wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 02, 2013 19:35 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Fionce bardzo się podobało dziś na balkonie - leżała i patrzyła jak ja pod balkonem chwasty wycinam. A potem goniła się z Cielem wokół materaca, który wczoraj przeszedł pranie naturalne (wyniesiony do suszenia po zalaniu wodą przez koty, został przemoczony ulewnym deszczem). Było zabawnie a w dodatku jak wszyscy do domu poszli (bo na balkonie choć osiatkowany, kotów bez nadzoru nie zostawiam) załapała się na kurczaczka gdy kroiłam dla siebie do obiadu. Poza tym wszystko gra :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 05, 2013 7:45 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Fiona ma się dobrze - wczoraj zdobyła kolejny szczyt (czyt. telewizor stojący na wysokiej szafce). A dziś razem z Cielem próbowali popełnić samobójstwo wskakując mi pod nogi :roll: ...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro cze 05, 2013 8:26 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

O matko, ale czad :spin2:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 05, 2013 8:43 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Alienor pisze:Fiona ma się dobrze - wczoraj zdobyła kolejny szczyt (czyt. telewizor stojący na wysokiej szafce). A dziś razem z Cielem próbowali popełnić samobójstwo wskakując mi pod nogi :roll: ...

:ok: :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro cze 05, 2013 9:27 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Alienor pisze:Fiona ma się dobrze - wczoraj zdobyła kolejny szczyt (czyt. telewizor stojący na wysokiej szafce). A dziś razem z Cielem próbowali popełnić samobójstwo wskakując mi pod nogi :roll: ...

a może to była próba zabójstwa? 8)
i spisek :P
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro cze 05, 2013 9:29 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Wiecie - domniemanie niewinności i te sprawy :mrgreen: . Przyjęłam najmniej obciążającą ich wersję.

Alienor

Post » Śro cze 05, 2013 9:30 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Jasne, ale zacznij mieć się na baczności. :D
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro cze 05, 2013 9:35 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Alienor - potrzebny Nivalin? Jakby co, to czekam na hasło. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Śro cze 05, 2013 9:39 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Jeszcze nie - jeszcze jest ten drugi co z cocarboxylazą idzie. Boli. Nie tylko ją. Niedługo będzie przerwa, bo w tym tygodniu szczepienie i sterylka potem będzie - wtedy trzeba będzie zrobić przerwę dłuższą w Nivalinie, żeby nie bolało niepotrzebnie. Ale pamiętać będę :ok: .

Alienor

Post » Śro cze 05, 2013 9:43 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

I nivalin i cocarboxylaza bolą. :(
Ale skoro chociaż ciut pomagają, to warto się przemęczyć.
Więc - jak za czas jakiś - będzie potrzebna kolejna dawka, to mi po prostu przypomnij, proszę, bo ja mogę przegapić. :oops:
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pt cze 07, 2013 9:32 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Przedwczoraj była suchawa kupa elegancko zapakowana w prześcieradło, wczoraj kupa paćkająca przyklejona do kuperka i nóżek, ciekawe co dziś nas czeka (oprócz szczepienia) 8) .

Alienor

Post » Pt cze 07, 2013 9:51 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

:ok: :ok: :ok: za kupala w kuwecie :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt cze 07, 2013 21:13 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

W kuwecie to raczej głównie cudze - Fio idzie do kuwetki, kopie, ustawia się, ale unerwienie odbytu, części ogonka etc. jest na tyle osłabione, że nie do końca ma możliwość sama w 100% się wypróżnić. Zdarza się jej to głównie w trakcie zabawy z Cielem - ale nie polecam go jako kociego rehabilitanta :wink: .
W ramach wyjazdu na szczepienie Fionika ozdobiła kocyk bo nie otworzyłam jej kratki gdy jechałyśmy w drugim autobusie (2 przystanki :roll: ), pokazała pani doktor jak ślicznie zarasta futerkiem oraz że Fionika groźna dziewczynka jest :mrgreen: ! Ale szczepienie odwalone - wyrok brzmi za 4 tygodnie powtórka i WTEDY sterylka. Chyba się odwołamy, bo na myśl o tak długim zwlekaniu i kolejnej rujce słabo mi się robi. No, ale na razie się wstrzymujemy tak czy siak.

Alienor

Post » Pt cze 07, 2013 21:18 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Żebyś nie byłą biedna z powodu tych pogubionych kup to przyznamy się, ze dziś Amiś zamiast zwyczajowo do wanny narobił do zlewozmywaka. A to już jakby mniej mi się podoba.

Za Fionkę:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]