S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 28, 2010 19:42 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

to musi być biznes dla obu stron

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto wrz 28, 2010 19:45 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

w Silesii, to my sie dziejemy :wink:
raz w miesiącu Fundacja S.O.S. ma tam akcje adopcyjno-reklamowe :wink:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto wrz 28, 2010 19:46 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

zdjęcia muszą być ładne, niestety kocie biedy choć są prawdziwe odstraszają klientów.
będzie to jednocześnie dekoracja sklepu.
koty , nawet na zdjęciu łagodzą obyczaje...

wystawa bez ludzi. tylko foto

tak myślałam, że to wy, ale dużych kocich zdjęć na pewno nie macie. Poza tym przy akcjach jest trochę zamieszania.
A foty mogłyby sobie wisieć i kusić

izydorka

Post » Wto wrz 28, 2010 19:59 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

albo może w hali nowoczesnych kin typu multikino można by było spróbować z taka wystawa. Tylko trzeba by było iść do jakiegoś managera od kina, może by się jakiś ludzki znalazł.
No i zdjęcia to nie kłopot, ale jak i gdzie zawiesić...
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto wrz 28, 2010 20:03 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

stelaże drewniane, takie pergolopodobne, a może oni by mieli jakiś pomysł...

izydorka

Post » Wto wrz 28, 2010 20:05 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Korciaczki pisze:albo może w hali nowoczesnych kin typu multikino można by było spróbować z taka wystawa. Tylko trzeba by było iść do jakiegoś managera od kina, może by się jakiś ludzki znalazł.
No i zdjęcia to nie kłopot, ale jak i gdzie zawiesić...

Jeżeli chodzi o Silesię to było już tam kilka wystaw zdjęciowych. Osobiście oglądałem zdjęcia z Grand Press Photo, były wystawione na placu tropikalnym na specjalnych stojakach (taka duża antyrama na nogach... nie wiem jak to inaczej opisać :P). Przy wejściu koło empiku też często są różne takie akcje organizowane. Ale SCC mamy w sumie "obcykane", dobrze by było zrobić coś też w innych miejscach, np. na trzech stawach. Jeżeli chodzi o kina to w Altusie, tam gdzie jest kino Helios w holu pod kinem też czasem są organizowane wystawy. A zdjęcia wielkoformatowe to nie problem, powiększyć się da, tylko trzeba by było na to kasy. No i czegoś takiego sami nie zorganizujemy, musimy zadziałać razem z fundacją i wystawić też zdjęcia zwierząt z fundacyjnych DT.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Wto wrz 28, 2010 20:07 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

maciaszku-pouzupełniałam numery kolejne na 1 stronie
najpierw powklejam co mam nowe-ale tez nie wszystkie foty nadaja się na stronkę
,i poki co byle jakie są, koty posciskane w budkach, nie chcą się prezentować

491 / 10
od 27 09 w schr
mała dziewczynka
Obrazek

492/ 10
od 27 09
kociak z oczkami do leczenia
Obrazek

dwa nowe podrostki- 481,482 / 10
poprzednie juz wklejałam jednak przedwczoraj
dwie krówki, jedna dzikawa, jedna normalny miziak
Obrazek Obrazek

cztery]-487,488, 489, 490/ 10
tu sa cztery podrostki, przerazone
Obrazek

dorosła-476 / 10
od 21 09
dorosła kotka, wolnozyjaca, oswojona
trafiła ze slepym miotem
ma katar
Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto wrz 28, 2010 20:24 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

ObrazekHaker ObrazekMargaretka ObrazekSabrina ObrazekBrinka ObrazekSaba ObrazekRafael ObrazekCoś Czarne

ObrazekCejlon ObrazekPakosia

Ogłaszamy niekochane, staramy się jak najwięcej.
Niania, Funia, kociaki, Bellona, Berenika, no i nieaktualne już nie-fivki... kilka Dago, Łucję i Cejlona...
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto wrz 28, 2010 20:38 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Biedne schroniskowe koty :(

Strasznie mi przykro, że tak to wygląda - adopcje faktycznie stoją, chętnych brak, kotów przybywa lawinowo, w innych schroniskach jest tak samo, niestety...

Kampania prasowa to świetny pomysł. Mogę robić korekty, gdyby była taka potrzeba, mogę też sama coś napisać, jeżeli dostanę wskazówki. Chyba warto uderzać wszędzie - ja popytam koleżanek, które mają praktyki w gazetach lokalnych, może ktoś gdzieś się zgodzi...?

Jeżeli chodzi o pisanie pism i tego typu sprawy - też postaram się pomóc, gdyby była taka potrzeba.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto wrz 28, 2010 20:44 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

bardzo dzięki za pomysły, kazdy dobry
każdy może przynieść dom

W silesii kiedys wisiały nasze ogłoszenia, ale sklep na czas poza akcjami juz nie wyraził zgody
Jesli ktos umiałby załatwic takie miejsca, faktycznie z ładnymi fotami to byłoby super
wiadomo ,że to wszystko byłoby fundacyjne, albo mogłoby byc firmowane po prostu Schroniskiem dla bezdomnych Zwierzat w Katowicach
Były gdzieś nawet takie fajne plakaty
Fajnie byłoby dodawac nasze http://www.niekochane.org,ale tu problem, nie ma komu aktualizowac kotów
ja po prostu nie wyrabiam
Jakby znalazł sie ktos , kto umiałby dodawac nawet bez opisu wiekszego, tylko z podstawowymi danymi i fotkami ładniejszymi niz te moje robione na szybko-to byłoby super-opisy od czasu do czasu uzupełniłabym ,albo mniej wiecej mogłabym opisac kota tu na wątku
A w kontaktach z Dziennikiem Zachodnim nie zapomnijcie o karee-ona wiele kotów niekochanych tam ogłosiła juz.
Można jej popytac gdzie uderzać

Koniecznie na jesień musimy ruszyc z realizacja naszego planu na reklamę
trzebaby powoli szukac jakis sponsorów

zbiórki w szkołach jak najbardziej mile widziane :wink:
darów-tylko z zaznaczeniem co potrzebne
przepraszam ,że to piszę, ale mnóstwo ludzi mysli ,że kot zje wszystko i maniacko kupowane sa totalnie tanie marketowe karmy suche , których koty nie jedzą zupełnie
KK albo whiskasa zjedzą , ale takich zupełnie nie ,,firmowych,, z ryzem juz nie
, a jesli np kasy to trzeba wpłacac na konto nasze, nie bezpośrednio do ręki-tak nie wolno

Na bank komus teraz nie odpowiedziałm na wpis,sms, wybaczcie, po prostu nie wyrabiam ostatnio z uwaznym bardzo czytaniem

AgaPap-trzymam za małego

Bardzo kogos proszę o pomoc bettysolo w ogłaszaniu Filonka-jest o nim na tymczasach
miała go mieć tylko tydzień. Pomózcie

Łucjii nibydom chyba sie rozmysli-ona musi znależć na cito tymczas
:cry: :cry: :cry:

Niezawodny ostatnio zespół transportowy( tangerine, siostry S) zawiezie byc moze w sobote Figarusie i karlika do domków w Nowym Sączu
oczywiście jeśli domki okażą sie takie jakie przez tel brzmią :wink:
Dzieki dziewczynym tak tu, publicznie
Wiem , że macie tez strasznie mało czasu dla siebie, a to kolejny dzień w aucie
:1luvu:

Figarusia moze bedzie miec dom dzieki korciaczkom
i Niania dzieki nim też ma jakiś zainteresowanych na razie nie konkretnie
:1luvu:

o Erin nikt na razie nie dzwonił niestety, ale ona nie sprawia wielkiego kłopotu

em.em-przykro mi, kompletnie teraz nie mam jak pomóc
zaciskam za odnalezienie kocinki, wyobrazam sobie ten stres

matko, powinnam pewnie jeszcze napisac duzo-ale mi wszystko sie juz miętoli w tym moim małym móżdżku :wink:

Boena-trzymaj się

Mała1

Post » Wto wrz 28, 2010 20:57 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Mała1 pisze:Fajnie byłoby dodawac nasze http://www.niekochane.org,ale tu problem, nie ma komu aktualizowac kotów
ja po prostu nie wyrabiam

Z dodawaniem kotów nie ma problemu, mogę się tym zająć, tylko potrzebuję teksty.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Wto wrz 28, 2010 21:16 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

siriwan, to dogadaj się z korciaczkami, one tez pomogą , pisać umieją , fotki ładne robią
będziecie mnie na pw zahaczać o konkretnego kota opis, na razie można zacząć dodawac bez szczegółowych opisów
Sama fotka może kogoś zauroczyć przecież

Mała1

Post » Wto wrz 28, 2010 21:23 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Opisy, mozemy tez próbować tworzyc na sobotnim dniu wolontariackim,
mamy wtedy bohaterów na żywo :wink:
tylko ja juz kolejną sobotę z rzedu nie mogę dotrzec do schroniska :evil:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto wrz 28, 2010 21:23 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Jest dużo kotów w schronisku,które potrzebują na już domu,domu który wyleczy,podtuczy,pogłaska,pokocha.
Niektóre jak Wacuś mogą niedoczekać,niestety :cry:
Proszę bardzo o kąt dla Łucji.
Ta kotka potrafi kochać człowieka.
Jest cudna,drobna,kontaktowa.
W czwartek ma zabieg.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Wto wrz 28, 2010 21:33 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Ja też mogę pomóc w aktualizacjach. Możemy sie jakos podzielic. Zrobilam dwa ogłoszenia do wieszania. Mam je w wordzie tylko nie mam czym podłączyć. Gdyby ktos chcial to prosze o adres mailowy.

Jeśli będzie jakiś kot, któremu wystarczy tymczas w piwnicy którą się opiekuję to bardzo proszę.
Musze jeszcze tylko wyjechac na 2 dni, znaczy piatek i sobotę. A potem juz będę.
Staram sie kropic od czasu do czasu virkonem. Ostatnio niestety troche Rufus z przeproszeniem smrodzi, bo gorzej sie czuje i robi wszystko gdzie mu wyjdzie a nie do kuwety, ale poza tym mysle, że piwnica jest bezpieczna.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]