Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
joluka pisze:a nie macie na Śląsku jakiś bezpłatnych lokalnych gazet - w niektórych warszawskich, gdy poprosiłam, drukowali za darmo ogłoszenie o kocie/kotach do adopcji - a to niezłe źródło, bo te bezpłatne lokalne gazetki czyta sporo osób, nie korzystających dla odmiany z internetu - gdybyście znaleźli dojście przynajmniej do jednej, to może w każdym cyklu wydawniczym pojawiłoby się ogłoszenie któregoś z kotów?
Korciaczki pisze:A czy naiwnością będzie napisanie do Dziennika Zachodniego z prośbą (odpowiednio zredagowaną) o umieszczenie artykułu o trudnej sytuacji zwierząt, o przepełnieniu, o wolontariacie wreszcie?
Korciaczki pisze:Tylko, że ja nie piszę artykułu. Napisałam prośbę o napisanie artykułu bądź możliwość zamieszczenia artykułu (wówczas trzeba będzie go napisać). Ja np nie znam dobrze schroniska, danych statystycznych... Myślę, że taki artykuł musiałby powstać przy udziale kilku, dobrze zorientowanych osób. Moge pomóc zredagować, bo w sumie jestem z wykształcenia polonistą. Ale oprócz wodolejstwa trzeba też jakies konkrety.
Napisałam taka prośbę do dziennikarki z DZ i do dwóch z Metra (tę samą):
Nie wiem, czy dobrze...
I co to da.
A najlepiej faktycznie byłoby wyżebrać jakiś stały kącik.
Najpierw zobaczyny, czy w ogóle odpiszą.
A z drugiej strony piszą o takich róznych" duperelach"... I tyle miejsca to zajmuje...
tangerine1 pisze:Wystawa to tez dobry pomysł
mamy duzo naprawdę pieknych zdjęć kotów,
wszystkie pomysły dobre, niestety ktos to musi zorganizowac i skoordynować,
dreptac po centrach handlowych, prosić o pozwolenia, pisać pisma, podziękowania,
a na to wszystko brak nam czasu.
Przydałby sie jakiś kurs dla osób prowadzących fundacje,
taki gdzie uczą jak zdobywac fundusze, jak sie reklamować itp
przyznam, ze ja nie bardzo wiem jak sie za to zabrać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 65 gości