Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 27, 2009 21:32

iza71koty pisze:Witam Serdecznie Wszystkich w czwartej części watku, poświęconego Opiece i Pomocy kotom wolnożyjącym.Dzięki Wam, codzień, ta ponad setka kotów może cieszyć się życiem i pełnymi brzuszkami. Tylko dzięki Wam, ja nadal mam siłę i możliwości żeby pomagać i wierzyć że bedzie dobrze.Dziekuje Wam za Wsparcie Finansowe, Moralne i Dużo Dobrej Energii płynącej od Was. Za rady i wytrwałość. Za to że JESTEŚCIE. Dziekuje Wam z Całego Serca w imieniu TYCH WIELU KOCICH ISTNIEŃ. JESTEŚCIE KOCHANI!!!!! :lol: :lol: :lol:

To jest post z pierwszej strony wątku . Pisze na nim bardzo wyraznie ile znaczy Pomoc Forumowiczów.Kya mi zarzuca ze zapomniałam o tym ze Ludzie z Forum mi pomagają.Nigdy takiego stwierdzenia nie użyłam. Zawsze podkreślam ile ta Pomoc dla nas znaczy.Sama od dawna już nie jestem w stanie wykarmic całego stada. Nigdy tego nie ukrywałam.Nie wiem jaki Kya ma cel w zaszkodzeniu mi? Czy na tym skorzystają koty którymi ona sama sie opiekuje?Czy koty którymi ja się zajmuje są gorsze?I nie potrzebują juz pomocy? Co do czytania moich postow i oceny warunków chętnie zaproszę Osobę która nie jest mi wrogo nastawiona prawie od samego początku.Mieszkam w warunkach na jakie mnie stać.Niestety....Reszte oddaję kotom.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lip 27, 2009 21:34

wiora ja mam taka prosbę ...takie OT

imiona (np. Iza) - z dużej litery
Polska - z dużej litery
Szczecin - z dużej litery

to znak szacunku....

wiem ze się wtrącam ale boli mnie to za każdym razem jak piszesz nazwę mojej Ojczyzny z małej litery..

proszę
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon lip 27, 2009 21:35

och pracuje tak ciezko ze niedowidze 8O

niestety wszyscy czytaja z za.tym zrozumieniem
mnie chodzi o sam ton twojej wypowiedzi
jest nie smaczny i tyle
niestety kazda twoja wypowiedz ja -jako osoba postronna odbieram jako atak i mam do tego prawo
i przykro mi sie robi jak widze jawny brak szacunku wiesz
no nie wiem rodzice trochu inaczej mnie chowali
a jak mam do kogos pretensje to pisze na pw
dzieki bogu nie wiem jak wszyscy miwszkacie i nie musze tego prac na forum :!:

mysle ze zjazd kociarzy moze byl by i dobrym rozwiazaniem
ale nie wiem czy ja sama bym na niego poszla wiedzac jaka polemika mnie czeka i jakie slownoctwo bedzie uzywane

ile obelg w zyciu mozna zniesc
no ile :roll:
czasem i tak bywa Kya ze ludzie nie liczac sie ze soba robia cos co dla innych jest niezrozumiale-czy to jest chore czy nie :roll: kazdy sadzi po sobie ,kazdy ma walsne uczucia i kazdy ma wlasna wrazliwosc,ktora niestety nie zawsze odplaca-jak widac

jestes ze tak powiem z innej bajki dlatego wiem ze nigdy nie zrozumiesz ludzi takich jak p. Iza
tylko nie wiem po co to wydzieranie sie ciagle na forum
i robienia z niej potwora,bo nie mieszka w willi z 5 basenami i wybiegiem dla wszsytkich bezdomnych kotow w szczecinie

ah po co ja sie zreszta produkuje
zrozumienia u was i tak nie znajde :?

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon lip 27, 2009 21:37

agiis-s pisze:wiora ja mam taka prosbę ...takie OT

Polska - z dużej litery

to znak szacunku....

wiem ze się wtrącam ale boli mnie to za każdym razem jak piszesz nazwę mojej Ojczyzny z małej litery..

proszę

po pierwsze nie mam czasu na papranie sie z klawiatura
po drugie ja nie bede grala bo tak chcesz
po trzecie dla ciebie kraj-dla mnie gehnna

mam nadzieje ze jasno sie wyrazilam :wink:

wiora

Post » Pon lip 27, 2009 21:38

wiora żadnych obelg na spotkaniu kociarzy ze Szczecina nie ma - nie obrażaj nas ok?

agiis-s

Post » Pon lip 27, 2009 21:40

wiora pisze:

Polska - z dużej litery

to znak szacunku....

proszę

bardzo jasno ... nie napisze co mysle ale faktycznie kraj iroli i ich zachowanie jest dla ciebie

agiis-s

Post » Pon lip 27, 2009 21:42

Cały czas tłumaczę się ze spraw z których nie powinnam.Wiekszość to nie sprawy kocie, tylko moje prywatne zycie. Kya nie udzieliłaś mi podstawowych odpowiedzi

1. Co to znaczy Kaszana? Co masz mi do zarzucenia jeśli chodzi o Opiekę nad kotami wolnożyjącymi?Proszę o konkrety.

2. Ile kotek udało Ci sie złapać w tym roku i wysterylizować?

3. Jakie leki podaję samowolnie bez konsultacji z Wetem?Pomijam ćwierć tabletki, która dostał Norweg. Prawdopodobnie nie miała ona większego wplywu na jego ogólny stan. Robale okazały sie larwami much.

4. Podaj mi racjonalny i według Ciebie lepszy i zdrowszy sposób wykarmienia stada. Bo mi zarzucasz że żle karmie kociaki.

5. Proponujesz zostawienie maluszków i w ten sposób powiększenie stada.Choć mi zarzucasz ze stado jest i tak zbyt duże.Mozesz to wyjaśnić.Pomijam warunki i niebezpieczenstwo.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lip 27, 2009 21:49

agiis-s pisze:
wiora pisze:

Polska - z dużej litery

to znak szacunku....

proszę

bardzo jasno ... nie napisze co mysle ale faktycznie kraj iroli i ich zachowanie jest dla ciebie

oni przynajmniej trzymaja sie razem
nie to co polacy
zreszta bylas :roll:
widzialas :roll:

wiora

Post » Pon lip 27, 2009 21:52

Śledze ten wątek, jestem wirtualnym opiekunem i musze przyznać, że to chyba jedyny wątek na którym tak się ciągle komus dowala. To jest po prostu nie do wytrzymania, ja nie wiem czy ludzie swoje frustracje wyładowują na Izie, czy Ona jest takim wirtualnym "workiem treningowym"? No brak mi słów, nie mozna tego juz czytac, czy nie może być tak, że jak sie komus coś nie podoba to odchodzi z wątku, nie czyta go, nie krytykuje i nie pomaga.
Żyjcie i dajcie żyć innym tak jak każdy chce i pozwólcie tym, którzy chcą pomagać, spokojnie czytać i pisac w tym wątku, wątku iza71koty.
To Iza jest tu gospodynią a my jesteśmy gośćmi i ja przyszłam tu do Izy a nie do magla i chcę przeczytać co dziś udało się jej zdziałać , co porabiaja koty, zobaczyc zdjęcia i powymieniac uwagi.
Ostatnio edytowano Pon lip 27, 2009 22:38 przez Iweta, łącznie edytowano 1 raz
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon lip 27, 2009 21:53

wiora tyle już razy opisywałaś ich chamstwo że mi wystarczy, nie muszę tam jechać

przecież na pewno pisałaś szczerze ... nie?

agiis-s

Post » Pon lip 27, 2009 22:03

jasne ze szczerze
ja zawsze do bolu

sa chamscy prosic niedoksztalceni brudni i smierdzacy
ale honorowi i nikt nikomu dolkow nie wykpuje bo sie komus lepiej powodzi
o polakach nawet nie mam sil sie wypowiadac
wstyd i chaltura
a kultura slownictwa na najwyzszym poziomie
zazdrosc o wszystko donoszenie wpracy,
hm no coz jak juz napisalam nasze cechy narodowe :!:

wiora

Post » Pon lip 27, 2009 22:30

Co to znaczy Kaszana?

To Ty jestes mloda kobitka i powinnas to wiedziec:-P
Co masz mi do zarzucenia jeśli chodzi o Opiekę nad kotami wolnożyjącymi?Proszę o konkrety.
Zbieranie kociakow mimo warunkow finansowo-lokalowych , laczenie chorych kotow ze zdrowymi

Ile kotek udało Ci sie złapać w tym roku i wysterylizować?

Cale moje stadko oprocz chlopczyka ktoremu jajka nie zeszly tam gdzie powinny i rekordzistki Łatki ,ktora dostaje provere .Oprocz tego obcy,czyjs kocur ,ktory platal mi sie po podworku .Wlasna klatke mam od niedawna i z pewnoscia wiele kotow pozna jej dobrodziejstwo. Poza tym nie prownuj mnie Iza do siebie bo ja pracuje i mam dziecko wiec nie moge calego czasu poswiecac kotom

Podaj mi racjonalny i według Ciebie lepszy i zdrowszy sposób wykarmienia stada. Bo mi zarzucasz że żle karmie kociaki.
Nie mowilam ze zle karmisz to dotyczylo wiedzy na temat kotow .taki luzny przyklad

Proponujesz zostawienie maluszków i w ten sposób powiększenie stada.Choć mi zarzucasz ze stado jest i tak zbyt duże.Mozesz to wyjaśnić.Pomijam warunki i niebezpieczenstwo.
Jezeli jest dom tymczasowy i szansa na adopcje brac,oswajac i oddawac ludziom. Jezeli nie ma sie DT , ma sie w domu chore koty to nie brac . Nie takie to juz maluszki skoro tak ciezko bylo je zlapac . Iza no sama powiedz co teraz z nimi bedzie? DS nie ma bo wakacje i zastoj ,DT nie ma ,kociaki siedza juz tyle czasu w klatce i diabli wiedza ile jeszcze beda tam siedziec. Co to za zycie dla kociakow ,ktore jak dzieci maja duza potrzebe ruchu? Ja tez chetnie zgarnelabym do domu kilka moich podworkowcow bo sa kochane ,zdrowe i oswojone ale nie wezme bo nie mam na to warunkow .

Wiora ,ja wbrew pozorom jestem spokojna osoba iz pewnoscia nie wyklocam sie z ludzmi .Zawsze kazdego wyslucham ale tez zawsze powiem co mysle . Iza zawsze was pyta o rady ale zdaje sie ,ze nigdy z zadnej nie skorzystala :wink:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon lip 27, 2009 22:38

a mnie sie wydaje ze zaczyna sie jakis dialog
oby do przodu nie do tylu

ja mysle ze rozwiazaniem jest jesli kazdy z nas zacznie nad soba pracowac
a i sztuka bedzie dojscie do konsensusu ale mam nadzieje ze sie uda
tylko komprosmisy i nieuwlaczajacy jezyk moga cos tu jeszcze zdzialac

jak to mowia bez pracy nie ma kolaczy :roll:

wiora

Post » Pon lip 27, 2009 23:06

:? szkoda mi tych biednych maluszkow siedzących w klatce... :cry:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon lip 27, 2009 23:21

Iza, zaproponowałam Ci na pw pomoc w robieniu ogłoszeń adopcyjnych kociaków. Podtrzymuję propozycję. Myślę, że ogłoszenia są dość ważnym aspektem adopcji, a Ty jak mówisz nie masz na to czasu. Dlatego ja chcę pomóc. Chyba, że już mają porobione ogłoszenia, wtedy ok.

Jeśli jednak zdecydowałabyś się na tę formę pomocy, wyślij mi na maila (mogę podać na pw) lub na pw zdjęcie każdego malucha z osobna plus informacje według poniższego wzoru:

imię kota
rasa
miasto, w którym kot się znajduje
sterylizacja: tak/nie
szczepienia: tak/nie
odrobaczenie: tak/nie
charakter i opis
kontakt z opiekunem (telefon, e-mail)

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

[poprzednia][następna]