Burasek i koteczka z małymi błagają o ratunek!!! Częstochowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 06, 2008 13:58

Czekamy na ratunek :cry:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Wto cze 10, 2008 11:54

Czekamy na ratunek i pomoc Tysiąclecie w cz-wie obszar miedzy ul.Worcella linią tramwajową, ul. Dekabrystów i ul. Kiedrzyńską.

iwonac

Post » Śro cze 18, 2008 11:47

Wczoraj przyszła po raz drugi w ciągu ostatnich dwóch tygodni koteczka :!: Niestety na moje oko jest karmiąca :roll: Nie umiem ustalić gdzie ma dzieci pewnie w tej ruinie przed rozbiórką. Przyszedł też twen młodziutki Burasek. Więcej nie wiem zresztą jak mam to zrobić- w moim planie dnia mam dla nich 5 minut( dosłownie) w czasie ktorych nakladam jedzenie.
TYSIACZKI CZEKAJĄ NA RATUNEK.

iwonac

Post » Śro cze 18, 2008 11:48

Czekamy na ratunek i pomoc Tysiąclecie w cz-wie obszar miedzy ul.Worcella linią tramwajową, ul. Dekabrystów i ul. Kiedrzyńską.

iwonac

Post » Wto cze 24, 2008 15:20

witajcie ponownie. Korzystam z uprzejmości koleżanki więc wybrałam najprostszą drogę wykasowałam poprzedni wpis ponieważ otrzymalam sms od Pani przewodniczącej FFA W CZ-WIE-mam go zapisany w,którym pisze " nigdy nie mówilam do Pani takich rzeczy jakie pisze Pani o mnie na forum." Wczesniej był do mnie telefon też mam to odnotowane w telefonie na ktory oddzwoniłam. Pani zaprzeczyła,że temu co napisalam w poprzednim poście twierdząc ,że dzwonila w innej sprawie- jakiej nie zdolałam się dowiedzieć. Nawet przez chwilę twierdziła ,że wcale nie dzwoniła ale to się akurat da udowodnić więc wycofała się z tego.
Stwierdzila ,że żle ją zrozumiałam i zażądała przeprosin. Ale oczywiście chętnie to robię. Milo usłyszeć ,że to wszystko o czym pisalam to nie prawda, ze to ja może troche głucha jestem bo wtedy bylam na działce z rodziną powtarzalam na bieżąco rozmowe a nawet było słychac niektore słowa. Ale skoro źle zrozumiałam te wszystkie słowa i Pani rzeczywiście tego nie mówiła to bardzo serdecznie przepraszam. To mile wiedzieć, ze ktoś zamierza czynić dobrze a nie jak się spodziewałam zło.
Równocześnie proszę zwracać się do mnie ze wszystkim na piśmie tak abym dobrze rozumiała i nie dochodzilo do takich sytuacji. Prosze do mnie nie dzwonić gdyż jak sie okazalo nie rozumiem mówionego słowa. wszystko prosze na pismie albo tu publicznie na forum aby każdy mogł to ocenić. Mądrzy przyjaciele już wcześniej mnie oto prosili abym nie odbierała tych telefonów i nie przejmowała sie nimi w trosce o moje zdrowie( mam chore serce).Oczywiscie dotyczy to Pani przwodniczacej FFA w cz-wie i osob z nią powiazanych. Jeszcze raz serdecznie przepraszam Pania Przewodniczącą FFA W CZ-WIE za to ,ze nie zrozumialam co do mnie mówi i usuwam swój porzedni post.
Rownocześnie zapewniam wszystkich ,że bedę w miarę swoich możliwości BARDZO SZCZEGÓLOWO pisać na forum o wszystkim co dotyczy zwierzaków w cz-wie co gdzie i dlaczego z pelnym opisem dokumentacji.
Pozdrawiam wszystkich

iwonac

Post » Śro cze 25, 2008 15:57

Iwonka napisała mi smsa, że kotka spod akademika ma maluchy w ruinie
grozi zawaleniem, nikt nie może tam wejść, ma być zburzona lada dzień :(

Iwonka widziała 2 małe ale zaraz uciekły,
nie wie ile jest kociąt

są w piwnicy w głębi, całkowity brak dostępu do nich, kotki spore może maja trochę ponad 2 miesiące.

Błagamy o domy tymczasowe dla młodego Buraska i koteczki z małymi albo chociaż dla małych.
Iwonka ma klatkę-łapkę
pomóżcie !!! prosimy...
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw cze 26, 2008 9:43

Widzialam wczoraj kotki nie wygladają za dobrze są lichutkie, oczątka nie wyraźne.Kotka zniknęla około wielkanocy i obawiam się ,że znowu jest w ciązy a nawet może ma nowe maluchy. :evil: Te maja na pewno ponad 2 miesiące. Nie mam do nich dostępu. Ruina za siatką nikt tam juz nie wchodzi nawet pracownicy szkoły zabita dokladnie bogrozi zawaleniem i na pewno musi być rozebrana w najbliższym czasie w czasie wakacji pewnie ze względów bezpieczeństwa. Nie jestem w stanie zapewnić im innego schronienia w okolicy bo TAKICH SCHRONIEŃ TAM NIE MA. To wszystko juz dawno przanalizowaliśmy i sprawdziliśmy. Jedyne to wyłapać i umieścić dobrych miejscach jak poprzednie kotki. Szkoda bardzo ,że kotka nie zostala złapana zanim się kociaczki urodziły ale dopóki jeszcze były Katia i Happy to jakoś szło ale potem one musialy wyjechać za granicę a ja sama z truskawką nie poradzimy tylu sprawom. Innych chętnych do poważnego zangażowania się w cz-wie w tej sprawie nie było. W ten sposób znowu mamy całą gromadkę małych dzikusków a kotka do końca roku urodzi jeszcze dwa razy i jej córki i na koniec roku bedzie gorzej niż rok temu. Oczywiście częśc kotków wyginie tamte były dobrze odżywione i miały schronienia ale chyba nie taki ratunek nam wszystkim chodziło żeby umierały z niedożywienia chorób i braku schronienia. Ja nie jestem w stanie w tych warunkach przejąc nad nimi opieki ani zapewnić pożywienia. Bardzo prosimy o ratunek dla nich.

iwonac

Post » Czw cze 26, 2008 12:47

podnosze , bo ważne, może znajdzie sie jakaś dobra dusza

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw cze 26, 2008 16:46

Sytuacja przerażająca i bardzo smutna. Nikogo nie ma w Częstochowie?
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt cze 27, 2008 8:28

Kotki tysiaczki czekają na pomoc w opcji full serwis. :cry:

iwonac

Post » Sob cze 28, 2008 17:44

Bannerek dla kotów w ruinach:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/l3c8][IMG]http://images31.fotosik.pl/301/152a9fab26d21fa1.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob cze 28, 2008 19:37

dzidzia pisze:Sytuacja przerażająca i bardzo smutna. Nikogo nie ma w Częstochowie?

alessandra

Post » Śro lip 02, 2008 10:46

ruru bardzo Ci dziękujemy za cudny bannerek :1luvu:

-----------------------------------------------------------------

właśnie się dowiedziałam od Iwonki, że to jest Tynia z ruin (mama kociąt):
Obrazek

a to młodziutki Burasek:
Obrazek

prosimy o ratunek dla nich !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro lip 02, 2008 10:56

i hop

alessandra

Post » Śro lip 02, 2008 12:29

Znaczy średni burasek :) ale tego też parę dni temu widziałam. 8) Bo to jest tak Tynia z małymi buraskami, młody burasek bardziej rudy, burasek bardziej bury i łaciatek biało czarny z ślepym oczkie dawno bardzo nie widziany. :( Jednym słowem mnóstwo burego nieszczęścia. Maluchy bardzo liche widziałam je dwa razy ale ja tam jestem 5 minut dziennie bo więcej czasu nie mam i nie ma jak do ruiny wejść bo nie można ani podchodzić nie wolno najczęsciej przerzucam jedzenie przez siatkę. I mnóstwo głodnych szczurów bo teraz wakacje i szkoła nie gotuje obiadów a resztki wyrzucane są na śmietnik a teraz nie ma bo wakacje. :evil:
Noszę jedzenie i czekam na ratunek dla nich ale czas ucieka nie wiem nawet co jest z maluchami czy żyją i czy kotka nie jest znów w ciąży i ruinę mogą zacząć rozbierać w każdej chwili albo za miesiąc nie wiem nie daję rady zając się tym uliczne koty nikogo nie obchodzą :cry: :cry: :cry:
Dziękuję za śliczny banerek

iwonac

[poprzednia][następna]