Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 11, 2010 20:45 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Mam też sporo zapytań o Tampi i jedno o Pestkę :ok: Oby domki szybko się znalazły :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro sie 11, 2010 22:17 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Tampi i Apisa już nie ogłaszamy. Niestety jest problem z odebraniem kotów z dt. Oczywiście nasze koty zostaną zabrane natomiast z kotów które tam są i które miały być ogłaszane rezygnujemy (w sensie dalszego ogłaszania) bo nie będziemy się prosić aby łaskawie wydano kota do adopcji :roll:

Bardzo źle czuje sie Bezo. Wg mnie najbliższe dni beda decydujące :cry:

Niestety ja ciagle zabiegana. Ale w niedziele wolne murowane więc może w końcu uporam się ze zdjęciami kotów od Alyaa i cała reszta :oops:

Jutro jest wizyta w domku dla Czekoladki ale dom w Warszawie też można sprawdzić. Czarnych kotów mamy więcej :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro sie 11, 2010 22:24 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Fiona, to znaczy że Czekoladka idzie do Kielc? Czytałaś ankietę Pestki? Oby więcej takich domków :ok:

Niteczka 1

Post » Śro sie 11, 2010 23:01 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Mela wraca z adopcji. Niteczko, wznów jej ogłoszenia, proszę.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Śro sie 11, 2010 23:06 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

:( Jasne, że wznowię :ok: Trochę teraz, resztę jak wrócę znad morza.

Niteczka 1

Post » Czw sie 12, 2010 21:15 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

A co z kotką, która miała być wydana do adopcji razem z Apisem? Jej też nie ogłaszać?
A jeśli chodzi o ogłaszanie Meli, to trochę Niteczce pomogę :)
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pt sie 13, 2010 0:23 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

joanna521 pisze:A co z kotką, która miała być wydana do adopcji razem z Apisem? Jej też nie ogłaszać?

Opiekę nad zwierzętami tej pani objęło Stowarzyszenie Obrona Zwierząt. Ani Fundacja AFN, ani fiona.22, ani ja jako wolontariusze tej fundacji nie jesteśmy już w żaden sposób zaangażowani w tę sprawę.

SOZ znalazł także dom dla Pestki, za co jesteśmy bardzo wdzięczni. Natomiast Prada i Aria nadal przebywają w DT u tej pani i mamy niejakie problemy z odebraniem ich stamtąd.

A jeśli chodzi o ogłaszanie Meli, to trochę Niteczce pomogę :)

Dziękuję :)

Mam też sporo zapytań o Tampi i jedno o Pestkę
Czytałaś ankietę Pestki? Oby więcej takich domków

Jeśli Tampi to przybrana siostra Arii, to nie jest już pod naszą opieką. Zapytania o nią można przekazać wolontariuszce z Jędrzejowa - eliza_sk.
Pestka została już wyadoptowana, ale może inny z naszych maluchów mógłby trafić do tego domku? Moim zdaniem warto spróbować, bo dobrych domków nigdy za wiele, a maluchów u nas - wręcz przeciwnie ;)
Obrazek

Gem

Post » Pt sie 13, 2010 7:52 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Gem pisze:(...) SOZ znalazł także dom dla Pestki, za co jesteśmy bardzo wdzięczni. Natomiast Prada i Aria nadal przebywają w DT u tej pani i mamy niejakie problemy z odebraniem ich stamtąd. (...) Jeśli Tampi to przybrana siostra Arii, to nie jest już pod naszą opieką. Zapytania o nią można przekazać wolontariuszce z Jędrzejowa - eliza_sk.
Pestka została już wyadoptowana, ale może inny z naszych maluchów mógłby trafić do tego domku? Moim zdaniem warto spróbować, bo dobrych domków nigdy za wiele, a maluchów u nas - wręcz przeciwnie ;)

Dziwne to troszkę, że są problemy z DT, ale cóż...
Zaktualizuję allegro, bo mam zdjęcia Pestki i Prady...

Gem, czy ja już pisałam, że jesteśmy Ci bardzo wdzięczni za pomoc z maleństwem? :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt sie 13, 2010 8:11 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Dzięki za info :)
Ale co z Pradą i Arią? Czy one mają pozostać w DT, bo pani nie chce ich oddać? I czy w związku z tym przestać je ogłaszać? Mam mętlik w głowie i zastanawiam się, co powiedzieć, gdyby ktoś zadzwonił w ich sprawie.
A Mela ma już nowe ogłoszenia na kilku portalach :ok:
Obrazek

joanna521

Post » Pt sie 13, 2010 8:28 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Fiona napisała mi że Aria ma zaklepany domek :ok: Pestka też :ok: Co do domku który pytał o Pestkę, to szuka on kota podobnego do tego, który odszedł na nowotwór złośliwy - burasia z białymi łapkami i klatką piersiową. Siatki w oknach, drapak, znajomi którzy działają jako dt dla kotów :D Może zaproponuję domkowi Marusię lub Melę ale muszę skonsultować się z Fioną :ok:

Napiszcie wyraźnie proszę które kociaki są tak naprawdę do ogłaszania, bo ja też już się gubię :?

Niteczka 1

Post » Pt sie 13, 2010 8:39 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Niteczka 1 pisze:Napiszcie wyraźnie proszę które kociaki są tak naprawdę do ogłaszania, bo ja też już się gubię :?

Pospisuję się pod tym obiema rękami - naprawdę można "zaginąć"... :(

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt sie 13, 2010 9:19 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Mam domek z Gliwic chętny na Snieżka :ok: Nie ma netu, dowiedziałam się że kot byłby wychodzący (w szeleczkach oczywiście) ale nie wypuszczany samopas. Szykować dla niego wizytę?

Niteczka 1

Post » Pt sie 13, 2010 10:42 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Prada i Aria to nasze koty. Pradę jak najbardziej można ogłaszać, a Aria ma chyba zaklepany domek :)

Pestka została wyadoptowana. Domek dla niej znalazł SOZ, a z przekazanych nam informacji wynika, że to naprawdę dobry domek.

SOZ nie ponosi za całe to zamieszanie żadnej winy i nie mamy do nich absolutnie żadnych pretensji.

Nie chciałbym nic więcej pisać o tej sprawie na ogólnodostępnym forum. Jeśli ktoś z osób związanych z naszym wątkiem pragnie bardziej szczegółowych wyjaśnień, to poproszę o PW. Albo spotkajmy się i porozmawiajmy!

Co do domku dla Śnieżka, to moim zdaniem można kogoś poprosić o wizytę.

Gem, czy ja już pisałam, że jesteśmy Ci bardzo wdzięczni za pomoc z maleństwem?

Tak ;) Nie ma za co. Ciekawi mnie natomiast, pod czyją opieką jest to maleństwo? Jeśli nie zostało to ustalone, to trzeba ustalić, żeby za miesiąc czy dwa nie było problemu, czyj to kot.
Obrazek

Gem

Post » Pt sie 13, 2010 13:14 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Zgłosiłam się na wątku Gliwickim i poprosiłam o wizytę - sęk w tym że jutro jadę na tydzień tam gdzie Netu nie ma... Jeśli nikt się do jutra nie zgłosi, mogę poprosić kogoś o pomoc w tej sprawie? Podam na pw nr do domku. Mam jeszcze domek zainteresowany Tolą i panią Monikę szukającą kotki biało-burej. Jeśli domki nie zgodzą się poczekać też się uśmiechnę o pomoc :D

Fiona, bardzo proszę odpisz na mój mail z pytaniem.

Niteczka 1

Post » Sob sie 14, 2010 6:31 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Ja wyjeżdżam w środę. Netu też tam nie będzie. GDyby dało się coś do środy załatwić, to czemu nie...? Pomóc mogę:)
Obrazek

joanna521

[poprzednia][następna]