Kociaki złapane, mamusia-niestety musi wrócić na ulicę :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 28, 2012 14:02 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

KIKA U WETA. BEZ ŻADNYCH BADAŃ BA DZIEŃ DOBRY STWIERDZIŁ ŻÓŁTACZKĘ.
WYNIKI BADAŃ ZŁE !!! JEST POD KROPLÓWKĄ !!!
Ma podobno zniszczona wątrobę.
Dostała szału , pogryzła Edytę, jej syna i oboje lekarzy :(
Ma też coś z jelitkami :(
Wczoraj dostała siemię i dziś rano. Zrobiło jej się wyraźnie lepiej.

Czy to możliwe, żeby pyralgina (zastrzyki) lub hydrocortizon (zastrzyki) zniszczyły wnętrzności ????

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sie 28, 2012 19:11 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

jasdor pisze: Czy to możliwe, żeby pyralgina (zastrzyki) lub hydrocortizon (zastrzyki) zniszczyły wnętrzności ????

jak chorował pies mojej siostry (na stawy) to wet powiedział, że nie może dawać za dużo zastrzyków bo rozwali wątrobę - ale nie wiem jakie to były zastrzyki :cry:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto sie 28, 2012 23:11 Re: KIKA- ŻÓŁTACZKA, WĄTROBA, JELITA - wyniki złe :(

Ale śliczna ta kotka (?) Kola. To brytyjka (brytyjkopodobna?). Do adopcji? Co to za choroba skóry?
Sorry, nie mam czasu czytać całego wątku w poszukiwaniu informacji.
Mam znajomych, którzy szukają kota, co prawda raczej rosyjskiego, ale myślę, że coś takiego niezwykłego też mogłoby się im spodobać.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sie 28, 2012 23:13 Re: KIKA- ŻÓŁTACZKA, WĄTROBA, JELITA - wyniki złe :(

Jasdorku, chyba niezależnie od sposobu podania wszystko przechodzi przez wątrobę. My, podczas leczenia podajemy też leki osłonowe na wątrobę. Przy antybiotykach, niezależnie czy w zastrzykach, czy w tabletkach - probiotyki. Przy lekach przeciwzapalnych - leki na osłonę żołądka. I muszę powiedzieć, że o wszystko trzeba się dopytać, bo weci, o tym z reguły zapominają :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro sie 29, 2012 5:38 Re: KIKA- ŻÓŁTACZKA, WĄTROBA, JELITA - wyniki złe :(

Jasdor.
Ktoś chce adoptować czarną kotkę.
viewtopic.php?f=13&t=145583
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro sie 29, 2012 7:38 Re: KIKA- ŻÓŁTACZKA, WĄTROBA, JELITA - wyniki złe :(

Jak dzisiaj Kika i Gremlinki?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro sie 29, 2012 13:54 Re: KIKA- ŻÓŁTACZKA, WĄTROBA, JELITA - wyniki złe :(

Kika i Gremliny bez zmian. Kika może troszeńkę lepiej. Dziś drugi dzień pod kroplówką jutro jeszcze raz.

Morfologia :
Obrazek

Obrazek

A w RTG wyszło coś w żołądku, jakby kości, albo nie wiadomo co. Trzeba powtórzyć za jakiś czas. Mogła podjeść suchej karmy.
Jelitka tez coś nie tak, kupole strasznie twarde, dostała jakieś krople dopyszczne wczoraj.
Biochemię jak będę miała to wstawię też.
Ale czas mnie goni niemiłosiernie :evil:

jasdor

Post » Śro sie 29, 2012 13:55 Re: KIKA- ŻÓŁTACZKA, WĄTROBA, JELITA - wyniki złe :(

koteczekanusi pisze:Ale śliczna ta kotka (?) Kola. To brytyjka (brytyjkopodobna?). Do adopcji? Co to za choroba skóry?
Sorry, nie mam czasu czytać całego wątku w poszukiwaniu informacji.
Mam znajomych, którzy szukają kota, co prawda raczej rosyjskiego, ale myślę, że coś takiego niezwykłego też mogłoby się im spodobać.

Przepraszam, ale nie zauważyłam Twojego pytania.
Kola to brytyjka z papierami, odkupiona od pseudo, rozmnażana, wyleczona (prawie) na razie nie jest do oddania.

jasdor

Post » Śro sie 29, 2012 20:46 Re: KIKA- ŻÓŁTACZKA, WĄTROBA, JELITA - wyniki złe :(

Przepisuję tylko wyniki biochemii:

Obrazek

ALT (GPT) aminotrans alanin - 43 = U/l 37 stopni C
AST (GOT) - 133 = U/l 25 stopni C
AP (Fosfataza zasadowa) - 10 = U/l
Kreatynina - 0,68 = umol/l
Mocznik - 36 = mmol/l

----------------------------------------------------

Dzisiejsza wizyta 48,00 za Kikę
Łapka trochę napuchnięta, ale jeszcze jutro kroplówka. Samopoczucie kici ? Hm....bez rewelacji.
Zrobiła 3 strasznie twarde bobki zamiast kupy. Boli ją doopka, bo płacze podczas wypróżniania i mierzenia gorączki. Podczas pozostałych zabiegów gryzie do krwi ostatniej. Chyba z bólu :(

GREMLINY - nadal gorączkuję i dołączyła do nich Rudolfina, która miała 39,5.
Pochłonęły dziś ok. 180,00

Nie znam jeszcze kwory długu, który został u poprzedniej wetki :roll:
Może lepiej nie pytać :-|

jasdor

Post » Czw sie 30, 2012 14:09 Re: KIKA- wyniki badań s.46,GREmliny wszystkie chore,mama te

Możliwe, że kreatynina to pomyłka w piśmie. Dopytam weta.
Kika po kolejnej wizycie u wet. Praktycznie KK - calici przeszło.
Jednak jelita zapchane, kupy brak. Miała robione USG, dostała kontrast do jutrzejszego RTG, jeśli nic z siebie dziś nie wyciśnie. Dostała też troszke oleju parafinowego jeszcze wczoraj, ale nie pomogło.
Dziś miała zrobioną lewatywę. Wet boi się, bo COŚ, co tam jest - jest bardzo zbite i może dojść do uszkodzenia czegos podczas wypróżniania.
Dostała kontrast i jeśli do jutra nic nie zrobi - prześwietlamy .
No nic, musimy czekać niestety.
Jak do jutra nie zejdą te złogi z jelit - to już nie wiem :roll:
Koopke ostatnio robiła we wtorek, ale to kilka drobnych kuleczek i bardzo płakała przy tym :(

jasdor

Post » Czw sie 30, 2012 20:25 Re: KIKA- wyniki badań s.46,GREmliny wszystkie chore,mama te

Rany, Dupencja też taka zapchana była... nie pytaj, ile uiściłam za odetkanie. I nawet nie wiem, jak to się odbyło. Podobno RTG wykazało jakieś ostre kości w środku kota.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt sie 31, 2012 7:33 Re: KIKA- wyniki badań s.46,GREmliny wszystkie chore,mama te

Kika zatkana na amen, dziś RTG po kontraście i zobaczymy. Możliwe, że trzeba ją będzie operować. Mam tylko nadzieję, że przeżyje do 11.30 , a wet poczeka na kasę.
Wczoraj mówił, że to COŚ jakby zeszło z żołądka w jelita.
W zasadzie już teraz trwa walka o życie :(
Nic nie jadła wczoraj i dziś, liznęła tylko wody

jasdor

Post » Pt sie 31, 2012 7:45 Re: KIKA- wyniki badań s.46,GREmliny wszystkie chore,mama te

jasdorku,
będzie dobrze..
Kikusiu, trzymaj się dzielnie śliczna koteńko..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt sie 31, 2012 7:51 Re: KIKA- wyniki badań s.46,GREmliny wszystkie chore,mama te

Woli życia jej na prawdę nie brakuje. Na to wszystko, co już przeszła. Choć oczka mówią dajcie mi wreszcie święty spokój są dalej pełne wiary i szeroko otwarte.
Bardzo jest zmęczona, pada na pysio, a nie może się normalnie po kociemu położyć :( Leży na brzuszku, z podkurczonymi wszystkimi łapkami, a główka zwisa z łóżka.
Widocznie tak jej jest wygodnie.

jasdor

Post » Pt sie 31, 2012 7:52 Re: KIKA- wyniki badań s.46,GREmliny wszystkie chore,mama te

Podczytuję i trzymam kciuki. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]