KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 19:43 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

zabrałam Zenka :)
mpj maz chciał jeszcze wziasc kociaka z drzewa no ale bez szczepien nieda rady :(
placze faktycznie -wymiział go moj maz i musial wrocic do boksu :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie lip 10, 2011 19:52 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Cookie1706 pisze:Witam wszystkich po długiej nieobecności :mrgreen:

jadziaII pisze:Przywiozlam Bieronka z Alwametu

I tu musze pochwalić mojego tate, bo chlopak specjalnie przesunał swój wyjazd co by Jadzie z kocurkiem przewieść do KCH :aniolek:

Tak tak tata Cooki byl tak uprzejmy ze odlozyl wyjazd i przywiozl mnie i Biedrona z Almawetu do KCh, naleza sie wielkie dzieki i :piwa:
oraz zakupil 2 puszki mokrego jedzenia do Almawetu dla kotow ktore dala na przechowanie Alienor i jeszcze dla jakiegos innego tez bezdomniaka super bardzo dobry czlowiek,a wczesniej to przyczynil sie do sciagniecia kota z drzewa dowodzil cala akcja :lol: a Wiesio go przywiozl ot taka to wymiana ale dobrze ze mamy takich oddanych ludzi w gronie. :ok: :ok: :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie lip 10, 2011 19:57 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

[quote="terenia1"]Dziewczyny super . :D

Smoła ma ruja można zwariować :D drze się jak głupia,

Teresa uwazam ze Smole nalezaloby dac provere na przerwanie rujki, okropnie silna ma to ruje, chyba jest na kociarni a jak nie ma to ja mam to doniose.

Teresa czy sa odebrane f-ry z biura?

Zapisz p.Wiesie na ranny dyzur w czwartek - ja pomoge.

jadziaII

Post » Nie lip 10, 2011 20:02 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

wiesiak pisze:Jadziu pieniadze już zawiozłam są przypięte do tablicy w dużej pocztówce z fokami obrazek dla chatki.Jeżeli jesteś tak uprzejma mi pomóc to bardzo proszę zapisać mnie na dyżur rano 14lipca

Wiesiu rano jak moj Wiesiu bedzie na kociarni na zastrzyki to zabierze pieniazki i po pracy pojedziemy zakupic jedzonko - oj bedzie sporo :ok:

Zapisalam Cie na czwartek rano - to pomoge zawsze to we dwoje to lepiej i wiecej sie zrobi i sprawniej :lol:

jadziaII

Post » Nie lip 10, 2011 20:32 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Cookie1706 pisze:Witam wszystkich po długiej nieobecności :mrgreen:

terenia1 pisze:Powrót z kotami do Kociej Chatki, w między czasie telefoniada ze ściąganiem kota z drzewa 8O jest już w kociarni, ale więcej wie Mara i Cookie na ten temat :wink:

Kocurek ma na imię Cytryn ze względu na swoje futerko, chociaz zastanawiałam sie również nad imieniem Tarzan :mrgreen:
w końcu maleństwo z drzewa ściągnęliśmy :smiech3:
Jest kochany, ale niestety strasznie placzę...
Dzisiaj rano byłam go odwiedzić i wyczyścić uszka, bo ma bardzo brudne.

jadziaII pisze:Przywiozlam Bieronka z Alwametu

I tu musze pochwalić mojego tate, bo chlopak specjalnie przesunał swój wyjazd co by Jadzie z kocurkiem przewieść do KCH :aniolek:

Dziewczyny bardzo proszę nie dublujcie imion kotów.Chodzi mi o porządek na stronie.Cytryn juz był nie będę numerować kotów Cytryn I ,cytryn II itp.
Prosze wymyślcie inne imie dla tego kota

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie lip 10, 2011 20:37 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jadziaII pisze:Teresa uwazam ze Smole nalezaloby dac provere na przerwanie rujki, okropnie silna ma to ruje, chyba jest na kociarni a jak nie ma to ja mam to doniose.

Teresa czy sa odebrane f-ry z biura?

Zapisz p.Wiesie na ranny dyzur w czwartek - ja pomoge.

Jadziu na kociarni są chyba ze 3 tabletki provery, ale kompletnie nie wiem jak się podaje - musisz wziąść rozpiskę od weta :)
Faktury z biura chyba nie odebrane - w sobotę patrzyłam do szufladki nic nie było. :)
Już robię zapisy na czwartkowy dyżur :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lip 10, 2011 20:39 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 11.07.-17.07.2011
11.07. pon. rano Beatka wie. Teresa
12.07. wt. rano Bogusia, Gosia wie. Cookie
13.07. śr. rano Beatka wie. Bogusia Asia
14.07. czw.rano Wiesia, Jadzia wie. Teresa
15.07. piat rano Beatka wie. Cookie
16.07. sob. rano brak wie. brak
17.07. niedz. Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Nie lip 10, 2011 21:33 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Teresa no jak to nie wiesz jak sie podaje provere? przez 5 dni codziennie po 1 tabl. przeciez tak podawalysmy i tak ja podawalam w domu jak mialam taka sytuacje.
Jutro Wiesiu rano zabierze tabl.da do witrynki i ranny dyzur juz niech jej poda koniecznie.
Jak dam rade to w ciagu dnia podlece do biura i odbiore f-ry bo to przeciez juz jutro 11 a platnosc do 10.

jadziaII

Post » Nie lip 10, 2011 22:00 Re: forum

MartynaP pisze:zabrałam Zenka :)
mpj maz chciał jeszcze wziasc kociaka z drzewa no ale bez szczepien nieda rady :(
placze faktycznie -wymiział go moj maz i musial wrocic do boksu :(

No jak nie ma Zenka to ciekawe kogo bedzie gnebil rudz dopaleniec 8O bo tylko Zenek mu sie nie dawał :mrgreen: A powaznie to rudy jest mega upierdliwy :mrgreen: trzeba obserwowac maluchy czy nie sa nadmiernie gnebione
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 11, 2011 6:15 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Jeeli nie musi być coś od rudego futerka to proponuję Wezyr dla ślicznego rudziaczka( cały mój Duszek.)
W sprawie Longera czy miał robione kontrolne badaniamocznika i kreatyniny,i chyba miał coś z wątrobą dlatego jest na intensinalu.Jeżeli wyniki są nieprawidłowe kłopoty z biegunką przy normalnej diecie zaczną się znowu.Szkoda kota bo było to męczące gorączka wymioty biegunka.Lepiej to sprawdzić i zapytać lekarza jaka ma dietę.To samo Ines powinna chyba jesć urynari.Przepraszam że radzę w tej sprawie ale mam spore doświadczenie z chorymi kotami.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon lip 11, 2011 7:45 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

wiesiak pisze:Jeeli nie musi być coś od rudego futerka to proponuję Wezyr dla ślicznego rudziaczka( cały mój Duszek.)
W sprawie Longera czy miał robione kontrolne badaniamocznika i kreatyniny,i chyba miał coś z wątrobą dlatego jest na intensinalu.Jeżeli wyniki są nieprawidłowe kłopoty z biegunką przy normalnej diecie zaczną się znowu.Szkoda kota bo było to męczące gorączka wymioty biegunka.Lepiej to sprawdzić i zapytać lekarza jaka ma dietę.To samo Ines powinna chyba jesć urynari.Przepraszam że radzę w tej sprawie ale mam spore doświadczenie z chorymi kotami.

O ile mnie pamiec nie myli to Wezyr tez juz byl, a wogole to nie wiem czy imie kota powtarzajace sie ma jakiej wieksze znaczenie, do czego to jest potrzebne do jakichs statystyk czy do skarbowki :lol: przeciez te co byly to juz sa dawno w adopcji i kto to bedzie wracal sie czy o tym imieniu kot byl czy nie dziwne to troche no ale :?:
Ludzie tez maja te same nazwiska i imiona i jest dobrze a co dopiero kot.
No chyba ze ze dojdziemy do tego ze kazdy kot powiniem posiadac pesel - ludzie nie dajmy sie zwariowac.
Na przeszlo 400 czy 500 kotow trudno wymyslac coraz to inne imie tym bardziej ze to sie nie pamieta a nie bedziemy sie wracac do archiwum :roll:

jadziaII

Post » Pon lip 11, 2011 7:59 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Jadziu niewiem jakie zwyczaje są w nadawaniu imio kotom Mar-tika poprosiła o inne imię dla kotka to zaproponowałam ,a czy było czy nie to tego niewiem.Jeżeli chodzi o powtarzanie imion kotów które już są w adopcji to pewnie masz rację
ale nie mnie o tym decydować. :P
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon lip 11, 2011 8:26 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Witajcie a może ten kotek mógłby się nazywać Lemonek ? Teź od cytryny ale nie będzie się mylić -o ile takiego imienia nie było : )

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon lip 11, 2011 10:38 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Małe podsumowanie leczenia:
Nela, Ines, Biedron - zastrzyki podaje Wiesiu, Nela chyba już dziś ostatni raz a Ines też chyba został 1 lub 2 zastrzyki, ale potem trezba zabrać z Almavetu zastrzyki na następny tydzień.
czarna koteczka z boksu - wtorek 12.07. sterylka
Klimek - maść do oczu dwa razy dziennie wtorek 12.07. kontrola
Biedron - zapuszczanie maści do rany wtorek 12.07. kontrola
Smoła trzeba zacząć podawać proverę Jadzia przywiezie i napisze co i jak
Gremliny - czwartek chyba sie nie pomyliłam zabieg, w srodę wieczór zamknąć w klacie na zdrowej kociarni bez jedzenia

terenia1

Post » Pon lip 11, 2011 10:45 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:Dziewczyny w Almavecie przebywa mały kociak ze schroniska trafił tam w sobotę, maluszek ma brzydką ranę na łapce i chyba złamaną łapkę, czy ktoś jutro mógłby zabrać maluszka na rtg bo w Amavecie niestety jest zepsuty.
Potem zostanie podjęta decyzja co do dalszego leczenia kociaka.

Wezmę go po 16 do Abacusa na Środuli bo w tej lecznicy na Będzińskiej nie mają RTG. Chyba, że ktoś wie, gdzie mają RTG bliżej czyli też na Pogoni :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]