PAKT CZAROWNIC 10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 03, 2009 11:28

Na wiszące?????
Może mu żwirek nie odpowiada. Moja koleżanka tak miała. Niby tę opcję brała pod uwagę itp., ale dopiero po długich miesiącach okazało się, że kot akceptuje taki żwirek z jakiegoś taniego sklepu, Lidla czy co, niezbrylający.
Albo jak taki mały, to może nikt go nie nauczył...

Co do podziału kasy - ten czarnuszek to ma być jednorazowo, czy drugi adopciak?
I po drugie - to w końcu dajemy za lipiec tylko jednej osobie, czy dzielimy na dwie, bo już się zgubiłam. Jesli jednej, to jeszcze pół biedy, natomiast jeśli na dwie, to nie ma co z tej kasy jeszcze zubażać, bo to zadna kwota. Z tego, co wyczytałam jakiś czas temu, jopop ze spółką działają w tej chwili na taką skalę, że same dzienne wydatki na utrzymanie kotów w lecznicy po sterylce to stówa.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon sie 03, 2009 11:30

PS. Kotki piękne. Ten brąz po oświetleniu zadka kojarzy mi się z moja pierwszą i najdroższą kotką - niby była idealnie czarna, ale jak słoneczko poświeciło na futerko, to okazywała się taka cudownie brunatna.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon sie 03, 2009 12:39

Ja byłam za tym, żeby jednorazowo wspomóc. Uważam, ze to dobry pomysł - jak nam się uzbiera nadwyżka to jakiegoś Czarnuszka obdarować. Jednak argument Koteczkaanusi rzeczywiście jest do rzeczy. Zgodnie z umową kasa za lipiec dzielona jest na dwa. No to co teraz robimy?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon sie 03, 2009 13:12

Zycie płynie i zmienia się. Tym przedstawionym przeze mnie czarnym maluszkom tez się już zmieniło. Na minus i na plus. STraciły jak się okazało mamkę ale znalazły tymczas u BUDRYSKA. Przeklejam info z wątków na DOGO i MIAU (http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4758220&highlight=#4758220) w sprawie 9-tki czarnulenków (jakby kogo interesowało):

<bubu_>"maluszki węgielki okazały się sierotkami jakas kobieta przyniosła je bez matki a ta kotka przyplątała się do nich w schronisku wczoraj . Dzisiaj już do nich nie przyszła. kociaki wziełą więc do siebie BUDRYSEK , potrzebne bardzo wsparcie, wszystkie 9 trzeba karmić z butelki.

Zatem niemowlaczki węgiełki ma na stanie BUDRYSEK, kociara do n-tej. Ale ma tyle tymczasów ..... . Zastrzyk pienięzny by się przydał. Dla porównania puszka MIXOLa dla kocich i psich niemowląt - ok. 55 zł ... a przy ssającej dziewiątce mleko zmnika w oczach !

Czy szanowna siostra Prezes i przedobre członkinie widzą szansę wesprzec jednorazowo te bidoczki ? :roll: Przepraszam za nachalność ..... Zbyt wiele napatrzyłam się nażywieckie nieszczęścia .... :roll:

Jak dla mnie propozycja obdarowania jednorazowa kwota jest jak najbardziej OK. Wtedy jest to zauwazalna kwota :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon sie 03, 2009 13:15

Ja jestem za, ale dostosuję się do ogółu.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 03, 2009 13:21

Erin pisze:Ja jestem za, ale dostosuję się do ogółu.

Erin, Ty wiesz ..... :1luvu:

Pokornie przyjme dezycję, bo wiem ile nieszczęść wokół. Ale żywiecki schron naprawdę zawalony,. Dziewczyny co chwile wyciągają stamtąd nieszczęścia, które mają najmniejsze szanse i ratują.
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon sie 03, 2009 13:25

psiama pisze:
Erin pisze:Ja jestem za, ale dostosuję się do ogółu.

Erin, Ty wiesz ..... :1luvu:

Pokornie przyjme dezycję, bo wiem ile nieszczęść wokół. Ale żywiecki schron naprawdę zawalony,. Dziewczyny co chwile wyciągają stamtąd nieszczęścia, które mają najmniejsze szanse i ratują.

Psiama :oops: :oops: :oops:

Erin

Post » Pon sie 03, 2009 13:51

Mam już pewien pomysł, ale dajcie mi pomyśleć. Burza jest. Kompa wyłączam.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon sie 03, 2009 15:11

myślę, że to fajny pomysł pomóc choć jednorazowo, za to na raz tylu czarnym KOTOM....popieram, ale ogół decyduje :)
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pon sie 03, 2009 15:47

No to wymyśliłam tak.

Po pierwsze podoba mi się pomysł, żeby utrzymać jednego Adoptusia. Jeśli uda nam się uzbierać więcej pieniążków, to będziemy mogły drugiego kota wspomóc okazjonalnie.
Ja już wspominałam, że boję się długoterminowych zobowiązań, bo trudno przewidzieć stan budżetu. Ale jak będzie nadwyżka to podzielimy ;)

Po drugie kwotą rozważaną do przekazana na jakiegoś Czarnuszka byłą kwota 50 zł. Jednak psiama myślała, że ta suma jest większa. No i w sumie czemu ma nie być?

Ja proponuję te 50 zł "dodatkowe" zostawić przy składkach, czyli w sumie 350 zł podzielić miedzy jopop i mirkę _t.

A Czarną Rodzinkę wspomóżmy z FS - w końcu po to on jest!! Proponuję dać kociakom na 3 puszki mleka, czyli 156 zł ("końcówka" z FS).

Co Siostry myślą o takim podziale??
Decydujcie szybko, bo kociaki czekają!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon sie 03, 2009 18:34

YES, YES, YES! :ok:

Erin

Post » Pon sie 03, 2009 18:57

villemo5 pisze:No to wymyśliłam tak.

Po pierwsze podoba mi się pomysł, żeby utrzymać jednego Adoptusia. Jeśli uda nam się uzbierać więcej pieniążków, to będziemy mogły drugiego kota wspomóc okazjonalnie.
Ja już wspominałam, że boję się długoterminowych zobowiązań, bo trudno przewidzieć stan budżetu. Ale jak będzie nadwyżka to podzielimy ;)

Po drugie kwotą rozważaną do przekazana na jakiegoś Czarnuszka byłą kwota 50 zł. Jednak psiama myślała, że ta suma jest większa. No i w sumie czemu ma nie być?

Ja proponuję te 50 zł "dodatkowe" zostawić przy składkach, czyli w sumie 350 zł podzielić miedzy jopop i mirkę _t.

A Czarną Rodzinkę wspomóżmy z FS - w końcu po to on jest!! Proponuję dać kociakom na 3 puszki mleka, czyli 156 zł ("końcówka" z FS).

Co Siostry myślą o takim podziale??
Decydujcie szybko, bo kociaki czekają!!

Jestem zakręcona jak baranie rogi.
Zapomniałam, ze w lipcu składki dzielone są na 2. W takim razie nie ma chyba co ich pomniejszać, podzielę po 175,00 zł i wyślę. Natomiast rzeczywiście z FS mogłoby dla gromadki polecieć te 156 zł, jestem ZA.
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pon sie 03, 2009 19:04

A inne Siostry Czarownice co myślą?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon sie 03, 2009 19:09

Jasssne :ok:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Pon sie 03, 2009 19:14

Może być. :)
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

[poprzednia][następna]