25 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 16, 2012 12:47 Re: 25 kotów

lidka02 pisze:Ale to jest wątek też o jak wy piszecie o zbieraczce i tak tu kombinujemy co zrobić z kotem leżącym na ulicy żeby nie brać do siebie a pomóc mu ...............jest jeszcze opcja wet i zastrzyk kotu się ulży a zbieraczce nie przybędzie .Czy nie o to chodzi......... :?: To wszystko na temat co zrobić żeby p.Halina nie zbierała znów z ulicy kotów ona i inne zbieraczki..CO.....

Do takich rozważań właściwy wątek jest tu: viewtopic.php?f=1&t=125343&hilit=znaczki&start=255 Zapraszam.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto paź 16, 2012 12:53 Re: 25 kotów

Zofia.Sasza pisze:
lidka02 pisze:Ale to jest wątek też o jak wy piszecie o zbieraczce i tak tu kombinujemy co zrobić z kotem leżącym na ulicy żeby nie brać do siebie a pomóc mu ...............jest jeszcze opcja wet i zastrzyk kotu się ulży a zbieraczce nie przybędzie .Czy nie o to chodzi......... :?: To wszystko na temat co zrobić żeby p.Halina nie zbierała znów z ulicy kotów ona i inne zbieraczki..CO.....

Do takich rozważań właściwy wątek jest tu: viewtopic.php?f=1&t=125343&hilit=znaczki&start=255 Zapraszam.

Dziękuje nie skorzystam nie lubie znaczków wole koty ...........A za koty p. Halinki trzymam kciuki żeby jak najszybciej je ze schronu wyciągnąć bo świat im się zawalił a stres nie raz zabija ....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto paź 16, 2012 13:16 Re: 25 kotów

A więc wracając do tematu... Jaka jest perspektywa dla kotów p. Halinki. Schron albo powrót do Azylu. Bo chyba nikt tutaj nie myśli, że uda się super szybko znaleźć dla nich domy (tak jak wyżej pisałam - jest ogłaszanych kilka młodych zdrowych kotów, i nic, cisza, a przecież te są starsze i schorowane). A dt - takowych w Koszalinie nie ma.
Pisałam o tych (nie)możliwościach dokocenia nie bez powodu. W trakcie dyskusji padło: "rozdzielcie te koty między siebie". Z Koszalina na forum są: Karena, Dyktatura i ja. Może ktoś jeszcze, ale nie znam. Jak rozdzielimy, wyjdzie coś 8 kotów na łebka. Piękna perspektywa, prawda? Zwłaszcza przy Kareny problemach z tymczaską i rezydentem i przy mojej Ofelii, która szału dostaje na widok innego kota.
Przedstawiłam możliwości, takie jakie ja widzę. Ktoś ma inne propozycje? Tylko realne, proszę.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto paź 16, 2012 13:19 Re: 25 kotów

MB&Ofelia pisze:A więc wracając do tematu... Jaka jest perspektywa dla kotów p. Halinki. Schron albo powrót do Azylu. Bo chyba nikt tutaj nie myśli, że uda się super szybko znaleźć dla nich domy (tak jak wyżej pisałam - jest ogłaszanych kilka młodych zdrowych kotów, i nic, cisza, a przecież te są starsze i schorowane). A dt - takowych w Koszalinie nie ma.
Pisałam o tych (nie)możliwościach dokocenia nie bez powodu. W trakcie dyskusji padło: "rozdzielcie te koty między siebie". Z Koszalina na forum są: Karena, Dyktatura i ja. Może ktoś jeszcze, ale nie znam. Jak rozdzielimy, wyjdzie coś 8 kotów na łebka. Piękna perspektywa, prawda? Zwłaszcza przy Kareny problemach z tymczaską i rezydentem i przy mojej Ofelii, która szału dostaje na widok innego kota.
Przedstawiłam możliwości, takie jakie ja widzę. Ktoś ma inne propozycje? Tylko realne, proszę.

Na początek trzeba ustalić, jaki jest status prawny kotów. Podobno sprawa została "skierowana do sądu", jeśli to prawda, to koty będą dowodami w sprawie, a ich adopcje będą utrudnione. Trzeba też chyba postarać się o ich aktualne zdjęcia?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto paź 16, 2012 13:21 Re: 25 kotów

Może właściciel mojego mieszkania zgodzi się żeby w jego mieszkaniu urządzać mu koci hotel :ryk: :ryk: :ryk:
Na forum są jeszcze 3 dziewczyny z Koszalina. 1 ma trochę kotów i psów, 2 ma podobne problemu co MB&Ofelia, 3 nie wiem.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto paź 16, 2012 13:21 Re: 25 kotów

Zofia.Sasza pisze:
MB&Ofelia pisze:A więc wracając do tematu... Jaka jest perspektywa dla kotów p. Halinki. Schron albo powrót do Azylu. Bo chyba nikt tutaj nie myśli, że uda się super szybko znaleźć dla nich domy (tak jak wyżej pisałam - jest ogłaszanych kilka młodych zdrowych kotów, i nic, cisza, a przecież te są starsze i schorowane). A dt - takowych w Koszalinie nie ma.

Na początek trzeba ustalić, jaki jest status prawny kotów. Podobno sprawa została "skierowana do sądu", jeśli to prawda, to koty będą dowodami w sprawie, a ich adopcje będą utrudnione. Trzeba też chyba postarać się o ich aktualne zdjęcia?

Aktualne zdjęcia są, ale na pewno nie dla ciebie

Dyktatura

Post » Wto paź 16, 2012 13:24 Re: 25 kotów

Dyktatura pisze:Może właściciel mojego mieszkania zgodzi się żeby w jego mieszkaniu urządzać mu koci hotel :ryk: :ryk: :ryk:
Na forum są jeszcze 3 dziewczyny z Koszalina. 1 ma trochę kotów i psów, 2 ma podobne problemu co MB&Ofelia, 3 nie wiem.

A co Cię tak bawi do rozpuku? DT niekoniecznie muszą być z Koszalina przecież. I niekoniecznie musi być forumowy. Trzeba zdobyć aktualne zdjęcia i spróbować choćby wydarzenie na FB zrobić. Oczywiście o ile pozwala na to stan prawny.
Ad. kolejnego posta - czemu "na pewno nie dla mnie"? Oferowałam, że porobię ogłoszenia, jestem adminem strony Ostatniej Szansy na FB (niemal 5000 znajomych), czy twoje sympatie i antypatie są w tym momencie ważniejsze niż dobro tych zwierzaków? :|
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto paź 16, 2012 13:38 Re: 25 kotów

Myślę, że najprościej byłoby zwrócić się do TOZ. Oni będą wiedzieli na jakiej podstawie prawnej przejęto zwierzęta.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto paź 16, 2012 13:41 Re: 25 kotów

Mulesia pisze:Myślę, że najprościej byłoby zwrócić się do TOZ. Oni będą wiedzieli na jakiej podstawie prawnej przejęto zwierzęta.

Na razie nie odbierają. Dzwonię.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto paź 16, 2012 14:13 Re: 25 kotów

Zosia, a możesz jakoś sensownie wytłumaczyć, po jaką cholerę tam dzwonisz?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto paź 16, 2012 15:37 Re: 25 kotów

Femka pisze:Zosia, a możesz jakoś sensownie wytłumaczyć, po jaką cholerę tam dzwonisz?

Chcę się dowiedzieć czy koty mogą iść do adopcji, a jeśli tak - pomóc w ogłaszaniu, tak jak deklarowałam.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto paź 16, 2012 16:38 Re: 25 kotów

Femka 8O , wszelki duch..............dawno Cię nie było.
„Jeżeli wolność cokolwiek znaczy, to jest to prawo mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"

Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

beata68

Od: Pon lip 03, 2006 20:33

Post » Wto paź 16, 2012 23:00 Re: 25 kotów

Dyktatura, chcesz uzyskać pomoc forum, prawda?
W takim razie proszę o rzeczowe wypowiedzi i konkretne informacje.

I błagam, nie rozbudowujmy OT-ów, bo zginie meritum.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro paź 17, 2012 5:27 Re: 25 kotów

W TOzie nie odbiorą, w schronisku tez raczej nie. Po prostu oni nie lubią jak im się zawraca dupska i są wiecznie chorzy i dlatego nikogo nie ma w biurze.

Koty mogą iść do adopcji w każdej chwili. Nie trzeba dzwonić by się tego dowiedzieć. Maja porobione już ogłoszenia. Nie wiem gdzie, ale dowiem się jak zobaczę się z dziewczyną, która się tym zajmuje. Ona posiada też nowe zdjęcia. Ja u kotów w schronie jeszcze nie byłam. Jeśli czas pozwoli to będę u nich w sobotę.
Zrobię wtedy zdjęcia i wrzucę na wątek.

Dlaczego Zofia.Sasza "nie dla Ciebie", bo nie nienawidzę jak ktoś wpiera mi coś choć jest zupełnie inaczej.

Dyktatura

Post » Śro paź 17, 2012 5:28 Re: 25 kotów

Zapomniałam

Zofia.Sasza jeśli chcesz to podam Ci numer bezpośrednio do prezes TOZ lub jej tatusia Rysia, który był wtedy na miejscu.

Dyktatura

[poprzednia][następna]