Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 27, 2010 18:19 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

A może by tak nowy wątek?
'cala prawda o "fundacji" kocia Mama" z banerkami i info na pierwszej stronie..
Dulencjo? Ja-Ba? Co wy na to?

myszka007

Od: Sob maja 09, 2009 18:21

Post » Wto kwi 27, 2010 18:24 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

obejrzałam foty Dulencji i nie moge przestać płakać.I jeszcze ten kot!Przecież my z takich miejsc zabieramy koty,a tam trafiły te niewygodne i niechciane.Współczuję Koninowi bo teraz zżera je zgryzota.
KM to jest ta bezpieczna komórka?Przecież tam strach wejść?Znaleziona ruina, wykorzystana do sobie wiadomych celów.A ile tam ciałek moze lezy pod tymi gruzami, szmatami...
Straszne i okrutne!
Jak potem patrzeć innym kociarzom w oczy i nie zastanawiać sie...Skoro fundacja robi takie "numery". Czy ci wolontariusze to serca i sumienia nie mają?
Głupie pytanie.
NIE MAJĄ :!:
KM gdzie Tika?Gdzie Spacja?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto kwi 27, 2010 18:26 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

myszka007 pisze:A może by tak nowy wątek?

Hm... nie mam nic przeciwko, ale nie chciała bym by nam się po drodze Tika zagubiła :( ciągle nic nie wiemy o niej
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto kwi 27, 2010 18:29 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

ja myślę, że może na razie zostać przy tym wątku dopóki Tikunia i Spacja ne będą bezpieczne.
A późńiej można założyć nowy wątek o KM.
Ale to tylko moje zdanie :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto kwi 27, 2010 18:29 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

ASK@ pisze:obejrzałam foty Dulencji i nie moge przestać płakać.I jeszcze ten kot!Przecież my z takich miejsc zabieramy koty,a tam trafiły te niewygodne i niechciane.Współczuję Koninowi bo teraz zżera je zgryzota.
KM to jest ta bezpieczna komórka?Przecież tam strach wejść?Znaleziona ruina, wykorzystana do sobie wiadomych celów.A ile tam ciałek moze lezy pod tymi gruzami, szmatami...
Straszne i okrutne!
Jak potem patrzeć innym kociarzom w oczy i nie zastanawiać sie...Skoro fundacja robi takie "numery". Czy ci wolontariusze to serca i sumienia nie mają?
Głupie pytanie.
NIE MAJĄ :!:
KM gdzie Tika?Gdzie Spacja?

Nam, kociarzom, wydaje się zawsze że kota nie może spotkać nic gorszego od schroniska. A jednak może. Opiekuńcza kocia mama na filmikach czule głaszcząca koty. Te wybrane.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto kwi 27, 2010 18:35 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:
izydorka pisze:na stronie KM jest włożony punkt o prawach autorskich, był tam zawsze? czy go teraz dano?

siem pojawił 8)

Pojawił się prawdopodobnie w trakcie burzliwej dyskusji na tym wątku viewtopic.php?f=1&t=108168&start=105 lub tuż po jego zamknięciu.
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Wto kwi 27, 2010 18:38 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

villemo5 pisze:Ciekawością, być może niezdrową :wink: ,powodowana
a) Zacytuję:
Aktualnie jestem Skarbnikiem Fundacyjnym, czyli trzymam rękę na pulsie oraz dwoję się i troję, żeby bilans zawsze wyszedł na plus.

b) podam źródło: http://www.kociamama.pl/?iza-szostak,1048
Obrazek

c) i grzecznie zapytam o ten fragmencik:
dwoję się i troję, żeby bilans zawsze wyszedł na plus.

Czy organizacja non profit może mieć bilans na plus :?:

Podobno każdy bilans musi wyjść na zero...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto kwi 27, 2010 18:42 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

vega36 pisze:
villemo5 pisze:Ciekawością, być może niezdrową :wink: ,powodowana
a) Zacytuję:
Aktualnie jestem Skarbnikiem Fundacyjnym, czyli trzymam rękę na pulsie oraz dwoję się i troję, żeby bilans zawsze wyszedł na plus.

b) podam źródło: http://www.kociamama.pl/?iza-szostak,1048
Obrazek

c) i grzecznie zapytam o ten fragmencik:
dwoję się i troję, żeby bilans zawsze wyszedł na plus.

Czy organizacja non profit może mieć bilans na plus :?:

Podobno każdy bilans musi wyjść na zero...

Nie czepiajmy się tego, co Pani piszę na stronie www, tam może pisać, co jej ślina na język przyniesie. Ważne jest to co w papierach idzie do urzędu. ten trop bym na razie porzucił.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Wto kwi 27, 2010 18:53 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Tajemniczy Wujek Z. pisze:
Nie czepiajmy się tego, co Pani piszę na stronie www, tam może pisać, co jej ślina na język przyniesie. Ważne jest to co w papierach idzie do urzędu. ten trop bym na razie porzucił.

Ja tylko grzecznie zapytałam, bo nie chciało mi się wierzyć, że skarbnik może taką bzdurę napisać. Ma ktoś zrzut ekranu w razie czego?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto kwi 27, 2010 18:54 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Ja-Ba pisze:
myszka007 pisze:A może by tak nowy wątek?

Hm... nie mam nic przeciwko, ale nie chciała bym by nam się po drodze Tika zagubiła :( ciągle nic nie wiemy o niej

Mam takie samo zdanie.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto kwi 27, 2010 19:01 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dokładnie tak, jak sprawa Tiki i Spacji się wyjaśni można kontynuować wątek pod innym tytułem.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto kwi 27, 2010 19:35 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka pisze:mieszkanko w sam raz dla p. Milińskiej.

:ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto kwi 27, 2010 19:40 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Temat: KONIEC!!!! na chore, kalekie, dzikie KONIEC!!!!

Femka pisze:to jeszcze niech w zachwytach wystarczy czasu, żeby rzucić okiem na ten wątek
viewtopic.php?f=1&t=105924&start=615
Dla zwycięzcy bazarku i pozostałych obserwujących.

nie wiem co 'autor' miał na myśli, nie zamierzam się mieszać w ten czarny PR mimo mieszanych odczuć co do CAŁOŚCI sprawy .. żal mi tylko ludzi działających z dobrej woli, jak autor bazarku, też osoby licytujące.. może lepiej uważać na słowa, by nie zniechęcać innych do pomocy ? Czy to norma działania, że 'obrywa' każdy przy okazji? 8O :?
lesna

Post » Wto kwi 27, 2010 19:42 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

magdaradek pisze:ja myślę, że może na razie zostać przy tym wątku dopóki Tikunia i Spacja ne będą bezpieczne.
A późńiej można założyć nowy wątek o KM.
Ale to tylko moje zdanie :)

Popieram :)

ASK@ pisze:KM gdzie Tika?Gdzie Spacja?

chyba nie ma sensu zadawać tych pytań, bo jak widać, KM nie ma zamiaru na nie odpowiedzieć.

Pani Izo. Jest pani dorosłą osobą, a zachowuje się gorzej niż dziecko w piaskownicy. Może tak troszkę więcej powagi z pani strony i przede wszystkim ODPOWIEDZIALNOŚCI, o ile pani wie, co to słowo znaczy........
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto kwi 27, 2010 19:46 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

wola straszyc sądem, niz pojsc na wspolprace, a tak niewiele dziewczyny od nich żądaly - wydania kotow, ktorymi mieli sie zaopiekowac, a tego nie zrobili - czym te koty sobie zasluzyly na takie traktowanie, Kocia Mamo???? kolejna zimna noc na dworzu..........

jestem zszokowana (choc spodziewalam sie takiego posuniecia ze strony KM) gdyby zalezalo im na zwierzetach, to zalatwiliby sprawe polubownie, zwlaszcza, ze na Tikę czeka DS - DS, ktory oni teraz chca ciagac po sądach - rece mi opadają - gdyby KM tak mocno sie angazowala w pomoc zwierzetom jak sie angazuje w pisanie pozwow sądowych, to kotom wiodloby sie bardzo dobrze - szkoda, ze tak nie jest i ta energia idzie nie na to co trzeba!!

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]