Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
felisaquatica pisze:jeśli to bydlę jest niepełnoletnie, to pierdyknąć, pardon my french, taką grzywnę jego starym, żeby się obesrali po same uszy - nic tak nie działa na głąbów, jak kara finansowa, żadne tam humanitarne gadki, bo dla takich to dym w oczy, nic więcej - złapać za ryj i o ścianę, w sensie niestety metaforycznym, bo choć łapy świerzbią, żeby całej familii spuścić wpieprz jak kozie za obierki, to - ah, cóż za szkoda!.. - nie można.. Ale jak starzy bekną ciężką kasę za wyczyn pomiotu, to sami mu spuszczą taki łomot, że się nie pozbiera do wakacji, co daj boże jakikolwiek, amen...
grzywna, publikacja we wszelkiej możliwej prasie - halo, halo, może by tak przywrócić instytucję PRĘGIERZA??? i srał pies ochronę danych, na ochronę to sobie trzeba zasłużyć - i ja bym jeszcze dorzuciła tak z 3 lata publicznych robót, np oczyszczenie rowów melioracyjnych, praca na wysypisku śmieci, itp..
No i oczywiście dożywotni zakaz posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia - m.in dlatego postulowałabym upublicznienie danych osobowych..
Bryska4 pisze:No właśnie, jak sąd uzna go za za winnego to chyba można legalnie publikować jego dane, a przynajmniej imię i nazwisko, prawda?
Bryska4 pisze:Tak przez kilka lat...
Jak będzie chciał szkołę zmienić...
Jak będzie pracy szukał...
Tak, jestem cholernie mściwa.
Poker71 pisze:........... chociaż miejscowość.... zrobi się w wiosce taką "reklamę" że się na kilka pokoleń do przodu odechce...
Poker71 pisze:Bryska4 pisze:No właśnie, jak sąd uzna go za za winnego to chyba można legalnie publikować jego dane, a przynajmniej imię i nazwisko, prawda?
Nie. Tylko jeśli sąd zezwoli na ujawnianie danych. Jest to traktowane jako dodatkowa kara.
Ivanow pisze:Skąd wiadomo,że go złapali???
SyberyjskiSen pisze:WŁAŚNIE ODBYŁAM ROZMOWĘ Z PANIĄ RZECZNIK POLICJI W GDYNII.
SPRAWCA JEST ODNALEZIONY, ZLOKALIZOWANY W MAŁOPOLSCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u D A Ł O SIĘ KOCHANI, U D A Ł O.
NIE TRZEBA ZBIERAĆ PIENIĘDZY, BO PORADZONO SOBIE BEZ NAGRODY (z resztą odzwe na ten pomysł był tak mizerny...dziękuje serdecznie tym zainteresowanym i deklarującym pomoc finansową z całego serca).
Niestety jak każda sprawa i ta będzie szalenie trudna, sprawca nie jest pełnoletni........
SyberyjskiSen pisze:WŁAŚNIE ODBYŁAM ROZMOWĘ Z PANIĄ RZECZNIK POLICJI W GDYNII.
SPRAWCA JEST ODNALEZIONY, ZLOKALIZOWANY W MAŁOPOLSCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u D A Ł O SIĘ KOCHANI, U D A Ł O.
NIE TRZEBA ZBIERAĆ PIENIĘDZY, BO PORADZONO SOBIE BEZ NAGRODY (z resztą odzwe na ten pomysł był tak mizerny...dziękuje serdecznie tym zainteresowanym i deklarującym pomoc finansową z całego serca).
Niestety jak każda sprawa i ta będzie szalenie trudna, sprawca nie jest pełnoletni........
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 45 gości