FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 12, 2011 13:43 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

Ja pracuję w prawie każdy weekend... i chyba jestem za miękka na to :oops: Pewnie bym wróciła z kilkoma psami czy kotami i by mnie wywalili z domu pod most :/
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Wto kwi 12, 2011 15:14 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

Mogę przekazać stare ręczniki, prześcieradła, pościel (poszwy, ale i kołdra by się znalazła i poduszki - chociaż o ile wiem, to akurat jest jednorazowego użytku :( ).

ps. przekazałam 1% na Fundację. Mam nadzieję, że wszystko dobrze wpisaliśmy... Dużo to nie jest, ale zawsze... :).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto kwi 12, 2011 16:22 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

Nareszcie zrobił się tutaj ruch :D
Obrazek

ewaf

Od: Wto sty 06, 2004 19:04

Post » Wto kwi 12, 2011 17:43 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

Obrazek

Ale całkiem nieźle mi idą bazarki :) Więc kontynuuję: viewtopic.php?f=20&t=126492

dzikafretka

Post » Wto kwi 12, 2011 20:03 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

dziękujemy :)

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Wto kwi 12, 2011 20:06 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

RudyiSrebrnyKot - gdzie można odebrać rzeczy ? do Ciebie podjechać ? bardzo się przyda !

_bubu_

Post » Wto kwi 12, 2011 20:11 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

Pchnęłam parę groszy. Kciuki dla koci i Edwarda i całej reszty też.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto kwi 12, 2011 20:15 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

Zacytuję się, bo chyba gdzies zginęłam w tłumie ;) Moze przydadzą sie swetry, bluzki itp

Iweta pisze:
_bubu_ pisze:
Potrzebne sa też koce i wszystko na czym mogą spać zwierzaki, można popytać po rodzinie czy ktoś nie ma czegoś nie potrzebnego.

Mam dwa wory róznych ciuszków, gdzie Ci to podrzucić?

Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto kwi 12, 2011 20:22 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

Iweta , a możesz znowu zostawić w lecznicy? Byłoby super

_bubu_

Post » Wto kwi 12, 2011 21:33 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

Niestety zła wiadomość dotycząca Edka :( Lekarz robiący rozmaz podejrzewa zespół przedbiałaczkowy lub mastocytome układową.
Podobno to paskudne nowotwory. Dopytam jutro o szczegóły..

_bubu_

Post » Wto kwi 12, 2011 21:50 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

Och nie.... Edziu :cry: trzymaj się :cry: :cry:

dzikafretka

Post » Wto kwi 12, 2011 21:59 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

A to nowe kotki szukające domków. Linuks i Koko zostały zabrane z ulicy, gdzie nie były bezpieczne ani mile widziane. Ich karmicielka wyjechała do sanatorium , nie może dłużej ich dokarmiać. Znalazły tymczasowe schronienie na jakiś czas , trzeba znalezc im domki aby nie musiały wracać na ulicę.
Linuks jest odważniejszy, Koko bardziej nieśmiała, potrzebuje jeszcze nieco oswajania. To prawdopodobnie rodzeństwo. Mają poniżej roku.

Linuks

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koko

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_bubu_

Post » Wto kwi 12, 2011 22:05 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

I jeszcze Ptysia - wróciła z nami z ostatniego wypadu do schroniska.
Młodziutka koteczka w strasznym stanie :( Musiała już długo chorować i bardzo cierpieć.
Narazie czekamy na wyniki, może mieć nużycę i grzybicę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_bubu_

Post » Wto kwi 12, 2011 22:16 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

_bubu_ pisze:Niestety zła wiadomość dotycząca Edka :( Lekarz robiący rozmaz podejrzewa zespół przedbiałaczkowy lub mastocytome układową.
Podobno to paskudne nowotwory. Dopytam jutro o szczegóły..

To mnie martwi ;( miałam nadzieję, że Edek wyjdzie na prostą - jakoś złapał mnie za serce - zresztą jak wszystkie te sierściuszki kochane - możemy jakoś pomóc? pomijając koce i całą resztę....mam chyba dom tymczasowy dla was :) może w końcu ktoś wpadnie odwiedzić Uszkę :) i porozmawiamy o szczegółach "współpracy" :mrgreen: z chęcią się w końcu zaangażuję :)

Eniqa

Od: Wto mar 22, 2011 23:02

Post » Wto kwi 12, 2011 22:26 Re: FZL - Karmiąca kotka z rozerwanym brzuszkiem, pomóżcie !

Ja cały czas mam nadzieję, że Edek sobie poradzi. Nie wygląda na kota , który się łatwo poddaje.. Chociaż wyniki coraz gorsze :(
Oj nowy dom tymczasowy byłby bezcenny ! A o Uszce myślę zawsze jak przejeżdżam Krakowską tylko tego czasu ciągle brakuje.. Pewnie jest na mnie wściekła , że jej nie odwiedzam, pewnie mnie nie pozna..
Muszę się zmobilizować :) W takim razie na przyszły tydzień się wproszę :) Nr tel. mam więc będę dzwonić. Bo w tym tygodniu to tylko w nocy a spać też czasem trzeba :?

_bubu_

[poprzednia][następna]