Marskość wątroby czyli pokaż kotku co masz w środku .

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 09, 2017 21:25 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

:piwa:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob cze 10, 2017 0:10 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

dorcia44 pisze:Kochani ,no muszę ,muszę bo inaczej się uduszę :mrgreen:

Wieści z frontu z domu Iziego .

Jak najkrócej opisać zmiany jakie zaszły w ciągu kilku ostatnich dni?
Najkrócej będzie tak: Izi, czyli Bóg Wszechświata Bez Kompleksów!
Kot z każdym dniem czuje się bardziej "u siebie". Początkowa karność
przejawiająca się tym, że kot nie wchodził na stół już ustąpiła typowej
kotom pewności siebie opartej na bezkarności. Tak więc już żaden stół
w mieszkaniu nie jest bezpieczny, włącznie z biurkiem. Izi szczególnie
upodobał sobie komputer i okazało się, że zna więcej skrótów klawiaturowych
windows od nas ;) Bardzo często aresztuje nasz wygodny biurowy fotel do pracy.
No cóż, trzeba siadać na zwykłym krześle i pracować, bo Izi ma drzemkę,
a był pierwszy na fotelu, to nie fair byłoby bo zganiać...
Co do jedzenia to nie pochłania już tak bardzo indyka jak na początku, a jak zobaczył
rozdrobnionego indyka ugotowanego na miękko i podanego z rosołkiem w którym
się gotował, to się popatrzył na mnie i powiedział "sam se jedz baranie takie cuś"!
Wróciliśmy więc do renala, a indyk jest jako przerywnik. Dobrze wchodzi również suche,
no i oczywiście smakołyki. Niestety wczoraj przyłapaliśmy go na chrupaniu żwirku, na
szczęście mamy niezbrylający CatSan, ale jak się to powtórzy to będzie sikał i kasztanił
do drewnianego!
Dzisiaj pobudkę urządził nam o 4:30! Gwiezdne Wojny kuwetowe. Pierwszy raz widzimy
takiego kota. Szaleje w kuwecie "po wszystkim" tak, że tylko miecza świetlnego mu brakuje!
Za to "owoce" zakopane w prawie równiutkie kopce i zagadka gotowa - co też jest w kopcu?

Załączam zdjęcia z balkonowego polowania na ptaszki :)

Super :kotek:
To nie są dobre wieści. Wiele kotów je żwirek przy anemii.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Sob cze 10, 2017 7:10 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Irlandzka Myszko że coś jest nie tak ,to oczywiste ,to chory kot .Tego faktu nic nie zmieni .Ale cieszymy się z jego aklimatyzacji ,humoru ,podejścia dużych :1luvu: itp itd
To że Izi zmienił dom ,nie oznacza cudownego ozdrowienia :idea:
Domek pytał czy u mnie było tak samo ,nie ,ale ja miałam drewniany żwirek.
Za to kociaki bardzo często podjadały bentonit,już go nie używam od lat ,dzięki villemo która wręcz nakazała mi wypróbować Cats Best Eko. :wink:
Ale cieszy mnie tak bardzo każda wiadomość o Izim ,każdy drobiazg....

Od 3 nie śpię ,a położyłam się po północy ,jestem zmarnowana :placz:
Piesek który jest u Ani na dt.(przywiozłam z pseudo) ma drutowaną szczękę ,nie je ,płacze ,cierpi..a to taki kruszak 1.40 kg. :cry:
Dzwoniła do mnie że troszkę zjadł ,ale musiał stuknąć ząbkiem o ząb i tak płakał że serce pękało :cry: znów przestał jeść :(

Moja dzieciarnia nadal uważa że od toalety jestem ja,szukam na podkładzie oznak dorastanie i ni ma ,trza szorować dupska ,międolić brzusie ,wycałować te mruczące ryjki ,wykochać każdego po kolei i wszystkie razem.. :201461 :201461 :201461 :201461
Niedługo karmienie i lecę do pracusi .

Co do Tytka ,on kicha ,rzadko ale kicha tyle że na pusto lub przezroczysta wydzielina .
Niech tak zostanie :201494
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob cze 10, 2017 11:06 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Przepraszam Dorciu - za dużo myślę, za mało piszę i wychodzą z tego nieporozumienia.
Bardzo, ale to bardzo się cieszę z cudu jaki spotkał Iziego - bo to jest cud a Izi jest w czepku urodzony.
Wiem, że kocio jest w nie najlepszej kondycji zdrowotnej. Jedząc żwirek daje swoim opiekunom wyraźny sygnał co się dzieje (generalnie to się trzeba domyślać bo smutny, jeść nie chce, kupa nie taka - ale kosmate potfory nie powiedzą dokładnie) i można Iziemu pomóc.
Tak mam zakodowane żwirek=anemia. Jak mój Kicuś chorował to parę miesięcy szukałam odpowiedzi dlaczego je żwirek. Wszyscy weci mnie zlewali a ludziska się śmiały. Jak się w końcu dowiedziałam to już było niestety za późno.
A wracając do Iziego to mu zazdroszczę - w następnym wcieleniu chcę być kotem w jego domku, pod opieką jego dużych.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Sob cze 10, 2017 17:16 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Nie przepraszaj ,bo nie masz za co :idea: każdy taki wpis to jest również wskazówka :idea: ,że tak określę w kupie siła :wink:
nie raz sto osób duma i myśli i już wszyscy wiedzą że nie ma wyjścia są bezradni ,a przyjdzie sto pierwsza i jest światełko w tunelu.
Był czas że u mnie lizał ..piec ,tz. drzwiczki od pieca ,nieczynnego już ładnych parę lat :roll: weci nie potrafili powiedzieć dlaczego ,a wyniki nie wskazywały na jakieś braki.
Przypominam sobie wszystko po kolei ,byłam tak bardzo skupiona na nim :oops:

Moje dzieciaczki śpią ,są jeszcze na takim etapie że maciorka przykrywa kocykiem i już aaa i nikt się nie buntuje ,nikt nie wychodzi ,śpią snem niewinnego maleństwa.
Co by było gdyby ta kobieta nie wróciła do domu? wtedy tak lał deszcz ,a one w tym zamkniętym kartonie ..
Ta kobieta kocha koty i okolica o tym wie :?

Po pracusi poległam ,obrobiłam stadko i usnęłam ,teraz już jestem tak rozleniwiona że nic mi się nie chce ,nie wiem nawet czy na łapankę pojadę ,głupoty pisze wiadomo że pojadę . :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 10, 2017 17:23 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

waanka pisze:Ostatnia propozycja - skoro one z Malowniczej, to może coś z kwiatków, kwiatki też mogą wyglądać malowniczo:
Malwa, Maciejka, Miłek i Maczek :kotek:

Wszystkie do tej pory podane propozycje imion - świetne :D
Trudny wybór!

Dołączam z kciukami za długie i kręcone :ok:

I mamy wybrane imiona :D
Malwinka ,Maciejka ,Miłek (oj ten jeden to prawdziwy Miłek :wink: ) Maczek lub zamiast Maczka może Marcinek?
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 10, 2017 21:34 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

tu też dawno mnie nie było, jakoś się zagubiłam....
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie cze 11, 2017 6:33 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Imiona piękne :) Marcinek na pewno będzie pasować 8)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie cze 11, 2017 8:37 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

O jeju!!! Ale niespodzianka! :201465
Oczywiście! Marcinek :ok:
Niech się kociakom wiedzie :piwa:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Nie cze 11, 2017 10:35 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Bardzo ładnie. :)
Przez lata na moją siostrę mówiłam Maciejka, bo chciałam mieć brata Macieja.
I gdyby nie to, że w USC pani nie chciała wpiać takiego imienia, to oficjalnie też by była Maciejka.
Do dzisiaj w kontaktach w telefonie widnieje: "Maciejka". :D
A Marcinek to mój brat stryjeczny.
Znaczy - połowa maluchów to moja rodzina!
Nie, nie! Nie pakować! Jeszcze Anastazję ogarniam. Cztery tygodnie jest u nas!
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Nie cze 11, 2017 11:57 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Witam Kochani.
Ja dziś odsypiam ,jestem z lekka zmarnowana :wink: a jutro baluję ,muszę nabrać kondycji .
Jutro moje 18 urodziny , tzn,.zaczynam czwartą 18 :smokin:
Wszystkich zapraszam :D :piwa:

Kwiatuszki zrobiły mi niespodziankę i o ile wczoraj jeszcze mnie słuchały ,papu ,kocyk i aaa to dziś ,matka czep się ,my chcemy się bawić 8O
Każdy dzień jest inny :201461

Wracając do imion ,najchętniej ustawiła bym tygodniówki ,co tydzień inne imiona :lol: tak mi się wszystkie podobają :1luvu:
tak się jednak nie da :(
Może dziś zrobię jakieś fotki ,jakieś lepsze ,bo gorszych mam od pyty :wink:

Izi podobno robi się ludojadem i gryzie w pięty :strach:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 11, 2017 13:17 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Poprosimy o fotki maluchów i całej reszty kocio-psiej rodzinki :201494

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Nie cze 11, 2017 13:51 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

dorciu już nie 44[b][/b] :birthday:

kajtek56

Od: Nie maja 04, 2008 10:11

Post » Nie cze 11, 2017 16:14 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

kajtek56 pisze:dorciu już nie 44[b][/b] :birthday:

Już dawno nie ,ale tak jak powiedziała MB.['] kobieta powinna raz ustalić swój wiek i tego się trzymać :smokin:

Jeszcze nie reagują na lampę :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 11, 2017 16:22 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]