Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 22, 2012 8:31 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Szkoda, że Matyliano się nie odzywa :(
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt cze 22, 2012 8:40 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Dzwoniłam do Matyliano przed chwilą. Po południu postaramy się złapać kota i zawieźć do weta. Ja go kilka dni przetrzymam w klatce. Potem się go wypuści, chyba że cudem znajdzie się DT.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pt cze 22, 2012 8:51 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Fanszeta :1luvu:
Biedak pewnie ma zawalone płuca i możliwe, że nadżerki w pysiu.
Dlatego nie je i ziaje :| Mocne kciuki :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt cze 22, 2012 8:57 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Fanszeta :love:
Pewnie nie będzie za bardzo trzeba go 'łapać'...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt cze 22, 2012 8:57 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Tak Erin, trzymaj kciuki, bo wszystko się skończy mega awanturą. Chyba że TŻ na widok piątego kota zejdzie na zawał. Wtedy ja też zejdę z poczucia winy i kto się zaopiekuje kotem :?:

Fanszeta

Post » Pt cze 22, 2012 9:20 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Jakby co, daj znać. Ciocia IRA przyjedzie na ratunek 8)
Ale będzie bombowo :spin2:

Erin

Post » Pt cze 22, 2012 10:20 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Fajnie, wysadzisz wszystko i po zmartwieniu :mrgreen:
A taki dobry humor rano miałam.
Długo się takiego kota leczy? Tydzień starczy? Mam wolny pokój przygotowany do remontu. Tam wstawie kota w klatce. Przynajmniej będzie miał jakieś szanse. Pewnie dostanie antybiotyk. Coś jeszcze? To straszny dzikus i do tego pełnojajeczny. Może trzeba będzie też w pokoju wymieniać podłogi :(
Przynajmniej dobrze, że nie mamy żadnych planów wakacyjnych :mrgreen: , bo nie mamy kasy :mrgreen:.

Fanszeta

Post » Pt cze 22, 2012 10:35 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Ale mieszkacie nad morzem, nad które, żeby pojechać - nie mam kasy :mrgreen: :mrgreen:
Dasz rade, Fanszeta. Ja w Ciebie wierzę :mrgreen: Ten kot nie będzie piaty - on będzie tylko chwilowo :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt cze 22, 2012 10:49 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Ja wiem, że ten kot nie będzie piąty, bo to dzikus absolutny. Ale mój TŻ uwielbia liczyć, już słyszę jego teks: jutro przyniesiesz następnego, potem jeszcze jednego, bo to nie ma końca.
I ma rację, to jest bez końca :mrgreen: Eh, szkoda, że nas tak mało, tak mało osób zainteresowanych pomocą.

Fanszeta

Post » Pt cze 22, 2012 11:59 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Nie odzywam się bo jestem w pracy i nie mogę ... Kota nie ma od 2 dni. Dzwoniłam do drugiej karmicielki i ona też go nie widziała. Ostatni raz był widziany w środę wieczorem, oby nie było za późno. Jak tylko zjawię się pod domem zrobię porządny obchód.
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pt cze 22, 2012 12:19 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Fanszeta, spoko - nie przesądzaj sprawy.
Piracisko, do w miarę normalnego stanu dochodziło 1,5 tygodnia.
Potem pokazał, na co go stać. Ale ja też potrafię, a co! 8)
Po 2 miesiącach ta totalna dzicz, która na mnie warczała, gryzła, drapała, zaczęła domagać się brania na ręce.
A jak mi cudnie baranki tryka wtedy :1luvu: On chyba rozumie, że to go uratowało.
A był w takim stanie, że kiedy przyszedł na balkon wieczorem, bałam się, że nie doczeka rana.

Erin

Post » Pt cze 22, 2012 20:12 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Czarny złapany. Dusił się flegmą i oddychał ciężko, "płuc już nie ma" - to słowa wetki ... oddychał przeponą, z pyszczka flegma, został nawodniony, dostał antybiotyk. Dwie doby będą decydujące ... mam nadzieję, że przeżyje chociaż "jest bardziej po tamtej stronie" :(
Nawet jeśli się nie uda, to nie umrze na ulicy ... Dziękuję Ci Fanszeta, że go zabrałaś i mi pomogłaś.
Czekam na wieści, mam nadzieję, że będą dobre.

Obrazek

Matyliano

Post » Pt cze 22, 2012 20:15 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Matyliano pisze:Czarny złapany. Dusił się flegmą i oddychał ciężko, "płuc już nie ma" - to słowa wetki ... oddychał przeponą, z pyszczka flegma, został nawodniony, dostał antybiotyk. Dwie doby będą decydujące ... mam nadzieję, że przeżyje chociaż "jest bardziej po tamtej stronie" :(
Nawet jeśli się nie uda, to nie umrze na ulicy ... Dziękuję Ci Fanszeta, że go zabrałaś i mi pomogłaś.
Czekam na wieści, mam nadzieję, że będą dobre.

http://kotikowo.pl/nasze-akcje.php#prettyPhoto tutaj fotka Czarnego w trakcie pierwszego leczenia, które niestety zostało przerwane, bo Czarny sobie poszedł ...

Obrazek

Matyliano

Post » Pt cze 22, 2012 20:40 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Uff, juz sie bałam, że gdzieś samotnie umarł :? . Może mu się dzięki Wam uda, a jak nie, to nie będzie sam.
Wygląda na zdjeciu na ładnego kotka.

Obrazek

morelowa

Post » Pt cze 22, 2012 21:02 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Ładny dzikus. Moja Firka, którą zabrałam w trochę lepszym stanie z podwórka w zimę musi być z nim spokrewniona, bo on jest do niej bardzo podobny jak mu się przyjrzałam u weta.
Potrzebne kciuki i czekamy na wiadomość od Oli.

Obrazek

Matyliano

[poprzednia][następna]