[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 15, 2013 19:15 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

marzena68 pisze:Poradżcie proszę.Od kilku dni w miejsce gdzie karmię swoje bezdomniaczki przychodzi wieczorami szylkretowa koteczka.Wygląda jak 6-7 mies kotek taka drobinka,chuda niemiłosiernie-same kosci i skóra i do tego karmiąca-sutki wycmoktane.Brała miesko i w nogi,za chwile spowrotem.Wysledziłam ,ze biegnie na posesja po drugiej stronie ulicy-mało nie władowała się pod samochód kilka razy.Okazało się,ze jest to kotka pewnego pana.Rodzi raz za razem-kociaki podobno szybko znajduja domy-watpie,zeby to była prawda.Kotka je co znajdzie i mleko.Nie wiem co zrobić-zostawić jak jest?Zabrac kote na sterylizację i wypuscic-będzie przychodziła jesc bo własciciel nie dba o nią i pewnie skończy pod kołami samochodu-ulica jest bardzo ruchliwa.Wczesniej podobno dokarmiała ją kobieta co ma obok sklepik ale juz nie karmi.Wiem ,ze właściciel nie chce jej wysterylizować.Już teraz widziałam,ze na posesji siedział osiedlowy kocur-pewnie kotka ma już rujkę.Nie wiem jakie wyjście jest w tej sytuacji najlepsze.Poradzcie.

Ja bym wysterylizowała. W końcu, jeżeli przychodzi do Ciebie na jedzonko, to nie musisz wiedzieć, że ma Dużego
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Sob cze 15, 2013 19:17 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

XmonikaX pisze:Czy ktoś z Was wie, czy koty w rejonie ulic: Proletariacka, Artyleryjska, Żabia, Boh. Getta - ten rejon, a zwłaszcza teren przy zakładzie pogrzebowym + jakaś hurtownia czy coś + garaże - czy tam są karmicielki? jakakolwiek dusza, która ma te koty na oku? tam jest dosłownie zagłębie kotów dorosłych (rozmnażanie? :strach: ).
Ostatnio ganiałam tam za kiciem dachowym, który ma albo mocno chore oko, albo tego oka już nie ma.

Wiadomo jest cokolwiek?

W tym rejonie było wysterylizowanych całe mnóstwo kotek i kocurków. Ale w tych domkach jeszcze są całe stada. Podam Ci tel karmicielki z ul. Proletariackiej na pw.
Obrazek

kassja

Post » Sob cze 15, 2013 23:25 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

dzięki kassja

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Nie cze 16, 2013 16:03 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kassja pisze:
marzena68 pisze:Poradżcie proszę.Od kilku dni w miejsce gdzie karmię swoje bezdomniaczki przychodzi wieczorami szylkretowa koteczka.Wygląda jak 6-7 mies kotek taka drobinka,chuda niemiłosiernie-same kosci i skóra i do tego karmiąca-sutki wycmoktane.Brała miesko i w nogi,za chwile spowrotem.Wysledziłam ,ze biegnie na posesja po drugiej stronie ulicy-mało nie władowała się pod samochód kilka razy.Okazało się,ze jest to kotka pewnego pana.Rodzi raz za razem-kociaki podobno szybko znajduja domy-watpie,zeby to była prawda.Kotka je co znajdzie i mleko.Nie wiem co zrobić-zostawić jak jest?Zabrac kote na sterylizację i wypuscic-będzie przychodziła jesc bo własciciel nie dba o nią i pewnie skończy pod kołami samochodu-ulica jest bardzo ruchliwa.Wczesniej podobno dokarmiała ją kobieta co ma obok sklepik ale juz nie karmi.Wiem ,ze właściciel nie chce jej wysterylizować.Już teraz widziałam,ze na posesji siedział osiedlowy kocur-pewnie kotka ma już rujkę.Nie wiem jakie wyjście jest w tej sytuacji najlepsze.Poradzcie.

Ja bym wysterylizowała. W końcu, jeżeli przychodzi do Ciebie na jedzonko, to nie musisz wiedzieć, że ma Dużego

Ja tez bym ją wysterylizowała, beż najmniejszych oporów.
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Nie cze 16, 2013 18:03 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Też myslę ,ze trzeba ją wysterylizować.Tylko ,ze facet może się domyślić jak zobaczy slad po cięciu.A w dzielnicy wszyscy wiedzą,ze to ja jestem,,ta od kotów".Już kiedyś miałam nieprzyjemności jak po kryjomu podprowadziłam jednej babci kotkę na sterylizacje.No i kotka karmi-nie wiem w jakim wieku są kocięta.Moze uda mi się wybadać -nie chcę wprost wypytywać.Najlepiej byłoby ja zabrać stamtąd ale nie mam gdzie.I tak jak będzie do mnie przychodzić to prędzej czy później może skończyć pod kołami.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Nie cze 16, 2013 21:17 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

dziewczyny, może wiecie coś o taniej i dobrej sterylce w MOŃKACH i GRAJEWIE? Pierwszy koleś oddawał 9 kociąt- podejrzewam że ma więcej kotek, druga pani ma chyba kotkę (na której zabieg jest chętna) i sunię...
z góry dzięki za info!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie cze 16, 2013 21:42 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

prosze pomożecie ?!! w sobote szłam ulicą nie daleko Bema a żelazną i spotkałam Pania ktora stała i płakała nad wychudzona sam szkielt i skóra kotka:( kotka słanianała sie na nogach ,podeszłam zapytac co sie stało ,a ona ze własnie spotkała takie o to biedactwo i nie wie co ma zrobic bo ma straszna alegrie na koty:( w skrócie napisze jak sprawa wyglada na dzis dzien....po wizycie u weta ,stwierdzono ze jej stan wychudzenia jest z nie dożywienia do tego albo była pobita albo miała jakis wypadek.poki co jest z nia juz lepiej ,ale problem jest w tym ze nie mam dla niej zadnego schronienia!!! 3 dni siedzi w lokalu u mojej kolezanki ktora zlitowala sie i wziela ja na przechowanie do poniedzialku ale nastapne dni nie ma gdzie spedzic:( prosze moze ktos ma tej biedzie jakies schronienie tymczasowe?kotka juz je wymaga teraz tylko odbicia sie i bedzie mogla przejsc zabieg sterylki ,ma ok 6-8 miesiecy jest drobniutka czarno biała kicią,która domaga sie przytulania ,bardzo prosze moze ktos ma jakis pomysl?

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Nie cze 16, 2013 22:37 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Rób wydarzenie na facebooku. Daj ogłoszenie na MADRO (https://www.facebook.com/groups/2234464 ... ion=stream) i na Spotted Białystok (https://www.facebook.com/Spotted.Bialys ... ion=stream). Do tego dodaj posta na "Koty": https://www.facebook.com/kotlownia?fref=ts oraz na "Świat kotów" : https://www.facebook.com/swiatkotow?fref=ts .

Warto także dodać i wyróżnić ogłoszenie na portalu http://www.morusek.pl/ .

Ja dzięki podjęciu takich działań w 2 godziny znalazłam domy dla 6 kociąt.

Na pewno i Tobie się uda znaleźć kotce dom. Nawet nie tymczasowy, ale stały.

Powodzenia!
Nie istnieją koty zwyczajne.

Colette

Chogalinka

Od: Wto paź 05, 2010 12:26

Post » Pon cze 17, 2013 9:32 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Chogalinka ma rację na FB zawsze jest spory odzew, na takie nie szczęścia.
A jak tam maluszki, które uratowałaś Chogalinko?
ObrazekObrazek

Sonia93

Post » Pon cze 17, 2013 9:40 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

dzieki :)
ogłoszenia robie i tu i tam ,..ale wciaz cisza;/ daje gdzie jest to mozliwie ,poki co jedna dziewczyna do jutra ma dac znac ,oby sie udało!

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Pon cze 17, 2013 15:46 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Trzymam mocno kciuki,zeby udało sie :ok:
ObrazekObrazek

Sonia93

Post » Pon cze 17, 2013 16:12 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

chuda861 pisze:dzieki :)
ogłoszenia robie i tu i tam ,..ale wciaz cisza;/ daje gdzie jest to mozliwie ,poki co jedna dziewczyna do jutra ma dac znac ,oby sie udało!

Widziałam dziś kotulkę w psim salonie. Śliczne, miziaste stworzonko. Po wykąpaniu zyskała znacznie na urodzie.
Justynko, nie oddawaj jej, póki nie zostanie ciachnięta.
Obrazek

kassja

Post » Pon cze 17, 2013 20:42 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

jakby ktos chcial persa to kontakt do p. Jagody :) 506137081

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Coma

Od: Wto mar 01, 2005 15:54

Post » Pon cze 17, 2013 21:42 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Sonia93 pisze:Chogalinka ma rację na FB zawsze jest spory odzew, na takie nie szczęścia.
A jak tam maluszki, które uratowałaś Chogalinko?

Wszystkie 6 ma się bardzo dobrze. Potrafią korzystać z kuwety, uczą się jeść (bądź już umieją) kocie jedzonko. :)

Mogę wrzucić najnowszą fotkę srebrnego maluszka. Oto i on:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Nie istnieją koty zwyczajne.

Colette

Chogalinka

Od: Wto paź 05, 2010 12:26

Post » Pon cze 17, 2013 22:03 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

A ja mam Magisterkę <3
Póki co śpi zamknięta w transporterku
Jutro fotki ;)
Obrazek