Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 22, 2010 17:57 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

jestem,jeszcze żyje,
jak przyjechałam to sie rzucal w klatce ,zrzucał sobie ten kubelek tlenowy,krwawił z pysia bo przestało działac znieczulenie,ewidentne było że cierpi,
zaryzykowałam aby dać mu jeszcze raz znieczulenie w nadziei że czas przez który będzie działalo pozwoli mu jeszcze się zregenerowac i że nastąpi jednak jakaś poprawa.(mówią ze każde takie znieczulenie-uśpienie jest dla niego zagrozeniem samym w sobie-może też udusic się podczas działania tego znieczulenia)
cała nadzieja w tym że wybudzi się i nie będzie miał duszności bo parametry krwi się poprawią i nie będzie krwawienia bo -znowu parametry krwi się poprawią.
jeśli wybudzi sie ponownie i nie będzie lepiej to jestem przekonana ,po tym co widziałam że nie można go dalej dręczyc-trzeba wtedy pozwolić mu zasnać.

Wymiziałam i wycałowałam jego pysio i prosiłam go długo żeby się nie poddawał.jak go mizialam to był taki spokojny i leciutki-moj kochany Bambaryłka..

a i konsultację hematologiczną też dzisiaj miał.
Ostatnio edytowano Pon lis 22, 2010 18:13 przez smarti, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lis 22, 2010 17:58 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

smarti pisze:jestem,jeszcze żyje

I oby tak zostało :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon lis 22, 2010 18:32 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Walcz kotuniu...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon lis 22, 2010 18:50 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

WALCZ PROMYCZKU! WALCZ KOCHANIE! MUSI się UDAĆ!!!!!! MUSI!!!! Nie poddawaj się. Tylu dobrych ludzi Cie kocha! Walcz - już nigdy nie spotkasz nikogo złego, będzie Ci najlepiej na świecie. WALCZ KOTUNIU! Jesteś Silny!!!! DASZ RADĘ!!!

A temu s$%^%#$%& co to być może zrobił, życzę samotności i cierpienia... niewyobrażalnej samotności i niewyobrażalnego cierpienia; pier$#^$%^ śmieć!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon lis 22, 2010 18:55 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Kochana, to chyba całej mojej popier....nej administracji i zarządowi wspólnoty musisz tego życzyć. Co też ja, niniejszym również czynię :evil: :evil: :evil:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 22, 2010 18:58 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Aż się bałam tutaj wejść :cry: nie puszczam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jeżeli on tak długo walczy to MUSI ŻYĆ :!:
Iwonko, Erin gdyby nie WY... :cry:

Dziewczyny mocnejsze kciuki trzeba i myśli ciepłe :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lis 22, 2010 19:02 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Trudno powstrzymac lzy....tak bardzo chaialabym aby Wasz trud nie poszedl na marne....zyj koteczku, zyj stworzonko, walcz...
Dzis w Celowniku byla mowa tzn to byl zwiastun programu, ktory bedzie chyba jutro o psach podtruwanych w Lublinie. Ktos prawdopodobnie wysypuje trutke i objawy sa takie, ze jednej suni leciala krew z oczu a drugiej z pysia...wiecej na ten temat w Celowniku bodajze jutro.Nie wiem, czy u Promyczka otrucie mogloby byc przyczyna czy jest to inna przyczyna - ale jest cholernie przykro i w dodatku, jesli jakis skurwiel to robi - to ofiara padna inne bezbronne zwierzeta :placz: :crying: :placz: :crying:
Promyczku :ok: :1luvu:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon lis 22, 2010 19:04 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Kotuniu,Promyczku walcz dla Erin,dla Smarti i dla nas walcz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pon lis 22, 2010 19:05 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Promysiu, kciuki cały czas mocno :ok: :ok: :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pon lis 22, 2010 19:14 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Cindy pisze:Trudno powstrzymac lzy....tak bardzo chaialabym aby Wasz trud nie poszedl na marne....zyj koteczku, zyj stworzonko, walcz...
Dzis w Celowniku byla mowa tzn to byl zwiastun programu, ktory bedzie chyba jutro o psach podtruwanych w Lublinie. Ktos prawdopodobnie wysypuje trutke i objawy sa takie, ze jednej suni leciala krew z oczu a drugiej z pysia...wiecej na ten temat w Celowniku bodajze jutro.Nie wiem, czy u Promyczka otrucie mogloby byc przyczyna czy jest to inna przyczyna - ale jest cholernie przykro i w dodatku, jesli jakis skurwiel to robi - to ofiara padna inne bezbronne zwierzeta :placz: :crying: :placz: :crying:
Promyczku :ok: :1luvu:

No ja coś dzisiaj czytałam http://wiadomosci.wp.pl/kat,28354,title ... prasa.html ale w innym mieście :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lis 22, 2010 19:18 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Nie całkiem na temat... wczoraj szwagier opowiadał (szkoli psy), szkoli u gościa, żeby nie brały jedzenia przerzucanego przez siatkę, ostatnio ktoś im psa otruł kwasem qwa!!!, byłam przerażona, a potem wróciłam do domu i przeczytałam o Promyku...:-(

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon lis 22, 2010 19:25 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Wróciłam z pracy. Widzę co się dzieje :(
To typowe po trutce - jak pisałam, pośrednio uczestniczyłam w ratowniu kotów Truciej Mamy (jednemu się udało) i kiedyś widziałam u mojego weta psa, który zjadł trutkę. Właśnie to - krwawienie, pękanie naczynek, brak krzepliwości, żadna koagulacja nie pomoże, bo jak pisał tu ktoś - nie ma jednego punktu krwawienia.
Truciej Mamie udalo się uratować jednego kota - Mru. Zuzia odeszła.
Cała nadzieja w zatrzymaniu tego procesu, potem dopiero można walczyć dalej, dopóki jest takie krwawienie, nic się nie da zrobić. To straszna trucizna.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon lis 22, 2010 19:25 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Jak wroce do domu za dwie godziny, to chce dobre wiesci czytac. Prosze wszechswiat i wszystkie aniolki o pomoc.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon lis 22, 2010 19:53 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Iwona pojechała po krew dla Promyka.
Jeszcze walczą ...

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 22, 2010 19:57 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Boże, niech się tylko uda...
Erin, Ty pewno wykończona jesteś, najgorsza ta bezsilność

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]