K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 10, 2010 14:40 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

solangelica pisze:nie ma za co :)

kiedy sie moge spodziewac pierwszej dostawy kotow przeznaczonych do obrobki spozywczej? ;)

damy znać. :D
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro mar 10, 2010 14:46 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

Nabyłam drogą kupna 30 tacek winstona w promocji (10 dla kociąt, 20 dla dorosłych). Fakturę mam.
Tacki jutro przyniosę na Kocimską
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro mar 10, 2010 14:55 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

Dziaduś ma niewydolność nerek.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro mar 10, 2010 15:06 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

Miuti pisze:Dziaduś ma niewydolność nerek.

eh, te kocie nerki ... :(

Procik poszedł na DT a zrobił mu ktoś fotkę aby go ogłaszać?
Znowu jesteśmy zakoceni a musimy się skoncentrować na sterylkach. Queen_ink, Ty robisz dzisiaj fotki na Kocimskiej?

Proszę nie dotykać transportera o białej górze i szarym spodzie, który jest (albo nie jest) podpisany na spodzie "Noemik". On parzy, truje, pluje i w ogóle jest popsuty :twisted:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro mar 10, 2010 15:09 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

Tweety pisze:Proszę nie dotykać transportera o białej górze i szarym spodzie, który jest (albo nie jest) podpisany na spodzie "Noemik". On parzy, truje, pluje i w ogóle jest popsuty :twisted:

On ci to? To podmień mu to denko z tym biało-szarym afnowskim.;)
Obrazek

noemik

Post » Śro mar 10, 2010 15:17 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

noemik pisze:
Tweety pisze:Proszę nie dotykać transportera o białej górze i szarym spodzie, który jest (albo nie jest) podpisany na spodzie "Noemik". On parzy, truje, pluje i w ogóle jest popsuty :twisted:

czyli tym, który wzięła Patka, tak?

Tweety

Post » Śro mar 10, 2010 15:20 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

Kochani, pewna pani dobija się do mnie pytając o Spajderka (dzwoniła kilka razy więc jest zdecydowana). Spajderek juz na wydaniu (HURA! HURA! HURA! bo są to bardzo fajne 2 studentki, które odwiedzają Spajderka codziennie by się przyzwyczaił - superowe są i mają niewyczerpane pokłady cierpliwości :))
Tak więc Spajderek ma własciwie dom ale za to, dzięki Pani dzwoniącej, jest kolejny ewentualny dom dla młodego kociaka. Pani ma już dwa kocury i szuka kotka, który się dogaduje z innymi zwierzakami. Obiecałam, że się zorientuje jakie futrzaki sa do wydania i osoba, która ma takiego potencjalnego kotucha się z nią skontaktuje. Tak wiec prosze o PW - podam namiary na Panią :)) Chyba warto, prawda?

Jeśłi chodzi o Omleta vel Makro - dzisiaj go wykąpałam i zauważyłam coś co mnie zaniepokoiło. Mianowicie na grzebiecie, mniej więcej w połowie jego długości, dokładnie nad kręgosłupem wymacałam stwardniałą, nierówną skórę o wielkości pięciozłotówki. Nie mam pojęcia co to jest, nie mogłam dokładnie obejrzeć bo jest owłosione. Poważnie zastanawiam sie czy Omleta nie wygolić w tym miejscu. Zmiana na szczęście jest przesuwalna względem podłoża (co rokuje dobrze jeśli to, odpukać, jakiś nowotwór). Krwi nie zauważyłam.
Nie dam rady zabrać Omleta dziś do weta - niedługo przychodza dziewczyny w odwiedziny do Spajdera i pewnie chwilę posiedzą (wczoraj były około 2-3 godzin :)) Jutro pracuję do 21 a pojutrze do 20 - więc kicha. Omlet będzie musiał poczekac do soboty albo przyszłego tygodnia.
Pani od Omleta nie dzwoniła do mnie ale za to do Agi i nadal jest zainteresowana - więc przed ewentualnym wydaniem kota najlepiej będzie jeśli juz wiadomo będzie co to za zmiana na skórze (może to cos autoimmunologicznego albo pourazowego)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Śro mar 10, 2010 15:21 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

Tweety pisze:
noemik pisze:

czyli tym, który wzięła Patka, tak?

tak.
Obrazek

noemik

Post » Śro mar 10, 2010 15:28 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

A propos poprzedniej mojej wiadomości.
Własnie popatrzyłam jeszcze raz na tę zmianę. Odmiękła po kąpieli i mogłam ja trochę podważyć. To jest spory strup a pod spodem goi się skóra - jeszcze zaczerwieniona. Nie odrywam tego bo samo odejdzie gdzy już skóra pod spodem sie zagoi. Omleta musiał uderzyć jakiś samochód :( (zważywszy miejsce gdzie był znaleziony) To wyjaśnia dlaczego kituś nieco inaczej od pozostałych kotków trzyma zadek i czasem dziwnie "prowadzi" tylne łapki. Może to przejściowe bo chłopak czuje jeszcze jakiś ból i w ten sposób chroni "tył". Może przydałaby sie jednak kontrola u Orła?
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Śro mar 10, 2010 15:36 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

A Pablo żyje i nawet lepiej się czuje 8O Wczoraj polował na muchę 8O 8O Je, pije, i każe się miziać.
Zasugerowałam nieśmiało ponowną wizytę u weta.
Jutro miną 2 tygodnie od diagnozy. Może......
Obrazek

miszelina

Post » Śro mar 10, 2010 15:38 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

ogocha pisze:A propos poprzedniej mojej wiadomości.
Własnie popatrzyłam jeszcze raz na tę zmianę. Odmiękła po kąpieli i mogłam ja trochę podważyć. To jest spory strup a pod spodem goi się skóra - jeszcze zaczerwieniona. Nie odrywam tego bo samo odejdzie gdzy już skóra pod spodem sie zagoi. Omleta musiał uderzyć jakiś samochód :( (zważywszy miejsce gdzie był znaleziony) To wyjaśnia dlaczego kituś nieco inaczej od pozostałych kotków trzyma zadek i czasem dziwnie "prowadzi" tylne łapki. Może to przejściowe bo chłopak czuje jeszcze jakiś ból i w ten sposób chroni "tył". Może przydałaby sie jednak kontrola u Orła?

Gosiu, Orzeł jest dziś i jutro na dyżurze popołudniowym.
Ale dostać się do niego ciężka sprawa. :/
Obrazek

noemik

Post » Śro mar 10, 2010 15:40 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

noemik, tym bardziej, że dziś i tak nie mogę :?
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Śro mar 10, 2010 16:06 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

miszelina pisze:A Pablo żyje i nawet lepiej się czuje 8O Wczoraj polował na muchę 8O 8O Je, pije, i każe się miziać.
Zasugerowałam nieśmiało ponowną wizytę u weta.
Jutro miną 2 tygodnie od diagnozy. Może......

Pablo, pokaż, że nie każdy FIP to FIP (jakby to absurdalnie nie zabrzmiało :oops: ), bo ja tak cholernie trzymam się tego jak pijany płotu i czekam na wieści z Theriosa

Tweety

Post » Śro mar 10, 2010 16:13 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

Bercik od kilku godzin w nowym domu. Biedaczek, po raz kolejny zmiania mu się życie, a on nie bardzo lubi zmiany :( Oby to była już ostatnia zmiana w jego życiu.

W dordze bardzo się stresował: płakał, strasznie się ślinił i zrobił kupkę. Na miejscu znalazł schronienie pod szafą, ale trochę z niego wychodził porozgladać się. Mam nadzieję, że chłopak szybko się zaaklimatyzuje. Umówiłam się z Panam Adamam, że w przyszłym tygodniu ja i ciocia Mjs odwiedzimy Bercika.

Bercik pojechał z małą wyprawką - dostał swój zdezelowany nieco koszyczek z Wielopola oraz tunelik, kocyki, zabawki, trochę jedzonka (zakupionego w zaprzyjaźnionym zoologiku) i miseczkę, którą dostał od właściciela zoologika (Pan się zorientował, że nie robię zakupów dla swoich kotów, bo kupowałam jedzenie dla seniora i powiedziałam mu o Berciku :) )

Bądź szczęśliwy nasz kochany koci seniorze :1luvu:

Ciocia Mjs i ja mamy zamiar czuwać nad Bercikiem i będziemy go czasem odwiedzać.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro mar 10, 2010 16:15 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

anna09 pisze:Bercik od kilku godzin w nowym domu. Biedaczek, po raz kolejny zmiania mu się życie, a on nie bardzo lubi zmiany :( Oby to była już ostatnia zmiana w jego życiu.

W dordze bardzo się stresował: płakał, strasznie się ślinił i zrobił kupkę. Na miejscu znalazł schronienie pod szafą, ale trochę z niego wychodził porozgladać się. Mam nadzieję, że chłopak szybko się zaaklimatyzuje. Umówiłam się z Panam Adamam, że w przyszłym tygodniu ja i ciocia Mjs odwiedzimy Bercika.

Bercik pojechał z małą wyprawką - dostał swój zdezelowany nieco koszyczek z Wielopola oraz tunelik, kocyki, zabawki, trochę jedzonka (zakupionego w zaprzyjaźnionym zoologiku) i miseczkę, którą dostał od właściciela zoologika (Pan się zorientował, że nie robię zakupów dla swoich kotów, bo kupowałam jedzenie dla seniora i powiedziałam mu o Berciku :) )

Bądź szczęśliwy nasz kochany koci seniorze :1luvu:

Kochany Berciku, cieszę się bardzo :D
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]