Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 12:12 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

dziękujemy za bazarek :1luvu:

to Rdarek, już po zabiegu
niestety wet musiał podać 2 zastrzyk, kociak ruszał nóżkami, podobno rudaski tak mają
śpi

Obrazek

Bolunio kruszynka

Obrazek

Samsonik i wołowinka
zobaczcie w jaki sposób musi podane być mięsko - ma szmatce i małe kuleczki

Obrazek Obrazek
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt kwi 08, 2011 13:58 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Powiedz Samsoniku: "Drobniutka chudzinka ze mnie, ale jestem estetą i swoje wymagania mam!"

Bolunio jest cudowny - malutka kruszyneczka z wielkim sercem. :1luvu:

Jak się czuje Radarek?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt kwi 08, 2011 14:03 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

śpi cały czas, nawet nie drgnie

Anna Rylska

Post » Pt kwi 08, 2011 17:53 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Oj, Samsoniku... Ale ty masz wymagania!

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Pt kwi 08, 2011 18:39 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Samsonikowi wolno wszystko - w pełnym tego słowa znaczeniu :kotek:

Anna Rylska

Post » Pt kwi 08, 2011 20:41 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Samsonik jak się biedulinek zastanawia nad tą wołowinką "zjeść, nie zjeść..."
Słodki jest strasznie, chudzinek kochany.

Jak Radarek Aniu?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pt kwi 08, 2011 20:51 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Samsonik uwielbia wołowinkę - zmielone kuleczki

Radarek jeszcze do końca nie wyburzony, ciężko mu to idzie :? kilka razy wymiotował pianą
śpi pod kołdrą

Anna Rylska

Post » Pt kwi 08, 2011 22:09 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Anna Rylska pisze:Obrazek Obrazek

Oj, ja nie jestem Aniu taka pewna, czy Samsonik na tym zdjęciu wygląda na "uwielbiającego kuleczki z wołowinki". Mi się raczej wydaje, że on nieboraczek próbuje policzyć, ile ty mu tych kuleczek każesz zjeść. A ponieważ - jak wiadomo - koty potrafią zliczyć tylko do pięciu, facet ma tutaj niezły problem... Przecież to widać, że ma problem!

mavi

Post » Sob kwi 09, 2011 13:49 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Ani jak tam Radarek? Mam nadzieję że nie było problemów żadnych... coś się ciężko wybudzał :roll:
Napisałam na PW do Mruczeńki taki opis dla Twoich kotów, bo ona będzie cegiełkowe allegro pod fundacją robiła, żeby szybciej i więcej pieniążków było, ma w weekend wystawić :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob kwi 09, 2011 15:25 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Anna Rylska pisze:Dodatkowo mamy znowu problem z Zyzolkiem - znowu lejące się kupki.
Od wtorku zbierałam urobek do badania, dziś rano zaniosłam, zobaczymy czy coś tam wyjdzie.

Moją schorowaną seniorkę Kitkę od dawna dręczą biegunki. Próbowałam różnych środków, przede wszystkim diety, ale też podawałam probiotyk - Biogen Kt, niestety po 5 dawce się poddałam, bo nie było żadnej poprawy. Teraz Kitusia bierze 3 razy/dz. Biopekt. Jest to naturalny preparat zawierający pektyny i ....odpukać! ... widzę rezultaty. Wprawdzie nadal nie jest dobrze, ale z pewnością lepiej. Może Zyzolkowi też by pomógł ...
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Nie kwi 10, 2011 10:49 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Gibutkowa dziękuję :1luvu:

Radarek już dobrze, ciężko strasznie się wybudzał, dopiero po 22 w piątek zaczął w miarę chodzić, choć jadł dopiero w sobotę rano ( w piątek dostał dużą kroplówkę, więc ok).
Domki z ogłoszeń pytają ale jak przyjdzie już do konkretów to milknął - 3 domki takie były, wydawały się fajne ale.... no nic czekamy i szukamy najlepszego domu!
Zrobiliśmy badania krwi,ogólnie nie jest źle, wszystko w normie, trzustka i nerki ok, jedynie profil nerkowy jest nie za ciekawy :( ale wet mówi,ze tragedii nie ma, regenerujemy już lekami.
Kocio musi być jeszcze koniecznie zaszczepiony ( to koszt 54zł bez białaczki, 70 zł z białaczką), no chyba,że znajdzie dom wcześniej, przed szczepieniem i domek zrobi to sam.

magdalena99 bardzo Ci dziękuję :1luvu:

Z soboty na niedzielę ktoś dostał się oknem do naszej piwnicy :( ( mam pretensje do siebie, bo może dobrze nie zamknęłam okna?, a wiatr był okropny), połakomili się na kocią karmę, nawet żwirek, cebulę i ogóry kiszone. Zostaliśmy z resztką żarcia :cry: tylko z tym co trzymam domu, praktycznie z niczym! ( karmę trzymam w piwnicy, bo zapach i nęci koty). A za miesiąc miała kratować ono w piwnicy :( Pewnie upłynnią na targu!

Byłam tak zła i tak mi przykro było, że wczoraj nawet pisać nie bardzo mogłam.

Anna Rylska

Post » Nie kwi 10, 2011 10:58 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

z dobrych wiadomości:
najprawdopodobniej w czwartek kotka białaczkowa pojedzie już do domu

Anna Rylska

Post » Nie kwi 10, 2011 11:08 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Kciuki za domek :ok: :ok: :ok: U mnie chłopaki na biegunkę dostawali Biotyl w zastrzykach raz dzienniki, po 8 dniach im się poprawiło i w kuwecie jest spokój, a Pigo odżył.

Bardzo mi przykro z powodu włamania :( Ech, ludzie są okropi, żeby kocią karmę i żwirek ukraść... :roll:
Ostatnio edytowano Nie kwi 10, 2011 11:11 przez Alyaa, łącznie edytowano 1 raz

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie kwi 10, 2011 11:09 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

Bodajby temu złodziejowi ręce uschły :evil:
I wiem, że nieładnie tak mówić, zwłaszcza w Wielkim Poście :roll: , ale te kiszone ogórki niechby mu w gardle stanęły :twisted:
Trzymam kciuki za adopcję koteczki!

mavi

Post » Pon kwi 11, 2011 13:19 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków i tymczasów.

niestety strasznie to przykre i dołujące :cry: tak strasznie mi szkoda tego żarełka, ponad tydzień jedzenia, akurat przed świętami :(
zostało tez zgłoszone na policję

ja znowu mam wysypkę na twarzy

Radarek super się czuje :) suchego nadal nie rusza wcale :( on tylko chce wołowinę, kurczaka i musy gurmetowe :crying:
Ranki po oparzeniach jeszcze się nie zagoiły.

Dziś w nocy Samosnik dostał biegunki, magdalena99 wykrakałyśmy tym lekiem biegunkowym.
U niego tak jest, ni z gruszki nie z pietruszki nagle biegunka :( a jak biegunka, to od razu są wymioty
Od wczoraj zużył 4 podkłady, chyba zacznę je niedługo produkować :( w ramach pracy chałupniczej :?

Dziś mała białaczka będzie jeszcze prze odejściem do domu odrobaczana milbemaxem.

Badania qpki ( 3-dniówka) zarówno u Zyzolka jak i Radarka nic nie wykazały, nie ma ni robali, ni lambli, kokcydii, to dobra wiadomość!
ale biegunki u Zyzolka jednak są - nagłe i gwałtowne :?

Anna Rylska

[poprzednia][następna]