Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 20, 2010 9:24 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

justyna8585 pisze:U COTOMY
(musze sie dowiedziec)

U mnie jest Gandalf (w domu) i Mefisto (w fundacji), była jeszcze Gandzia, ale odeszła :(
Więcej napiszę wieczorem.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob lis 20, 2010 12:49 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Bardzo, bardzo proszę o :
- pomoc finansową
- pomoc w ogłaszaniu Rudego
- dt dla Rudego :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob lis 20, 2010 12:51 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Liwia_ pisze:Bardzo, bardzo proszę o :
- pomoc finansową
- pomoc w ogłaszaniu Rudego
- dt dla Rudego :(

ważne...

Zmniejszę fotki do wieczora na pewno.
Rudy jest w klatce i będzie tam jeszcze przez parę dni,potem zostanie wypuszczony.Jest idealny z charakteru.Dom z ogrodem poszukiwany
Cotoma-robić ogłoszenia?

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob lis 20, 2010 13:19 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Założyłam Rudemu wątek na kociarni : viewtopic.php?f=13&t=120334 Czy ktoś umiałby zrobić banerek?
Zaglądajcie proszę do Rudego, podnoście go - może ktoś go wypatrzy. To wyjątkowo piękny kot...

Ode mnie ma promowane allegro, promowaną gratkę, adopcje miau. Czy ktoś mógłby ogłosić kotka na mniejszych portalach?

Liwia_

Post » Sob lis 20, 2010 14:52 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Znowu w ciągu 2 dni do schroniska potrafiało mnóstwo kotów :( małe,duże...trafiają zdrowe i z kk(większość).Wszędzie ten kk

Dzisiaj padł 1 mały z puchatych,Justyna mówi,że ten 2. też padnie :( Nie dość,że jest w takim samym stanie z powodu kk,to jeszcze pare godzin patrzył,jak jego brat lezy nieruchomo:(

justyna8585

Post » Sob lis 20, 2010 16:38 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Maluchy dzisiaj zaliczyły wizytę u weta i tak:
Tygrysek ma ok. 2 m-ce, waży 1 kg, w uszkach świerzbowca większego od niego :roll: .
Uszka wyczyszczono, pazurki skrócono, dostał Stronghold i Anipracit (tak się pisze?, bo niewyraźny wpis). Ok 20.12 drugie odrobaczenie a Anipracit do podania ponownie ok. 23.11. (już wzięłam, podam w domu). No a potem szczepienie.
Był nawet u weta grzeczniutki i mruczał :wink:
Filemon ma ok. 4 m-ce, ważył 1,8 kg, uszka czyste, w jednym oczku trochę śluzu, jak będzie sie nasilać to mam zakrapiać (krople mam w domu), nie kicha chłopak, w czasie obcinania pazurków walczył jak lew :mrgreen: , tabletki na odrobaczenie nie dało się podać, dostał więc pastę do pysia, no i Frontline. 4.12 powtórzymy odrobaczenie a ok. 8.12 będzie szczepienie.
Za całość zapłaciłam 53,00
Teraz całe kociarstwo śpi a ja mam wreszcie fajrant :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob lis 20, 2010 16:56 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

justyna8585 pisze:Piękne imiona...

troche sie podłamałam-nie będzie w tym roku kalendarzy,bo schronisko nie ma pieniędzy,żeby wyłożyć na nie.W tamtym roku dzięki miau i dogomanii uzbierało sie coś ponad 1000 zł,a może 1300 zł.Musiałabym sprawdzić.Ta suma wciąż jest odłożona i są próby uzbierania całości na remont izolatki.Za kalendarze będą gazetki.Jeszcze nie wiem ile będzie kosztowała,na razie myślimy nad koncepcją i piszemy do niej.

Gdyby ktoś miał ochote opisać wrażenia po adoptowanym psie,kocie z Rudy(można pościemniać i może być z innego schronu),to dajcie znać.Ja troche tak podręcznikowo musze do tego podejść,żeby zachęcić ludzi.

Hania z tego wątku jest z Rudy:
viewtopic.php?f=1&t=115969
Happy z tego wątku też:
viewtopic.php?f=1&t=104477
napisz do dziewczyn
ObrazekObrazek

mar9

Post » Sob lis 20, 2010 17:11 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Ten małym,czarny u P.Czypionki wygląda bardzo źle,sama Justyna nawet tak stwierdziła :( Wczoraj było już tak dobrze,nie charczał,czasem tylko kichnął.Dzisiaj strasznie,oczek nie widać,cały czas charczy,nic nie je :( Jeszcze Justyna podała mu tylko Tolfine,bo ten drugi zastrzyk wylał sie jej ,to chyba oxyvet był.Wiecie,czy ta Tolfina wystarczy na dzisiaj?

Jak on sie męczy :(

justyna8585

Post » Nie lis 21, 2010 11:49 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

justyna8585 pisze:Ten małym,czarny u P.Czypionki wygląda bardzo źle,sama Justyna nawet tak stwierdziła :( Wczoraj było już tak dobrze,nie charczał,czasem tylko kichnął.Dzisiaj strasznie,oczek nie widać,cały czas charczy,nic nie je :( Jeszcze Justyna podała mu tylko Tolfine,bo ten drugi zastrzyk wylał sie jej ,to chyba oxyvet był.Wiecie,czy ta Tolfina wystarczy na dzisiaj?

co z nim?
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie lis 21, 2010 16:14 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

mar9 pisze:
justyna8585 pisze:Ten małym,czarny u P.Czypionki wygląda bardzo źle,sama Justyna nawet tak stwierdziła :( Wczoraj było już tak dobrze,nie charczał,czasem tylko kichnął.Dzisiaj strasznie,oczek nie widać,cały czas charczy,nic nie je :( Jeszcze Justyna podała mu tylko Tolfine,bo ten drugi zastrzyk wylał sie jej ,to chyba oxyvet był.Wiecie,czy ta Tolfina wystarczy na dzisiaj?

co z nim?

Pani Weterynarz specjalnie przyjechała dzisiaj.Niedobrze jest :( Ma oskrzela już zajęte.W piątek było tak dobrze-bawił sie,wariował,jadł,wystarczył jeden dzień i takie pogorszenie.

Już wiem,że błędem było wzięcie małego ze schroniska,narobiłam problemów Pani Weterynarz.Mimo tych wszystkich kotów,to mieć takie P.Weterynarz w mieście,to naprawde skarb.

Wczoraj też widziałam małe na ulicy,są bardzo chude,starsze koty nie dopuszczają je do jedzenia.Kupiłam 4 saszetki whiskasa i same przyleciały,nawet sie nie bały tak,były po prostu bardzo głodne.

justyna8585

Post » Pon lis 22, 2010 1:17 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Kciuki za czarnulka :(
Bardzo mi przykro z powodu puchatego, gdybym tylko mogła ... :( Eh...

Liwia_

Post » Pon lis 22, 2010 7:39 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

justyna8585 pisze:
mar9 pisze:

co z nim?

Pani Weterynarz specjalnie przyjechała dzisiaj.Niedobrze jest :( Ma oskrzela już zajęte.W piątek było tak dobrze-bawił sie,wariował,jadł,wystarczył jeden dzień i takie pogorszenie.

Już wiem,że błędem było wzięcie małego ze schroniska,narobiłam problemów Pani Weterynarz.Mimo tych wszystkich kotów,to mieć takie P.Weterynarz w mieście,to naprawde skarb.

Wczoraj też widziałam małe na ulicy,są bardzo chude,starsze koty nie dopuszczają je do jedzenia.Kupiłam 4 saszetki whiskasa i same przyleciały,nawet sie nie bały tak,były po prostu bardzo głodne.

te maluchy z ulicy nie dożyją wiosny :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon lis 22, 2010 12:16 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Macie pomysł jak zwabić te maluchy do piwnicy P.Czypionki? One sie chyba boją wejść,podchodzą tylko pod okienko

justyna8585

Post » Pon lis 22, 2010 12:20 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

justyna8585 pisze:Macie pomysł jak zwabić te maluchy do piwnicy P.Czypionki? One sie chyba boją wejść,podchodzą tylko pod okienko

najprościej na jedzonko, takie mocno pachnące, np z rybką
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon lis 22, 2010 12:31 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

mar9 pisze:
justyna8585 pisze:Macie pomysł jak zwabić te maluchy do piwnicy P.Czypionki? One sie chyba boją wejść,podchodzą tylko pod okienko

najprościej na jedzonko, takie mocno pachnące, np z rybką

próbowałam z tuńczykiem,od razu przyleciały inne koty

Założę wątek z prośbą o dołożenie sie do klatki łapki.Zaraz potem zrobię bazarek z fantami podarowanymi przez panie Weter. dla kotów mar9(bardzo dziękuje) + w tym samym bazarku dołoże fanty ze schronu na klatke.

edit: gdzie lepiej taki watek-na kociarni czy kotach?

justyna8585

[poprzednia][następna]