karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 07, 2010 22:13 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 2ms kociąt!

Zosiu, jestem z Ciebie dumna.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie mar 07, 2010 22:56 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 2ms kociąt!

O mammmo ale akcja. Życzę szybkiego znalezienia DT.

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Nie mar 07, 2010 23:11 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 2ms kociąt!

Kocięta są już bezpieczne. Mam nadzieję, że ich DT (forumowy) niedługo tu zajrzy :)
Akcja była warta uwiecznienia, szkoda, że nie ma zdjęć. Kociako-podajnik musiał ciekawie wyglądać, kiedyś była taka rosyjska mini gierka "jajeczko" to tak to mniej więcej wyglądało.
Oczywiście są w standardzie piwnicznym czyli rożne warianty czerni i bieli, ale są śliczne. Są naprawdę malutkie, ale na szczęście mogą już same jeść. Poza czymś grzybkowatym są w całkiem niezłej formie, tylko dziewuszka jest mizerna i trzeba ją mieć na oku. Ich matka jest nadal w piwnicy widziałam ją niedawno.
Dziewczynka
Obrazek Obrazek
Chłopak nr 1
Obrazek Obrazek

Chłopak nr 2
Obrazek Obrazek
Chłopak nr 3
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Nie mar 07, 2010 23:17 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 2ms kociąt!

Ale cudenka - :D Duzo zdrowka i szybkiego znalezienia kochajacego domku maluszki :ok: :ok: :ok: Tylko mamusie trzezba koniecznie ciachnac, jak sie da zlapac :wink:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie mar 07, 2010 23:42 Re: karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

Koteczka w wersji "muszkieter" czyki z malutką czarną plamką na bródce. :1luvu:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie mar 07, 2010 23:49 Re: karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

Kasia D. pisze:Koteczka w wersji "muszkieter" czyki z malutką czarną plamką na bródce. :1luvu:

a do tego ma pasek na grzbiecie jak skunks :lol:
Obrazek

15pietro

Post » Pon mar 08, 2010 0:03 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 2ms kociąt!

Ania_EN pisze:O mammmo ale akcja. Życzę szybkiego znalezienia DT.

kociaki już znalazły, niezawodna Anielka raz dwa skądś wytrzasnęła maluszkowy DT :1luvu:

alix76 Nulek ze zdjęcia jest na pierwszym planie, na bank.

Kolejne wieści o Marysi z DT:
    Kotka załatwia się do kuwety, je tylko suchy pokarm, prawie w ogóle nie miauczy,nawet w nocy jak zaczyna zwiedzać mieszkanie,nadal boi sie ludzi, dopiero jak już sie ja złapie, to zaczyna mruczec i sie łasic, co moglas sprawdzić sama w lecznicy, lubi bawić sie myszka, oraz oglądać telewizje - co widac właśnie na zdjęciach, jest trochę niepelnosprytna, co tez widac na zdjeciu, ze skakaniem ma problemy ;) zaczyna sie powoli oswajać, wychodzi spod łóżka jak jestem w mieszkaniu, nawet juz wskakuje przy mnie na łóżko i bawi sie kablami - właśnie, bardzo lubi je gryzc, jeszcze żadnego nie przegryzła,ale trzeba by na to uważać. Oczy caly czas ma z ta wypadnieta trzecia powieka, wiec jakby była jakaś przewidziana wizyta u dr garncarza, to by sie jej tez przydała. Lubi inne zwierzęta, koty wogole jej nie przeszkadzaja, nie syczy na nie,ani sie ich nie boi.
oglądanie telewizji:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

15pietro

Post » Pon mar 08, 2010 8:57 Re: karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

o matko! Już maluchy......?? A zima taka sroga przecież :? Chłopak nr 1 wymiata po prostu, jak dla mnie!! Oczywiście wszystkie piękne, ale on ma tak fajnie umazany nochalek :1luvu: pięknoty.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 08, 2010 13:37 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 2ms kociąt!

15pietro pisze:
Ania_EN pisze:O mammmo ale akcja. Życzę szybkiego znalezienia DT.

kociaki już znalazły, niezawodna Anielka raz dwa skądś wytrzasnęła maluszkowy DT :1luvu:

alix76 Nulek ze zdjęcia jest na pierwszym planie, na bank.

Kolejne wieści o Marysi z DT:
    Kotka załatwia się do kuwety, je tylko suchy pokarm, prawie w ogóle nie miauczy,nawet w nocy jak zaczyna zwiedzać mieszkanie,nadal boi sie ludzi, dopiero jak już sie ja złapie, to zaczyna mruczec i sie łasic, co moglas sprawdzić sama w lecznicy, lubi bawić sie myszka, oraz oglądać telewizje - co widac właśnie na zdjęciach, jest trochę niepelnosprytna, co tez widac na zdjeciu, ze skakaniem ma problemy ;) zaczyna sie powoli oswajać, wychodzi spod łóżka jak jestem w mieszkaniu, nawet juz wskakuje przy mnie na łóżko i bawi sie kablami - właśnie, bardzo lubi je gryzc, jeszcze żadnego nie przegryzła,ale trzeba by na to uważać. Oczy caly czas ma z ta wypadnieta trzecia powieka, wiec jakby była jakaś przewidziana wizyta u dr garncarza, to by sie jej tez przydała. Lubi inne zwierzęta, koty wogole jej nie przeszkadzaja, nie syczy na nie,ani sie ich nie boi.
oglądanie telewizji:
Obrazek Obrazek Obrazek

...przeglądając rasy kotów, wpadła mi w oko snowshoe, mam wrażenie, że Marysia "maczała tam swoje palce" :) http://www.koty.org.pl/rasykotow/35,opi ... owshoe.htm :) Kociaki przepiękne, wspaniała akcja, dziewczyny dokonały cudu, szkoda tylko, że takie działania nie są nagłaśniane w mediach. Ludzie nie wiedzą co się wokół nich dzieje i jak trzeba pomóc, nie wiedzą co robić, przydałoby się trochę edukacji w tej dziedzinie...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Pon mar 08, 2010 14:03 Re: karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

Zapraszam na mój bazarek: viewtopic.php?f=20&t=108679 (książki dla licealistów, maturzystów i nie tylko! kup teraz).

Ewentualny dochód będzie przeznaczony na zakup karmy dla ponad 20 bezdomnych kotów z portu :ok:

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon mar 08, 2010 18:47 Re: karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

Przyjechały do mnie te 4 maluszki.
Trzech chłopców i jedna dziewczynka.

Dziś zostały już wykąpane i jak tylko wyschną dokładnie to nałożę im maść. Są wszystkie bardzo odważne i harcują po łazience. :)
Załatwiają się do kuwetki :D

Czarny kocurek to Bobek.
Grubiutki czarno-biały to Bąbel.
Dziewczynka to Kluska.
Ostatni to Łatek.

:kotek:
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Pon mar 08, 2010 20:06 Re: karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

Kotki są już posmarowane maścią na grzybka. Bawiły się ostatnie pół godziny w zrobionym przeze mnie kojcu z poduszek, a teraz zaniosłam je już do łazienki.
Wszystkie dużoooo zjadły. Łącznie z dziewczynką, która nie jest już mizerna. :)

Mogę stwierdzić, że:
Bąbel jest najbardziej łakomy.
Bobek jest najbardziej ciekawski.
Łatek jest najbardziej niegrzeczny i ruchliwy.
Kluska jest najspokojniejsza.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Pon mar 08, 2010 20:22 Re: karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

o rety jakie cuda.Wycałowałabym te mordeczki wszystkie.Wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: za całą czwóreczkę.Niech rosną zdrowo i szybko znajdą domki.Zazdroszczę CI ich :oops:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pon mar 08, 2010 20:26 Re: karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

Zazdroszczę CI ich

ekhmm, Karolina była pierwsza :wink:
dzięki za DT :1luvu:
AnielkaG

Post » Pon mar 08, 2010 21:04 Re: karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

Wzruszyłam się czy jak...........
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

[poprzednia][następna]