160 Kotów Szczecin Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 25, 2009 19:34

Ja-ba weszłam z Twojego podpisu na wątek konińskiego schroniska. nie wiem bo nigdy nie byłam, ale to powinien być przykład. Koty mimo, że schronisko to piękne, wychuchane, błyszczące. Wystawy organizowane, każdy ma swój wątek, po prostu bomba :lol:
a nasze... szkoda słów... rezygnuje z kotów :evil: słyszeliście kiedyś o schronisku w którym nie ma ani jednego kota??? nóż w kieszeni się otwiera :evil:
ObrazekObrazek

cos_tam82

Od: Śro lip 11, 2007 10:41

Post » Śro mar 25, 2009 19:39

Pani Izo,
Przelewam pieniądze na Jacka i Wacka trochę wcześniej niż zwykle i trochę więcej.
Może choć trochę pomoge.

Anna3

Od: Śro wrz 17, 2008 18:38

Post » Śro mar 25, 2009 19:41

wiesz, dziewczyny starają się jak mogą. Żywienie i opieka weterynaryjna są wystarczające. Jednak wiadomo- schronisko to schronisko. Nawet najlepsze nie zastąpi prawdziwego, własnego domku. W koninskim schronisku jest straszliwie ciasno. Kiedy było budowane było obliczane na ok. 70 psów, bez kotów. A jest w nim najczęściej ok. 160 psow i 60 kotów.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro mar 25, 2009 20:41

wiadomo schronisko to nie to co własny, ciepły domek. ale schronisko i schronisko to też nie to samo. przemilczę stan koci naszego :roll:
może i ciasno, ale przynajmniej komuś na nich zależy :cat3:
ObrazekObrazek

cos_tam82

Post » Śro mar 25, 2009 20:42

i ja też nie będę czekać na kwiecień. postaram się jak najszybciej. mam nadzieję, że jutro :)
ObrazekObrazek

cos_tam82

Post » Śro mar 25, 2009 22:42

Ja-Ba pisze:Iza
właśnie przed chwilą dostałam paczkę od Ciebie, piękna porcelanowa figurka oraz słonik dotarły szczęsliwie, nic złego ich po drodze nie spotkało :D
Słonik będzie na szczęscie zerkał na mnie z półki nad komputerem a figurka pojedzie do rodzinnego domu mojego męża. To stary, przedwojenny dom, taki z duszą. Figurka będzie tam bardzo pasowała.
No to cieszę sie bardzo ze dotarło wszystko w całości.Przepraszam za opóznienie :oops:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro mar 25, 2009 23:24

Anna3 pisze:Pani Izo,
Przelewam pieniądze na Jacka i Wacka trochę wcześniej niż zwykle i trochę więcej.
Może choć trochę pomoge.
Piękne Dzieki Anna3. Piekne Dzięki Cos_tam82. Dziękuję Dziewczyny za zrozumienie. Dziś mieliśmy bardzo cieżki dzień. Kociaki dostały o połowe mniej suchej karmy. Widziałam ze niestety sie nie najadły jak zwykle. Tyle tylko mogłam kupić.Własnych srodkow po opłaceniu rachunków i spłacie raty do Banku zostało mi tyle do środy co na przysłowiowy chleb. Pożyczyc tez niestety nie mam skąd bo jedyna osoba ktora kiedys mogła pomoc w takich sytuacjach i pożyczyć kwotę większą niz 20 zł, kilka miesiecy temu została bez pracy.Niestety karma zamowiona przez Nifredil nadal do nas nie dotarła i pozostaje tylko w zasiegu marzeń.Szkoda bo zależało mi bardzo na czasie i nie przypuszczałam że szybciej by ta karma dotarła gdyby była opłacona tu na miejscu.Myślałam ze jest całkiem odwrotnie.Od Agiss-s też narazie nie dostałam odpowiedzi w sprawie możliwości zamowienia suchej karmy z Vivy. Bardzo ciąży mi ta cała sytuacja. Bardzo.Dziś ugotowałam kociakom ostatnią rybe i nastepna będzie dopiero w piątek.Jutro raczej nie będzie szans zeby gdzieś dostać.Nie wiem jak będzie jak przyjdzie Wekend.Az boje sie pomyśleć.Boję się myśleć ze nie 10, nie 20 a nawet nie 50 kotow na mnie czeka z nadzieją. Ale cała wielka armia i to że one wszystkie czekają licząc ze cos im przyniose. Dziewczyny cieżko mi nawet pisać mam takiego doła.Nadal Bardzo Proszę Wirtualnych Opiekunow o Wsparcie. Tych oczywiście dla których nie będzie to stanowiło większego problemu. Bardzo Proszę w imieniu kociakow.Pozdrawiam Wszystkich Bardzo Serdecznie.
Ostatnio edytowano Czw mar 26, 2009 1:13 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Śro mar 25, 2009 23:27

Przed chwilką dostałam pw. ARNOLD stała się Wirtualnym Opiekunem Nynusia. Dziękujemy Ci ARNOLD z całego Serca.Kochana Jesteś :lol: :lol: :lol:

iza71koty

Post » Czw mar 26, 2009 0:13

iza71koty pisze:Przed chwilką dostałam pw. ARNOLD stała się Wirtualnym Opiekunem Nynusia. Dziękujemy Ci ARNOLD z całego Serca.Kochana Jesteś :lol: :lol: :lol:

wspaniale ze Nynus ma juz opiekuna

ja niestety nie moge narazie nic zrobic
mozemy wystawic bazarek
ale nie wiem jak z nim bedzie bo ostatni poszedl kiepsko bardzo :(

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw mar 26, 2009 2:13

Miałam o tym nie pisać, ale nie wytrzymam, bo zaraz wybuchnę.

Szkoda, że szczeciński oddział TOZ-u odmówił p.Izie wsparcia finansowego, mimo że Zarząd TOZ-u dobrze wie o OGROMNEJ ILOŚCI KOTÓW będących pod opieką p.Izy.
Zasłaniając się kłopotami finansowymi odmówiono:
* zakupu karmy kociej nawet w symbolicznej ilości (może dostać karmę psią nie wiadomo na co)
* 200zł na benzynę w celu wożenia na sterylizację kotów z działek z lotniska (MIMO WIELU ARGUMENTÓW PRZECIW zaproponowano sterylizację w miejscowym gabinecie wet., gdzie między innymi nie sterylizuje się kotek ciężarnych! POZA TYM KTO DOWIEZIE TE DZIKIE KOTKI ŁAPANE DO WIELKIEJ KLATKI PUŁAPKI DO MIEJSCOWEGO GABINETU? CHYBA NIE P.IZA WRACAJĄCA NA ROWERZE PO KARMIENIU KOTÓW I OBJUCZONA GARNKAMI)

Zamiast wspomagać p.Izę w tym co robi łatwiej jest wygłaszać opinie (usłyszałam to nieoficjalnie), że skoro p.Iza robi to na własne życzenie, to niech sama sobie radzi.

KONIEC. KROPKA.
Ostatnio edytowano Czw mar 26, 2009 8:37 przez NOT, łącznie edytowano 2 razy

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Czw mar 26, 2009 7:24

Cześć!

U mnie zima...-5 stopni, śnieżnie dość...A w kalnedarzu 26 marca... :evil:

Izo, jak tylko dostanę wypłatę na konto zrobię przelew. Wkurzam się, bo wszyscy, którzy mają konto w tym samym banku co ja wypłatę już mają, a ja nie mam :evil: Mam nadzieję że w księgowości nie zapomnieli o mnie :strach:

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Czw mar 26, 2009 8:55

P.Izo zaraz po 1 wpłace pieniążki na Fionke tylko wypłata męża dotrze
teraz nie dam rady :cry: bo wszystko idzie na leczenie Sisi :cry:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Czw mar 26, 2009 9:02

Nie zapomnieli o mnie w księgowości :twisted:

Pieniądze na Kapselka i Bogusia juz poleciały do Cię, Izo :wink: .

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Czw mar 26, 2009 9:23

NOT

to co napisałaś - straszne jest to, że wielu ludzi tak właśnie mysli. Jakby karmicielki kotów same sobie te koty rodziły by mieć ich jak najwięcej do karmienia. A przecież te koty, różnica jest jedynie w tym czy głodne czy nie, chy chore czy nie, czy wysterylizowane czy nie.
Jakby od schowania głowy w piasek doopa wcale nie wystawała.
Widocznie TOZ ma podejście takie, że gdyby te koty nie były karmione i leczone to dawno by wyzdychały i w ten sposób TOZ nie miał by problemu - no bo jesli taki jest tok myslenia to faktycznie - można się czepić Izy.

Iza, w środę lub czwartek najpóźniej poślę kasę na moje kociaki.
A z zamawianiem karmy zawsze tak jest - jesli płacisz przy odbiorze to masz dostawę błyskawicznie. Jesli płacisz przelewem to paczkę szykują do wysyłki dopiero po dojściu i zaksięgowaniu przelewu. A tego trzeba pilnować, miałam już raz sytuację w Animalii że przegapili mój przelew i niepotrzebnie czekałam kilka dni dłużej. Dopiero po moim monicie okazało się że pieniądze dawno mają na koncie.

Ja staram się placić przelewem tylko tam gdzie muszę, np. w Animalii bo zawsze robię spore zamowienia i wtedy nie ma u nich opcji zaplaty przy odbiorze.

A wogóle to dzień dobry wsystkim, mam nadzieje że słoneczko przynajmniej z nami dzisiaj zostanie.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw mar 26, 2009 10:49

Pani Izo wysłałam parę złotych - byle ten weekend przetrwać ludzie wreszcie będa po niedzieli przy pieniądzach :)
TOZ faktycznie sobie ostatnio niedobrze poczyna... Powołani są by pomagać zwierzakom a robią z tego taką łaskę :roll: Ja to w pgóle uważam że ich śliczne samochody interwencyjne powinny jeździć a nie stać na parkingu. To oni powinni wyłapywać i wozić koty do sterylki/kastracji. Niby tak krzyczą żeby sterylizować a tyłka sami nie ruszą. Bezdomność skończyłaby się gdyby fachowcy wyłapywali dziczki i zapewniali im transport - bo wiekszość karmicielek to starsze panie które nijak nie poradzą sobie z wielką klatą-pułapką w komunikacji miejskiej. I nie jest problem w braku świadomości tylko w braku pomocy. Ot co :evil:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

[poprzednia][następna]