Cm.Wolski. Kociaki jednak są!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 09, 2010 22:18 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Meggi, czy są jeszcze jakieś budki na cmentarzu?
Jak byłam ostatnio na grobie mamy, to widziałam, że tam, gdzie kiedyś były budki,
teraz plac budowy... Serce mi się kraje. Rozmawiałam ze dwa razy z księdzem,
bo go znam, ale on kiwa głową, a potem, jak widać, robi swoje... :( :( :(
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Czw wrz 09, 2010 23:10 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

meggi 2 pisze: Koteczki czekają skoro swit na panią Wiesie, ciągle są głodne.
Jedna kotka pania Wiesie pacnęla pazurami , po tej chorej dłoni
nie mogła się doczekac wyłożenia żarełka na tacki.
Okazuje sie , że jednak przy grobie pana Kozdrowicza sa 2 nowe koty burasy.
Szkieletorek juz lepiej wyglada, njaważniejsze ze żyje .
Juz tak zimno i mokro się zrobiło, gdzie one biedaki teraz spią :(

Biedna Pani Wiesia. Może powinna rękawiczkami zabezpieczać ręce przed niecierpliwymi pazurrusami.
Wspomniane okolice są jakimś szczególnym miejscem? Terenem spotkań czy przystanią puchatych, stołówką? Nie przeczytałam jeszcze całego wątku, nawet jego większej części i nie wiem.
Bardzo się cieszę, że szkielecik wraca do siebie. Gdyby nie to zimno, byłoby znośnie. Rozumiem, że budki są nie dość mile widziane? :(
Obrazek Obrazek Obrazek

mahta

Od: Nie lip 20, 2008 17:57

Post » Czw wrz 09, 2010 23:14 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

ewaw pisze:Meggi, czy są jeszcze jakieś budki na cmentarzu?
Jak byłam ostatnio na grobie mamy, to widziałam, że tam, gdzie kiedyś były budki,
teraz plac budowy... Serce mi się kraje. Rozmawiałam ze dwa razy z księdzem,
bo go znam, ale on kiwa głową, a potem, jak widać, robi swoje... :( :( :(

Jeśli masz na myśli ten plac za ogrodzeniem, to tam są nowe holenderskie budki, przykryte czarną plandeką. Na terenie cmentarza nowe będziemy stawiać po 1 listopada, żeby porządkujący groby ich nie wywalili.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw wrz 09, 2010 23:24 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

mziel52 pisze:Jeśli masz na myśli ten plac za ogrodzeniem, to tam są nowe holenderskie budki, przykryte czarną plandeką. Na terenie cmentarza nowe będziemy stawiać po 1 listopada, żeby porządkujący groby ich nie wywalili.

:1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

mahta

Od: Nie lip 20, 2008 17:57

Post » Pt wrz 10, 2010 17:21 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Ufff...
Bo z zewnątrz to tak wygląda, jakby jeden wielki plac budowy...
Czyli do księdza Henryka coś jednak dotarło.
Jakby kiedyś była potrzebna jeszcze pomoc w rozmowach z nim,
to ja mogę pomoc, bo on mnie zna od dziecka,
a mój kuzyn jest księdzem i to tez robi swoje...
Tak się cieszę, że są budki!!! :D :D :D
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Pt wrz 10, 2010 21:55 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

meggi , prosze , abys w tym funduszu nie zapomninala o Pani Ani, ktora regularnie wraz z Pania Wiesia odwiedza i dokarmia koty z cmentarza wolskiego. :ok: :ok:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pt wrz 10, 2010 22:01 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

ewaw, choc ksiedza Henryka nie znam od urodzenia (wszak on dopiero na cmentarzu wolskim od pewnego czasu), mysle, ze tenze dal wiele dowodow na chec pozytywnej wspolpracy z wolonttariusazmi. Ja nie mam z nim tajenych kontaktow, ale ten ksiadz chyba gotow jest na wspolprace. :? :? :?

alysia

Post » Pt wrz 10, 2010 22:36 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Cieszę się, że tak mówisz. :D
Ja z nim rozmawiałam ze dwa razy tak jakoś z półtora roku temu. Wtedy był dość sceptyczny. Powiedział, że może by te wszystkie koty wywieźć do schroniska... A jednak dał się przekonać do współpracy. To super :D
Ja nie mam z nim tajnych układów, tak wyszło przypadkiem, że on był w mojej parafii na Ursynowie przez wiele, wiele lat, a potem nagle się okazało, że jest na Cm. Wolskim, jak zmarła moja mama i załatwialiśmy formalności... Tylko tyle. A mój brat cioteczny, który też mieszkał na Ursynowie i był od dziecka ministrantem (a ksiądz Henryk opiekował się ministrantami), sam został księdzem... Odprawiał ostatnio na Wolskim pogrzeb mojego dziadka...
Chodzi tylko o to, że jakby była potrzeba pogadania z księdzem na kocie tematy, to ja nie jestem dla niego anonimową osobą, więc mnie tak łatwo nie spławi...
Obrazek

ewaw

Post » Pt wrz 10, 2010 22:46 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

ewaw pisze:Chodzi tylko o to, że jakby była potrzeba pogadania z księdzem na kocie tematy, to ja nie jestem dla niego anonimową osobą, więc mnie tak łatwo nie spławi...

Będziesz naszym człowiekiem w Hawanie 8)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Sob wrz 11, 2010 13:40 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Właśnie poszedł przelew z bazarku dla cmentarniaczków :D :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob wrz 11, 2010 17:03 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Kiedy stawialismy domki, ksiadz Henryk nawet przyszedl sie z nami przywitac, byl bardzo przyjazny. Mam nadzieje, ze tak zostanie.

alysia

Post » Sob wrz 11, 2010 22:03 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

alysia pisze:Kiedy stawialismy domki, ksiadz Henryk nawet przyszedl sie z nami przywitac, byl bardzo przyjazny. Mam nadzieje, ze tak zostanie.

SUPER!!! :D :D :D :D :D
Obrazek

ewaw

Post » Nie wrz 12, 2010 20:43 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

jeszcze raz bardzo prosze, by w tym funduszu uwzglednic (bardzo skromna) osobe Pani Ani, ktora wraz z Pania Wiesia dokarmia regularnie 2 razy w tygodniu koty z cmentarza wolskiego. 8) 8) i tez kazdorazowo dzwiga watrobki, miesko i mleko dla cmentarniaczkow 8) 8) 8)

alysia

Post » Nie wrz 12, 2010 21:25 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Pani Ania będzie uwzględniona, tylko że na razie te fundusze nie pokrywają nawet potrzeb p. Wiesi. Trudno też p. Ani cokolwiek przekazać, bo ona nie chce zapasów trzymać w domu, tylko na cmentarzu. Kiedy ja jadę na cmentarz, czy ktokolwiek inny z wolontariuszy, to wiezie własne jedzenie dla kotów, żeby miały więcej i częściej. Nie da rady taszczyć tam jeszcze dodatkowej karmy dla p. Ani.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon wrz 13, 2010 8:43 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

OK, dziekuje :wink: :wink:

alysia

[poprzednia][następna]