca bo durnych ludzi nie ubywa a mam dziwne wrażenie, że jest wręcz na odwrót :/

Pozdrawiamy !!

ODIegoDOM

Post » Wto lis 06, 2012 17:41 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

Gdyby nie ten pies miałabym dla Pani idealną kicię - niestety Frania boi się panicznie psów :( . No i jest potwornie gadatliwa.

Ale może Pusia? (viewtopic.php?f=1&t=147372&start=150#p9360921) - choć ona już mocno dorosła, więc nie wiem jak byłoby z dokoceniem.

Z drugiej strony wzięcie kota z DT to dobry pomysł - gdy odchodzą do dobrego Domku, zwalniają miejsce dla biedactw, które trzeba ratować "na już". Więc warto :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 06, 2012 18:34 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

Alienor Dziękujemy za zainteresowanie :) Odi to Kocurro z tego wątku viewtopic.php?f=13&t=117801 więc nie trzeba mnie przekonywać do zalet DT ;) Tym bardziej, że Odinus miał ten dom wspaniały :) . Po dzisiejszej wizycie w schronisku jestem tylko bardziej przekonana do tego, że DT to takie Przedszkole niekoniecznie dla Maluchów. Dzięki pośrednictwu dostaje się podstawowe informacje i można poznać preferencje Kota.
Teraz kiedy możemy dłużej poczekać (Seja potwierdzi, że wtedy chciałam Kota na teraz już i ani chwili pozniej ;) ) na TEGO właściwego Kota postanowiłam zwiedzić też schronisko ale oczywiście przeglądam przeróżne strony z adopcjami :)
Z tym psem to u nas jest tak, że jak Kot nie chce Go oglądać to nie musi ale jednak zapach i instynkt nie pozwalają zapomnieć, że w mieszkaniu "czyha" rozleniwiony Basset, który nic z niczego sobie nie robi ;)
Pusia jest piękna - marzy mi się czarna Kota ;) Albo dymna ale to nie kolor jest najważniejszy. To ma być TEN kot ;) I nie ukrywam,ze tym razem najchętniej przeglądam młodzież. Odi jak pisałam jest totalnie tylko mój, jest przespokojny, wręcz leniwy i myślę, że przyda się Jemu lekki rozruch ;) Maluchy choć słodkie to po 1wsze mają większe wzięcie , więc wierzę, że szybko znajdą nowe domki a po drugie bez bicia przyznaję, że nie pamiętam już wpadek kuposikowych i wolałabym nie wracać do wspomnień ;) Poza tym Młodzież już jest charakterna, po sterylizacji,"odchowana" , wiadomo już mniej więcej czego się spodziewać ;)
Taka wybredna się zrobiłam przez te 2 lata ;)

Pozdrawiamy.

ODIegoDOM

Post » Śro lis 07, 2012 8:23 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

OK - przytulaśna kotka: viewtopic.php?f=13&t=147818. Dla niej dom (choćby i tymczasowy) może być zbawieniem. Już wyciachana, jeszcze młoda...
Wiesz - nie "reklamowałam" Ci zalet DT, bo adopcję Odiego śledziłam na bieżąco (choć raczej nie pisałam). Chodziło mi o to, że zabierając "zrobionego" kota z DT zwalniasz potencjalnie miejsce dla jakiejś biedy, dla której może to być jedyna szansa na przeżycie. Bo większość ludzi ma problem z głupim kk, nie mówiąc o poważniejszych przypadkach.
A co do stosunku kotów do psów - moja Kotori potrafi 4 razy większego psa usadzić jednym spojrzeniem (przynajmniej u siebie w domu), Julinka pewnie nie miałaby problemu z zaprzyjaźnieniem się, ale już Frania reaguje bardzo nerwowo - wchodzi człowiekowi na głowę, byle maksymalnie zwiększyć dystans od straszliwej bestii. I nie ma tu znaczenia nastawienie psa czy jego rozmiary - po prostu wpada w bezrozumną panikę.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro lis 07, 2012 14:29 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

Alienor to słuszne spostrzeżenie-teraz już też patrzę w ten sposób :)
W sprawie Kotki piszę pw :)

Pozdrawiam.

ODIegoDOM

Post » Śro lis 07, 2012 21:23 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

A to, żeby o Odinusie sobie przypomnieć ;)

Obrazek
Obrazek

Zdjęcia kiepskie bo model zupełnie nie współpracuje!! ;)

ODIegoDOM

Post » Śro lis 07, 2012 22:40 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

Ale na tym pierwszym zdjęciu taki filozof z niego wyszedł :D . A słodki jest że do zacałowania, ale widać - zajęty bardzo, czułostki tylko w odpowiednich momentach, nie przy zabawie.

Alienor

Post » Śro lis 07, 2012 22:54 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

I tylko, kiedy On ma na to ochotę ;) Tak, Odiniec z pewnością jest Kocim filozofem, rozleniwionym na maksa ;) Woli obserwować niż brać w czymkolwiek udział ;) Chyba, że chodzi o spanie to bierze udział o każdej porze dnia i nocy w każdej pozycji i miejscu ! ;) Choć moja głowa to wg Niego było najlepsze miejsce ;) Teraz już najczęściej śpi wtulony w syna bo ja jak się okazało mam alergię na sierść Kotów i Królików ;) ( Heh - pomyślałby Kto :D ) . No i niestety nie może spać na mnie całą noc, nie w okolicy twarzy :)

ODIegoDOM

Post » Pon lis 19, 2012 11:10 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

Wieści z Rejciowego DS :)

Wyrwane cytaty :
"Kotka jest nawet lepsza niż Pani opisywała ".
" Dziękuję bardzo za nią, bo miała Pani rację, że taki kot to skarb. "

Same mówią za siebie :) a mi się chce płakać ze szczęścia :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon lis 19, 2012 11:53 Re: KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

seja pisze:Wieści z Rejciowego DS :)

Wyrwane cytaty :
"Kotka jest nawet lepsza niż Pani opisywała ".
" Dziękuję bardzo za nią, bo miała Pani rację, że taki kot to skarb. "

Same mówią za siebie :) a mi się chce płakać ze szczęścia :)

:D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]