[Białystok3]'syjamiątko' s.82 i 'rosyjski' Iwan s.91

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 20, 2009 19:02

[quote="Szałwia"]Hi hi, czyli, z Asią można by rzec - syndrom Laury Tomasza :)

Wybaczcie ,że z poślizgiem ale .... trochę mnie przywaliło( obowiązki). Fajnie trafiłem do słownika formowiczów ; Syndrom Laury Tomasza w skrócie SLT.

Dziemian Tomasz

Od: Nie paź 26, 2008 13:59

Post » Wto sty 20, 2009 19:07

aga&2 pisze:
Ruach pisze: ale piękny seal point

Ano piękny. ale jakim a charrrakter :) NO i w momencie znalezienia miało max 3 tyg, smierdziało niemiłosiernie,miało mega biegunkę i było jednolicie szare od brudu 8)

:[/quote

bo to mądra miłość i trudna opieka czyni z nich łabądki :))))))))))))

mówiąc ale piękny...... mówię też...dziewczyny, kocham was :)))
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Wto sty 20, 2009 22:01

Działalność edukacyjna dziś - na bialystokonline znalazłam ogłoszenie:

"Poszukuję ładnego reproduktora - nie musi byc z rodowodem - dla mojej kotki Narcysi (matka - kot syberyjski, ojciec - kot europejski)"

Napisałam do dziewczyny:
"Witam
Kocięta po takiej mieszance wcale nie musza być długowłose. I
niestety trudno będzie im znaleźć dom. A nawet jeśli to odbiorą szansę na
dom maluchom które urodza się gdzieś w piwnicach i będą go
rozpaczliwie poszukiwac bo dla nich brak domu to pewna śmierć. Za dużo jest niechcianych zwierzaków.
W tamtym roku dostaliśmy zgloszenia o ponad 300 niechcianych maluchach w naszym mieście. I o ile może się wydawać że dom, do którego trafią będzie fajny to niestety róznie w życiu bywa i nawet takie kicie mogą trafić na ulicę.
Pomyślcie prosze, czy na pewno warto rozmnażać kocicę - zwłaszcza
że poród to spore ryzyko dla jej życia.
Pozdrawiam serdecznie"

I wyobraźcie sobie - dziewczyna napisała:
"chyba ma Pani rację. Ja nie myślałam o tym w takich kategoriach, po
prostu gdzies przeczytałam, że dla każdej kotki wychodzi nawet na
zdrowie to jeśli chociaż raz spełni sie jako matka."

Czyli edukacja - a dziewczyna fajna, bo reformowalna :)

Byłam dziś u Jani u jej szatanów. Czarnuchy fruwają pod sufitem.
Obrazek
Tygrysica jedna - jest dość nieprzyjazna. Tj daje się głaskać ale kuli uszyszka. Myślę, że tydzień intensywnej tresury np. u Moni by mógł ją zmusić do przemyśleń.
Za to Sarenka - kicia z Jurowieckiej jest bardzo fajna. Daje się głaskać, barankuje. spróbuję ją wystawić...
Obrazek

Potem byłam u szefowej pani Danusi. MA u siebie "kotkę z czarnym ogonkiem" - chciałam zrobić lepsze foto, ale też sprawdzić jak jej zdrówko (kiedy byłam tydz temu miała biegunkę)
Obrazek

A kota dziś taka marna. Tj katar ale jakaś taka niemrawa. NO i tak - sytuacja niefajna. Bo szefowa uważa, ze sobie poradzi. Jakoś tak do weta nie może się wybrać. Uważa, że skoro jest lekarzem to ją wyleczy. A nawet nie odrobaczyła :roll:
No i tak - bez sensu jest ją gdzieś zabierać - co innego kotek spod samochodu, co innego w ciepłym mieszkaniu. Ale nie mogę jej nikomu proponować bo, pomijając że tak nie można to jest też nieprofesjonalne.
Proponowałam nawet, że ją zawiozę do lecznicy,ale ona powiedziała - oj tam, poradzę sobie i tak dalej.
no i nie wiem. Niby wykształcona kobieta, ale jesienią były od niej kociaki z których 2 trzeba było uśpic bo nie miały oczu...(Oprócz tego od niej było np. Słonko i buranio - ślepaczek) Nie dopilnowała tych oczków, pomimo iż kociaki nie były dzikie...[/img]
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro sty 21, 2009 16:41

Mo-ty-lek pisze:
Gdzie, kiedy, do kogo, dostarczyć plastikowe zakrętki?

no własnie. bo ja tez mam cała reklamówke. nawyk zbierania tego tak nam wszedł w krew ze Daniel tez wprowadził to u siebie w pracy :)
nasz wątek :)http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2443630#2443630
Obrazek

isabella7272

Od: Śro maja 09, 2007 10:35

Post » Śro sty 21, 2009 21:38

I ja też mam nakrętki :) Duuuużo nakrętek, również z grupowych zbiórek. I baterie dla Asi Moni. I przy okazji: do kiedy zbieramy?.
Moniu, ta kicia, Mamba - to ta co była u Ciebie i miała operowane oczko?
Aga, z Kameleonem mi nie wyszło :oops:. Nie wyrobiłam się, jutro pojadę. Czy dzwoniła pani farmaceutka z Wesołej może?

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro sty 21, 2009 22:26

Jestem co tydzień w poniedziałki w TOZie od 17 do 19, zbieramy nakrętki caly czas aż nazbiera się na wozek, dziewczyny z dogo cały czas zbierają i wysyłają dla Filipka. Zajrzę później do niego na blog i poczytam ile już jest i ile potrzeba.

Szałwiu to ta sama Mamba co miała operowane oczko siostra kicia Nakashy :) urosła, wyładniała i z tego co widzę nie ma potrzeby ponownej korekty oczka :)

Dziś odezwała się do mnie pani Maksia ( ten rudy co pojechał do wawy ) cały czas jest leczony biedaczek, po przyjeździe miał leczony świerzb, później te psikanie okazało się nie alergią a jakimś wirusem a teraz ma leczony brzusio bo cały czas ma niestrawności :( pani bardzo o niego dba i jak mówi od samego początku cały czas jest z nim co drugi dzień u weta. Obiecała przysłac fotki więc czekam.
Zastanawiam się jak się ma reszta wyadoptowanych kotków tych od baby z białegostoczku.
Ostatnio się nie odzywa i obawiam się, że tam znów jest miot lub dwa koteczków :evil:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro sty 21, 2009 22:31

spytam niesmiało, czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się do Wwy?
Jest fajna pani chętna na Śniezynkę - a dobrze byłoby tego potfffora wyeksportować gdzieś daleko - jest nie-moż-li-wa 8)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Czw sty 22, 2009 10:15

Ja planuję wyjazd na pierwszy tydzień lutego.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw sty 22, 2009 21:15

aga&2 pisze:Działalność edukacyjna dziś - na bialystokonline znalazłam ogłoszenie:

"Poszukuję ładnego reproduktora - nie musi byc z rodowodem - dla mojej kotki Narcysi (matka - kot syberyjski, ojciec - kot europejski)"

Napisałam do dziewczyny:
"Witam
Kocięta po takiej mieszance wcale nie musza być długowłose. I
niestety trudno będzie im znaleźć dom. A nawet jeśli to odbiorą szansę na
dom maluchom które urodza się gdzieś w piwnicach i będą go
rozpaczliwie poszukiwac bo dla nich brak domu to pewna śmierć. Za dużo jest niechcianych zwierzaków.
W tamtym roku dostaliśmy zgloszenia o ponad 300 niechcianych maluchach w naszym mieście. I o ile może się wydawać że dom, do którego trafią będzie fajny to niestety róznie w życiu bywa i nawet takie kicie mogą trafić na ulicę.
Pomyślcie prosze, czy na pewno warto rozmnażać kocicę - zwłaszcza
że poród to spore ryzyko dla jej życia.
Pozdrawiam serdecznie"

I wyobraźcie sobie - dziewczyna napisała:
"chyba ma Pani rację. Ja nie myślałam o tym w takich kategoriach, po
prostu gdzies przeczytałam, że dla każdej kotki wychodzi nawet na
zdrowie to jeśli chociaż raz spełni sie jako matka."

Czyli edukacja - a dziewczyna fajna, bo reformowalna :)

Masz do niej nr tel? Bo dzisiaj jest takie ogłoszenie
"szukam kota rasy pers do rozmnozenia kotki (Pers)tylko powazne propozycje
Cena: kotek

Dane kontaktowe:
602366514"

Nr telefonu podaję specjalnie!
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw sty 22, 2009 21:45

A może to rzeczywiście kot rasowy szukający rasowego/rodowodowego partnera? :wink:

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pt sty 23, 2009 1:22

Szałwia pisze:A może to rzeczywiście kot rasowy szukający rasowego/rodowodowego partnera? :wink:

Jeśli możemy się wtrącić...
W hodowlach tak się to nie odbywa. Dobór reproduktora to poważna sprawa. Poprzedza go najczęściej wielomiesięczne szukanie kocurka. Nikt nie daje wtedy ogłoszeń...

PS> Gibon (w domu Leon) straci jutro starą, brzydką sierść. Zostanie wykąpany i dokładnie "wysprzątany". Nie możemy się już doczekać "świeżego" kota.

Ania i Krzyś

Od: Pon kwi 14, 2008 13:12

Post » Pt sty 23, 2009 8:43

Ania i Krzyś a jak łapka u Leona ??

Mister Mini w najbliższych dniach pojedzie do Warszawy :roll: podebrał domek dla Śnieżynki ale nie ma tak lekko zaraz poproszę kogoś z dogo z Wawki o sprawdzenie domeczku. domek przez telefon brzmiał bardzo dobrze ale z racji, że Mini to mój ulubieniec nie oddam go lekką ręką :wink: ale będę płakać za nim, dawno żaden kić nie skradł tak bardzo mego serducha :D no ale niestety albo mister Mini zostaje albo jestem nadal DT - wybór trudny ale tak wiele jest kocich czy psich nieszczęść, że rozsądek wygrał z sercem.

Na Nowosielskiej gdzie sterylizowaliśmy parę kocic i wyadoptowaliśmy gromadkę małych czarnych kotków objawił się rudy kić :o taki 1.5 roczny ( a miał być kociakiem według obliczeń na pięści Pań :lol: ) niestety znaczący więc najpierw kastracja a dopiero później DT ( jest ktoś chętny ?? ) prawdopodobnie jest bezdomny, przychodzi do nich od ponad 2 tygodni, był wychudzony i brudny, zaczęły o niego dbać to zaczął przypominać kota, dołączył do ich stadka wysterylizowanych kocic.
Całkiem ucywilizowany :wink:

monia3a

Post » Pt sty 23, 2009 16:04

Miło nam poinformować, że kotkowo.pl nawiązało współpracę z wyłącznym dystrybutorem karm Animonda w Polsce. :D
Więcej szczegółów tutaj: http://kotkowo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=78&Itemid=33
Obrazek 

aga&2

Post » Pt sty 23, 2009 18:31

To dobrze ze ktos jest chetny na wspolprace :)

Mam takie pytanko. Wiecie moze jak wyciszyc u kotki ruje. Nasz czarny szatan wlasnie ja ma...:/
martyska
Obrazek

martyska

Od: Pon gru 15, 2008 7:44

Post » Pt sty 23, 2009 20:02

aga&2 pisze:Miło nam poinformować, że kotkowo.pl nawiązało współpracę z wyłącznym dystrybutorem karm Animonda w Polsce. :D
Więcej szczegółów tutaj: http://kotkowo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=78&Itemid=33

Aga&2 Obrazek

monia3a

[poprzednia][następna]