Moderator: Estraven
agnes_czy pisze:Czekajcie, bo się pogubiłam- to kiedy Mexio jedzie???
Też tam wczoraj byłam, w tym biurze. I muszę powiedzieć, że Mex jest niezwykłym kotem. Jest łagodny, wyrozumiały i przyjazny wobec wszystkich istot żywych: i wobec ludzi, i wobec innych kotów, i psów, nawet małe pyskate szczeniaczki nie są w stanie go wyprowadzić z równowagi. Coś w typie naszego Weterana
Szymkowa pisze:Jak Mexio przyjedzie do Warszawy, to może złożymy się na wizytę u dr Garncarza?
Ja też bym chętnie Mexia poznała (mam słabość do burasków).
Katy pisze:mamba, dopiero doczytałam. Cieszę się, ale mam też trochę obiekcji...
Dopiero wzięłaś Bazyla.
Wiesz, że to kot po przejściach. Dopiero co się u Ciebie zadomowił.
A tu nagle przyniesiesz do domu kolejnego kota.
Poza tym - wiem, że Mex nawet po wykastrowaniu prał się z innymi kotami.
Bazyl, jak wiesz, też.
Nie wydaje mi się dobrym pomysłem branie kolejnego kota, który również przejawia w stosunku do innych kotów jakąś agresję.
Przemyśl to jeszcze, proszę. Zastanów się nad każdym aspektem. Wiem, że masz dobre serduszko, ale brać koty też trzeba rozważnie.
Zastanów się na spokojnie.
Żeby nie było potem tragedii...
Katy pisze:Ja bardzo chcę, żeby Mex miał dobry dom.
U mamby miałby taki dom.
Jedyne czego się obawiam to bójki kotów i to, że Bazylek dopiero się zadomawia...
mamba, trzymam kciuki za dogadanie się kotów, bo widzę że już się zdecydowałaś...
Katy pisze:Dobrze, Kasiu, nie będę się martwiła.
Poza tym - jesli się nie dogadają, to zawsze lepsze szukanie Mexowi domu od Ciebie niż z klatki w lecznicy...
Ale mam nadzieję, że takiej sytuacji nie będzie.
I wpraszam się na odwiedziny![]()
No i gratuluję odwagi
Beliowen pisze:Mamba, weź jeszcze pod uwagę że Mex jest po niewiadomym urazie w głowę.
Musisz być przygotowana na to że mogą u niego - nawet ze znacznym opóźnieniem w stosunku do urazu - wystąpić jakieś zaburzenia neurologiczne.
Rozmaite, ale warto je z wetem omówić już teraz, żebyś była przygotowana i żebyś wiedziała jak reagować.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 174 gości