Convenia jest wskazana przy zapaleniach tkanek miękkich i skóry, jest też dobra przy zapaleniu pęcherza, ale... przy zapaleniach spowodowanych Escherichia coli. Zdecydowanie to nie jest panaceum na wszystko.
Wolandowi dobrze byłoby zrobić posiew z antybiogramem, żeby sprawdzić, co się w pęcherzu rozwinęło. On miał robione badanie krwi - profil nerkowy?
Jutro wstawię fotki naszego Irusia. Diabełek z niego, syczy jak mały wąż, będzie wymagał sporo pracy od nas w ciągu najbliższych dni. Wygląda jak mały misiek

Za to Irenka wiecznie się gdzieś spieszy, ruchliwa pchełka.
Mamusia jutro będzie miała zabieg, a póki co siedzi w lecznicy, gdzie nawet udało jej się uciec z klatki, w wyniku (jak to nazwał nasz wet) syndromu skoczka pustynnego

Udało się ją jednak zapakować z powrotem, przy zastosowaniu ręcznika.
U nas w mieszkaniu, kiedy całą noc siedziała w transporterze, pogadałam sobie z nią od serca i przytulała mi się do ręki, nawet zasnęła przytulona do dłoni. W piwnicy nauczyła się jeść mięso z ręki - bardzo delikatnie chwytała. Myśleliśmy przez chwilę, że będzie się zachowywać jak domowy kot. Wydaje mi się, że ona miała kontakt z człowiekiem, a potem wtórnie zdziczała. Na osiedlu pojawiła się jakiś niecały rok temu, skąd przyszła - nie wiem. Szkoda, że nie jest całkiem ufna, bo to piękna szylkretka i pewnie ktoś by ją pokochał.