Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jaaana pisze:Tak z ciekawości - ile kotów pomieścicie naraz (leczenie, obserwacja po zabiegach)?
I czy często jest 100%?
jaaana pisze:Dziękuję
Tak mnie zastanawia - w wielu przypadkach kot przebywa jeden dzień.
jaaana pisze:Tak z ciekawości - ile kotów pomieścicie naraz (leczenie, obserwacja po zabiegach)?
I czy często jest 100%?
joshua_ada pisze:jaaana pisze:Dziękuję
Czasami jest tak (piszę od strony łapaczy), że kocur/kotka ma pokastracyjne przechowanie u karmicielki. W domu bądź w piwnicy czy garażu. Kot jeśli już wybudzony z narkozy a z ranką się nic nie dzieje, będzie się lepiej czuł w znajomych kątach, przy głosie znajomej osoby i na tej samej karmie (co wg mnie jest bardzo ważne. Zmiana karmy to czasem różne perturbacje) O wydaniu kota zawsze decyduje pani doc.
*koteria* pisze:joshua_ada pisze:jaaana pisze:Dziękuję
Czasami jest tak (piszę od strony łapaczy), że kocur/kotka ma pokastracyjne przechowanie u karmicielki. W domu bądź w piwnicy czy garażu. Kot jeśli już wybudzony z narkozy a z ranką się nic nie dzieje, będzie się lepiej czuł w znajomych kątach, przy głosie znajomej osoby i na tej samej karmie (co wg mnie jest bardzo ważne. Zmiana karmy to czasem różne perturbacje) O wydaniu kota zawsze decyduje pani doc.
Tak jest, jeśli tylko opiekun ma możliwość przetrzymać kotkę po sterylizacji u siebie - to jest to bezwzględnie dla kotki lepiej. Ale koniecznie musi być spełniony warunek, że kotka nie będzie wypuszczona na dwór i przesiedzi bezpiecznie 7 dni pod okiem opiekuna. Ze smutkiem obserwujemy niektóre kotki, siedzące w klatce w potwornym stresie, nawet nie chcące jeść. To na pewno nie wpływa na poprawę samopoczucia i nie przyśpiesza procesu zdrowienia. Jednak nie każdej kotce opiekun może zapewnić warunki bezpiecznego przetrzymania po zabiegu i wtedy musi siedzieć u nas - dlatego za każdym razem wypytujemy o możliwości opiekuna, a decyzje o wydaniu kotki wcześniej podejmuje lekarz.
Jana pisze:
Zachęcam do obejrzenia filmiku na temat pracy Koterii
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Hana, niafallaniaf, puszatek i 95 gości