~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 12:25 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Skoro jedna jest Różyczka, to może druga Kalinka? :)
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Wto mar 22, 2011 19:45 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

key_west pisze:A tak się bawimy :ryk:
Obrazek

Tę fotkę poproszę powiększoną :) Emailem 8)

A Kalinka bardzo mi się bardzo podoba. Na razie prowadzi w rankingu :wink:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Wto mar 22, 2011 22:15 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Tę fotkę poproszę powiększoną :) Emailem 8)
Już się robi :D
Tajemniczy Wujek Z. pisze:A Kalinka bardzo mi się bardzo podoba. Na razie prowadzi w rankingu :wink:
:dance: :)
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt mar 25, 2011 17:13 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Szykując zdjęcia, znalazłam jeszcze Kropeczka... Ech :(

Kropeczek['] :
Obrazek

Efezka (ma czekoladowy podszerstek, mniam!) : :love:
Obrazek Obrazek Obrazek

Niedopieszczana, niekochana, skołowana, stęskniona pieszczot Zuzia: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Słodka, bardzo miziasta Różyczka: 8)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nieśmiała ale łagodna Kalinka (widać, jak się boi, ale i ufa jednocześnie, wtulając się): :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I koty inaczej, czyli pekińczyki :surprise: Ten czarnuszek jest niewidomy (w każdym razie b. słabo widzący), dobrze, żeby poszły do domu razem:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Nie mar 27, 2011 14:41 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Ponoć Różyczka znalazła nowy dom :ok: :ok: :ok:
Szczegółów nie znam, ale wie Tajemniczy Wujek Z. - mam nadzieję, że mnie nie ubije za to, że podałam newsa :twisted:

Za to są następne koty :( I Zuzia nadal pilnie szuka DOMU, w tym domu tymczasowego, który da jej poczucie bezpieczeństwa, wykaże cierpliwość, by Zuzia oduczyła się gryźć ze strachu :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Nie mar 27, 2011 15:27 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

No ładnie.. psy w kociarni... to faktycznie dawno mnie nie było ;)

Strasznie żal Kropka..
stara gwardia nam się wykrusza.. i o ile jeśli w taki sposób jak Ciekawska to ok...
a o ile tak jak Kropek... to ja jestem stanowczo przeciw ! :(
Jak tylko wrócę z urlopu, to pojadę z Monią do kociarni i porobię nowe zdjęcia i ogłoszenia Efezce..
bardzo bym chciała żeby znalazła dom, zwłaszcza, że z dużej kociarni ma aktualnie największe szanse..

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie mar 27, 2011 16:12 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

iskra666 pisze:No ładnie.. psy w kociarni... to faktycznie dawno mnie nie było ;)

A jakie są fajne :D Brzucha dają, wiercą się do pieszczot. Rewelacja. Szkoda mi tego czarnego, bo łaciaty jest dla niego trochę jakby przewodnikiem. Dobrze by było, żeby ich nie rozdzielać...

A Efezka jest chyba coraz stabilniejsza - myślę, że to duża zasługa Tajemniczego Wujka Z. (oraz małych puszczek z napisem Sheeba :twisted: ). Przydałby się Efezce domek z indywidualnymi głaskami, miziankami. Na początku bardzo cierpliwy.
Tak jak Zuzince...
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Nie mar 27, 2011 17:38 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Strasznie byśmy chcieli, żeby Efezka znalazła cierpliwy domek.. Bardzo trzymamy za to kciuki :ok:

A póki co, to mogę sprzedać newsa, że Ciekawska na kropelkach Bacha robi ogromne postępy w kontaktach z nami! Dzisiaj bawiła się za mną na podłodze patyczkiem z piórkami dosłownie na wyciągnięcie ręki!!!

Ona jest takim fantastycznym kotem :)

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Nie mar 27, 2011 20:55 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Witam

przepraszam, za małe OT ale może schronisku przyda się duży drapak, dość mocno zużyty ale spokojnie jeszcze kotom posłużyć
odbiór z grodziska mazowieckiego, do końca następnego tygodnia, jak zrozumiałam, ew. proszę o pw

http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/49260
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie mar 27, 2011 23:09 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

:kotek:

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon mar 28, 2011 22:26 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Osobny wątek Zuzi:
viewtopic.php?f=1&t=125989&start=0

Proszę o podnoszenie, kciuki, wpisywanie, pomysły, dobre myśli, wysyłanie magicznych fluidów i co tam jeszcze może Zuzi pomóc :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto mar 29, 2011 0:16 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

A oto nasza biedna Zuzia na filmie:

Zuzia z Milanówka

http://www.youtube.com/watch?v=qictaWCvF1M

Na filmie widać, na 1:10, jak jeży jej się włos na grzbiecie i ogonie. Nie wiemy, co ona chce nam powiedzieć :roll:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon kwi 04, 2011 22:59 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Nowe kluski: Gaba i Cezary

Gaba, prześliczna kotunia, już po sterylce. Niestety zaczyna się robić nieufna, posykuje, raz nawet drapnęła. Też trzeba by z nią spędzić trochę czasu, by nie wycofała się zupełnie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cezary, kot jak żbik, ogromny, fantastyczny burasek o wielkich oczach. I na pewno wielkim sercu. Troszę bojaźliwym, ale jak się już go przydybie, to po dwóch głaskach zaczyna trochę mruczeć i nie ucieka tylko mu się głaski podobają. Nie można robić gwałtownych ruchów. Ale kot jest super. Nadaje się do adopcji, będzie fajnym nakolankowym miziakiem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zuzia, wolała się miziać :!: niż pozować do zdjęć. Uwaga: leżała mi główką na ręku i całowała mnie w nos. Poza jedną jakby chęcią ugryzienia, mam wrażenie, że trochę jej ta chęć przechodzi. Niestety pod koniec zrobił się jakiś hałas i ruch w kociarni, co chyba Zuzię lekko zirytowało i pacnęła mnie łapą z prychnięciem. Ale oglnie to ona jest boska! Jest śliczna. Niech ktoś ją weźmie bo to kot do pokochania!!!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pekińczyki nadal są. One sa takie fajne kluski. Zero agresji. Sama radość, od czubka nosa, po czubek ogona. Dają brzuchy do głaskania i buzi dają. Sliczne fajne psiaki.
Obrazek Obrazek

Kalince-Mili nie zrobiłam fot, bo albo była na czyichś kolankach bardzo wtulona, albo chowała się w ciemny kąt, a ja nie chciałam niuni fleszem po oczach świecić. Ona też daje się pieszczochać. Ale bojaźliwa jest, trzeba spokojnie z nią posiedzieć i pokazać, że człowiekowi można zaufać.

Dzika Banda czyli Amiga, Efezka i Killer grzały dupki na zewnątrz w wolierze na wybiegu. Człowieka miały w nosie. Nie dziwne - ładna pogoda była, słońce.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto kwi 05, 2011 20:55 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Gdzie te zachwyty nad nowymi kluskami? Obrazek

:twisted:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto kwi 05, 2011 21:28 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocur jest super :kotek:

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

[poprzednia][następna]