Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 13, 2012 13:37 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Feliway jest już w kontakcie tydzień czasu, jakoś nie dostrzegam różnic w zachowaniu kociastych.
Może tak być, że różnice są subtelne i zauważę tak naprawdę jak zapas się skończy. No cóż, zobaczymy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ryśka, Tośka i Tomcio Paluszek

Betelgeuse

Od: Pon gru 12, 2005 19:47

Post » Wto mar 13, 2012 17:41 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Magdusia-dopiero po 3-4 tygodniach widać efekty!-a i prawda jest taka,że nie na wszystkie koty to działa.Może pryskaj bachorka :lol: wodą ze spryskiwacza, jak za agresywny się staje?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto mar 13, 2012 18:25 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

No właśnie ja gdzieś czytałam, że po tygodniu przeważnie widać efekty... A na 4 tygodnie to jeden wkład wystarcza. No, ale zobaczymy, nikt nie gwarantuje, że efekt będzie jakikolwiek.
W sumie kupiłam Feliwaya bardziej z myślą o Ryśce, u Tomka to raczej nie agresja, tylko zaczepianie, chęć zabawy, takie wiesz "końskie zaloty" :wink: Ona z kolei zbyt nerwowo na to wszystko reaguje i wygląda to jakby było to spowodowane strachem. Feliway miał jej pomóc się wyluzować.
Możliwe jednak, że tutaj może pomóc tylko i wyłącznie czas.

Betelgeuse

Post » Wto mar 13, 2012 18:29 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Fakt-ona się nie broni,bo gdyby go dziabnęła raz i drugi,gdy ją atakuje,to zrozumiałby,że to nie przelewki!
Niesmiała dziewczynka jest,a on ma zbyt dużo energii!
Może jednak zamykaj je oddzielnie na czas,gdy wychodzisz?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto mar 13, 2012 18:35 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

A spryskiwacz to ja muszę nabyć swoją drogą - na diablątko :twisted:
No i właśnie przyszło diablątko i zawislo mi u szyi, jedną ręką źle mi się pisze, drugą muszę podtrzymywać diablątko za dupcie, bo zjeżdża mi na klawiaturę :lol:
Napiszę później po co ten spryskiwacz.....

Betelgeuse

Post » Wto mar 13, 2012 19:28 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: -och jak ja wspominam te przytulanki diablątka! i te obslinione całuski!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto mar 13, 2012 20:47 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Tak, są obślinione całuski, ale jest też delikatne podgryzanie w ucho :lol:

Apropos spryskiwacza - ma chłopak taki pomysł na zabawę: wczepia się pazurami w materac i przesuwa się po podłodze wzdłuż materaca odpychając się nogami, potrafi tak objechać cały materac. Jest to możliwe, bo nie mamy ramy łóżka, materac leży bezpośrednio na podłodze, a diablątko tak właśnie się bawi jak my śpimy, a jemu się akurat nudzi. Po prostu czad, no nie da się tak spać. Czasem pomaga głośne klaśnięcie w ręce i krzyknięcie, ale za chwilę wraca i zabawa od nowa. Zaczynam marzyć o spryskiwaczu, ale jakoś mi ciągle do ogrodniczego nie po drodze.

Betelgeuse

Post » Wto mar 13, 2012 20:52 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

:ryk: :ryk: :ryk: -to u Ciebie tylko diablątko tak robi,a u mnie wszystkie-absolutnie wszystkie kociaki tak robiły-przed Tomciem trzy burasiątka-teraz tylko Bella i Adele :lol: :lol: :lol: -ale mnie to nieodmiennie rozbawia i rozczula-nawet o 3.30 nad ranem-serio! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A spryskiwacze wykorzystuję od zużytych sprayów-od mgiełki do włosów,sprayu do szyb etc.-szkoda mi kasy na typowe spryskiwacze-wszystko od razu na karmę dla kotów przeliczam-no skuza ze mnie i tyle :oops:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto mar 13, 2012 21:36 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

kropkaXL pisze::ryk: :ryk: :ryk: -to u Ciebie tylko diablątko tak robi,a u mnie wszystkie-absolutnie wszystkie kociaki tak robiły-przed Tomciem trzy burasiątka-teraz tylko Bella i Adele :lol: :lol: :lol: -ale mnie to nieodmiennie rozbawia i rozczula-nawet o 3.30 nad ranem-serio! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A spryskiwacze wykorzystuję od zużytych sprayów-od mgiełki do włosów,sprayu do szyb etc.-szkoda mi kasy na typowe spryskiwacze-wszystko od razu na karmę dla kotów przeliczam-no skuza ze mnie i tyle :oops:

No to teraz wszystko jasne, gdzie się Tomcio tego nauczył..... Czym skorupka za młodu..... Normalnie patologia jakaś :ryk:
Ja tam rozczulona się nie czuje jak mnie co szarpie za materac, na którym leżę i do tego szarpie też przy okazji pościel. Diabelskie nasienie :evil:
Jakoś nie mam spryskiwacza po żadnym płynie, więc sobie zafunduję profesjonalny, a co! Może tam nalać święconej wody :twisted:
Aha, no i muszę zasiać trawkę, bo mi diablątko wszystkie kwiaty zeżre.
No, to na razie tyle, a poza tym to cukierek jest :mrgreen: we fraku

Betelgeuse

Post » Śro mar 14, 2012 7:25 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Wow, widzieliście to?:
http://allegro.pl/kuweta-zwirek-zastapi-je-systemem-dla-kota-wckici-i2205185529.html
Ludzie to jednak mają łeb do interesów, 149 zł za dwa kawałki plastiku i instrukcję 8O

Betelgeuse

Post » Śro mar 14, 2012 8:18 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Betelgeuse pisze:Wow, widzieliście to?:
http://allegro.pl/kuweta-zwirek-zastapi-je-systemem-dla-kota-wckici-i2205185529.html
Ludzie to jednak mają łeb do interesów, 149 zł za dwa kawałki plastiku i instrukcję 8O

wow 8O 8O i ta nazwa - system treningowy :lol:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro mar 14, 2012 8:28 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

bulba pisze:
Betelgeuse pisze:Wow, widzieliście to?:

wow 8O 8O i ta nazwa - system treningowy :lol:

No niezłe, naprawdę, ciekawe czy ktoś to kupuje :lol:
Już wyobrażam sobie sytuację z obsikaną klapą, bo się koteckowi łapka omsknęła, a tu ktoś z gości idzie do toalety :ryk:
Albo wchodzę do łazienki, a tu Ryśka histeryczka się drze z nam muszli: noooo i gdzie się pchasz, zajęteeeee!

Betelgeuse

Post » Śro mar 21, 2012 13:00 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Diablątko zżera mi wszystkie kwiaty, potem ma luźną i śmierdzącą kupę. Zwracanie uwagi nie robi na delikwencie większego znaczenia, widać, że jest silniejsze od niego.
Poddaję się, jak na razie wszystkie kwiaty zostały odseparowane od diablątka w jednym pokoju.
W weekend kwiaty wyjadą do przyszłej (chyba :wink: ) teściowej, jeśli się zgodzi.
No i jeszcze zasieję dziś kocią trawkę, powinnam mieć jeszcze gdzieś nasiona, ale stare są nie wiem czy wykiełkują. Przy Ryśce się nie sprawdziło, bo wyciągała trawkę z ziemi razem z korzonkami i rozwlekała razem z ziemią po pokoju :roll:
Teraz zasieję dla diablątka, będzie mógł zżerać do woli :twisted:

Betelgeuse

Post » Śro mar 21, 2012 13:54 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

U mnie już dawno kwiatów nie ma w domu :wink: To znaczy od momentu, kiedy pojawiły się w nim koty :lol: Nawet, jak koty miały kocią trawę, to zawsze wolały kwiatki. A paprotka to był istny rarytas :mrgreen:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro mar 21, 2012 14:30 Re: Tomcio Paluszek-we własnym domku z Rysią

Ryśka nigdy specjalnie nie była zainteresowana kwiatami, zeżarła mi tylko papirusa, ale to wiedziałam, że jej nie zaszkodzi.
Tomek jednak jest wysoce kwiatkowy, dlatego kwiatki muszą wyemigrować.

Betelgeuse

[poprzednia][następna]