SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 17, 2017 20:42 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Przysmak Applaws - radzicie stosować jako dodatek, czy zamiast jednej porcji mokrego posiłku?
Obrazek
BIL
Obrazek
Kochamy z Bilem wełniankowo u Tulinka https://www.etsy.com/shop/Catluckydog?r ... hDc65H7SOY

Bestol

Od: Sob sty 14, 2017 18:20

Post » Pt mar 17, 2017 20:57 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

U nas przysmak to przysmak, podawany pomiędzy posiłkami, w nagrodę po czesaniu/obcinaniu pazurków, albo i bez powodu, dla sprawienia kotom frajdy.

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Pt mar 17, 2017 21:56 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

To też tak zrobię i będę podawać jako przysmak między posiłkami :)
BIL
Obrazek
Kochamy z Bilem wełniankowo u Tulinka https://www.etsy.com/shop/Catluckydog?r ... hDc65H7SOY

Bestol

Post » Sob mar 18, 2017 10:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

wistra pisze:Moje i tak tego nie chcą jeść :D

Twoje wybredniachy nic nie chcą jeść co chrupy nie przypomina. :)
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Sob mar 18, 2017 16:24 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

No przepraszam, canagan i petit jedza wszystkie, a trojka dodatkowo zajada mieso :p
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pon mar 20, 2017 8:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Bestol, moje koty tego tuńczyka pożerały wzrokiem, jak jeszcze był w opakowaniu ;)

piter7 - karmy kompletnej w saszetkach jeszcze nie widziałam, zawsze traktuję je jako uzupełniacze. Tylko wspomniana przez boguska_t Dolina Noteci z dobrych jakościowo gulaszów przychodzi mi do głowy - reszta była w galaretce.
Dobrze kojarzę, że masz jednego kota i inwestowanie w puszki o pojemności 200g opłacałoby się tylko, gdybyś chciał kota karmić bardziej mokrym, a mniej suchym?

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Pon mar 20, 2017 17:11 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Odpowiedź Matiny w sprawie wysokiego poziomu DL-mentioniny w Purizonie poniżej

Dear Elizabeth,

thank you for your interest in our Purizon Products.

The level of Methionine is the level necessary to achieve a slight acidifying power of the finished product.

In fact, the total acidifying power of the product relies in the relative quantity of certain mineral ions (anions, charged negatively) over other ions (cations, positively charged), which influence the pH.

The addition of Methionine, aminoacid rich in Sulphur (anion) is the factor which balance the very high amount of cations normally occurring in the formula due to the use of high amount of proteins from animal origin, naturally rich in Mg+ and P+.

Based on that, the amount of Methionine, which may appear high, it is instead choosed based on the total ion count of the product.

Its special formulation based on meat requires an higher amount compared to other maintenance products.

We hope we could help you with this answer.

Kind regards,
Your Matina Service-Team

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Pon mar 20, 2017 17:18 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

A może ktoś to chociaż z grubsza na polski przełożyć?

Aaaśka

Post » Pon mar 20, 2017 17:55 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Przepraszam, z biura wychodziłam zdążyłam tylko wkleić.

Poziom M jest niezbędny by osiagnac nieznaczny efekt zakwaszajacy finalnego produktu.
W rzeczywistości efekt zakwaszajacy zalezy od stosunku jonów (anionow i kationow), ktore wplywaja na pH.
Dodatek M, aminokwasu bogatego w anion sulfuru rownowazy bardzo wysoki poziom kationow normalnie wystepujacych w produktach zawierajacych duza ilosc bialka pochodzenia zwierzęcego, bogatych w magnez i fosfor.
W zwiazku z tym, choc poziom M moze wydawac sie wysoki, jest dobrany pod ilosc jonow w karmie. Sklad oparty na mięsie wymaga wyzszej zawartosci (M) niz w przypadku innych karm bytowych.

Aha, nie sugerowalam im o co mi chodzi, zapytalam tylko czy na pewno nie pomylili sie na opakowaniu.

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Pon mar 20, 2017 18:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Dziękuję, Rustie. :)

Aaaśka

Post » Pon mar 20, 2017 20:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Czyli tak jak myślałam dodali ją bo jest dużo jonów alkalizujących. Tak sobie patrzę na skład PON skład ma lepszy niż Purizon a tam metioniny brak. Czyli można bez metioniny.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Wto mar 21, 2017 18:17 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Dark u mnie jest to samo z tym tuńczykiem hehe on jak go widzi to wymięka :)
BIL
Obrazek

Bestol

Post » Wto mar 21, 2017 20:14 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Dark Angel pisze:Bestol, moje koty tego tuńczyka pożerały wzrokiem, jak jeszcze był w opakowaniu ;)

piter7 - karmy kompletnej w saszetkach jeszcze nie widziałam, zawsze traktuję je jako uzupełniacze. Tylko wspomniana przez boguska_t Dolina Noteci z dobrych jakościowo gulaszów przychodzi mi do głowy - reszta była w galaretce.
Dobrze kojarzę, że masz jednego kota i inwestowanie w puszki o pojemności 200g opłacałoby się tylko, gdybyś chciał kota karmić bardziej mokrym, a mniej suchym?

Dark Angel dzieki za podpowiedz teraz ma mam od 4 msc drugiego kota ma 7 msc i glownie dla niego bo woli bardziej gulaszowe jak konsystencje pasztetu bo wybrzydza troche ale probujemy dalej :)

piter7

Od: Wto sie 03, 2010 19:15

Post » Śro mar 22, 2017 9:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Jak masz dwa koty, to warto jednak szukać w puszkach. Mielonki próbowałeś? Są gęstsze niż pasztety, można je pokroić na kawałki - a nuż podejdą. Niektórzy polewają je sosami z Vitakraft, żeby oszukać wybrednego kota. Poza tym nie daj sobie od początku na głowę wejść, bo kocię będzie wybrzydzać do końca życia ;)

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Śro mar 22, 2017 20:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Probojemy roznych mielonek narazie sa testy a noz widelec w cos trafimy co mlodemu zasmakuje :)

piter7

Od: Wto sie 03, 2010 19:15

[poprzednia][następna]