Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 09, 2013 0:09 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

śliczne moje ulubione tulipany. Dziękuję!!! :lol:

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Sob mar 09, 2013 12:05 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Cieszę się bardzo, bo też je lubię :)
Co słychać, jak się udała babska imprezka?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 09, 2013 18:34 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Erin pisze:Cieszę się bardzo, bo też je lubię :)
Co słychać, jak się udała babska imprezka?

Fajnie, wróciliśmy po 23:00. Każda coś upichciła a było nas pięć i czterech chłopa, więc potraw się nazbierało każde inne. Wróciłam obżarta i opita dwiema lampkami wina.

pogoda1053

Post » Pon mar 11, 2013 7:46 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

MPikowo serdecznie pozdrawia :)

Erin

Post » Pon mar 11, 2013 17:18 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Jestem całkiem padnięta i każda cząsteczka kościków mnie boli po łapance na sterylki. Śniegu u nas jeszcze tyle nie było jak teraz, działkowa furtka zasypana do połowy i mimo wysokich butów miałam problem by się przedostać. Jeden z czworaczków wlazł do łapki jak tylko ją ustawiłam na tarasie altankowym, z drugą dużą łapką latałam jak idiotka po trzech działkach w śniegu. Zapytałam o pozwolenie na postawienie łapek u dwóch działkowiczek:tej obok co zaczęła kocią aferę i działka powyżej naszej bo tam ostatnio ucieka młoda kotka by się ukryć od kocurów a i kilka kocurów tam się chowa. Jak postawiłam na jedną to one przeszły na drugą działkę, a jak byłam pewna ,że na tej obok nas siedzi koteczka to potem okazało się ,że łapka nadal pusta, bo ona przeszła do nas i siedzi w budkach. Już miałam z budki wyciągniętą tę cwaną kocicę ale nie udało mi się złapać za karczycho i jak już miałam wkładać do łapki to mi się wymsnęła....I tak zawiozłam jednego (chyba kocura nie jestem pewna) Maniusia i zabrałam kocura mojej bratanicy - wziętego zimą z ulicy. Przywiozłam za to trojaczka po zabiegu ale zanim go zabrałam to musiał jeszcze iść do Pani Doktor na badanie bo po narkozie wymiotował z krwią. Dostawał leki ale już ok nie miał też temperatury, cała drogę głośno śpiewał w samochodzie a na działkę jak wypuściłam to pierwszy był na obiadku przy misce i śmiga po śniegu na działkach. Miałam okazję uściskać i podziękować osobiście Pani doktor bo naprawdę wiele zrobiła dla moich podopiecznych za friko.

pogoda1053

Post » Pt mar 15, 2013 21:50 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Dziś przywiozłam ze schronu po kastracji jednego z czworaczków Maniusia, a raczej zawiozłam Maniusia a odebrałam Manię bo okazało się,że to panienka. :lol: Wypuszczona na działkę była chyba w szoku i pewnie gdzieś ukryta na jakiejś innej działce dochodzi do siebie. Godzinkę po wypuszczeniu byłam z żarełkiem to Maniusi nie było ani śladu.
Przed chwilą miałam świeże wieści o Skrzaciku. Ma teraz na imię Filemon. Jeździ regularnie do weta bo miał świerzb w uszkach i stwierdzono też lambilię ( biegunka od wody z kałuży lub skażonej z wodociągów). Świerzb wyleczony, a na drugą dolegliwośc dostaje zastrzyki, ale już jest wszystko dobrze. Jutro kontrola i potem za tydzień ostatnia. Wizyty u weta znosi bezstresowo.Uwielbia wiklinowy transporterek i lubi w nim spać. Bawi się, ma spory apatycik, daje się łapać na ręce, przytula i lubi też spać ze swoją panią. Głaskany głośno mruczy a czasem usypia. W weekend mam obiecane fotki. I tak z dzikuska wyrasta domowy pieszczoch :kotek:

pogoda1053

Post » Sob mar 16, 2013 0:23 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

tak to z "dzikami" bywa. Jak Noś :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob mar 16, 2013 1:45 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Skrzacik kochany... :D

Za Manię :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob mar 16, 2013 6:40 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Też potrzymam :ok:

Erin

Post » Sob mar 16, 2013 22:15 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Mam obiecane fotki Skrzacika, oj sorry -Filemonka. Bardzo mnie wzruszyły, bo jak widać już nie jest przerażony jak na początku, tapczanik mu nie obcy i najważniejsze, że wie co gdzie leży haha....ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

pogoda1053

Post » Sob mar 16, 2013 22:33 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Inteligentny pyś :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie mar 17, 2013 0:28 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Jakie ma szczęśliwe oczka :ok: :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie mar 17, 2013 12:01 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Fajna ta łapa opadająca no i stanie na dwóch łapkach by coś tam sięgnąć. Przedostatnia foka zamyślone oczka , może myśli o przeszłości jak mu było zimno na dworze i chował się do budki walcząc o cieplejsze miejsce, a może pamięta o rodzeństwie i innych towarzyszach działkowych i ciekaw co u nich czy też mają tak dobrze... Ciekawa psychika zwierzaka, bo mówią,że nie myślą ale ja w to nie wierzę.

pogoda1053

Post » Nie mar 17, 2013 12:02 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Sądzę, że myślą, choć inaczej niż my, nie słowami.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie mar 17, 2013 12:48 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Myślą lepiej, niż my.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]