Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego ludzia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 08, 2014 11:44 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

trzymaj się...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon gru 08, 2014 14:23 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

['] dla Malusi.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon gru 08, 2014 19:36 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Dziękuję Wam...
To takie cholernie niesprawiedliwe :(
Dopiero co wydawało się, że wreszcie nic jej nie dolega, że mogę jej szukać domu...
I nie zdążyłam :(
Karaluszku....

A życie toczy się dalej...
Mamy sezon grypowy.

Wczoraj u weta była też Zołza - rozkichała się paskudnie i mocno.
Bez gorączki, za to z dreszczami.
Ale jak ktoś ma trzy włoski na krzyż zamiast zimowego futra, to mnie to nie dziwi...
Dziura w brzuchu obejrzana przy okazji - wszystko się ładnie zagoiło.
Jest na antybiotyku, na razie lekko penicyliną potraktowana, żeby jej nie zniechęcać do współpracy.
Ale jeśli do jutra jej to paskudne kichanie nie przejdzie, to trzeba będzie coś mocniejszego wymyślić :?
Kotek u weta zachowuje się jak złoto, łącznie z mruczeniem przy osłuchiwaniu :roll:
I wzięciem na ręce i przytuleniem, co zresztą w domu też powtórzyłyśmy.
Bardzo bym nie chciała w tym momencie zacząć jej kłuć codziennie :roll:
Bo jednak jeszcze nie do końca jest przekonana, że to wszystko bezpieczne...
Ale wyraźnie widać, że życie domowe jej nie przeszkadza ;)

Wśród pozostałych kotków trwa plebiscyt na miejscówki w kolejce do weta :roll:
Największe szanse na pierwsze miejsce mają Krowa i Lando.
Nieco dalej jest Taćka z Faxem...
Ponieważ wszystkim na razie humory i apetyty dopisują, to jeszcze im dam czas do jutra.
Może się wykichają i im przejdzie.

Białaczki postanowiły założyć strajk głodowy i przestały jeść suche.
A mokrego dostają szalkę dziennie na spółę :roll:
Suche stoi nie ruszone, a te drą tłuste japy, że głodne :?
Nawet się im nie dziwię...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon gru 08, 2014 19:41 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Krowa zaniemogła?? Może Wujek Krokiet przybiegnie przytulić dziecko?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon gru 08, 2014 19:46 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Krowa pokichuje, ale w porównaniu z mamusią to delikatne prychanie jest.
Ma humor i apetyt, więc na razie lecimy ze wspomagaczami :roll:
Mamusia w zasadzie też ma humor i apetyt, ale jest tuż po zabiegu, więc wolę na zimne dmuchać :roll:
No i dreszcze ma też :?
Zresztą ona wyjątkowo paskudnie kicha, tak z krtani aż - jeszcze to nie kaszel, ale mało brakuje :?

OKI

Post » Pon gru 08, 2014 21:49 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Bardzo mi przykro z powodu Karaluszka. Bezsilność jest straszna.
Mam nadzieje, że reszta gromadki nie będzie juz dostarczać atrakcji weterynaryjnych, tylko co najwyżej przemebluje mieszkanie.
Trzymamy za Ciebie OKi i Twoją gromadkę już w powiększonym składzie Dekas i Constant.

Inezka-Pinezka

Od: Sob sie 09, 2014 19:25

Post » Pon gru 08, 2014 22:18 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Inezka-Pinezka - miałam się odezwać, jakoś spotkać, ale kompletnie do niczego głowy nie mam :(
Jakoś tak...

Z newsów to Lakiego wreszcie do kardiologa zapisałam - w przyszłą środę się wybieramy.
Zobaczymy, czy tym razem też go z gabinetu wywalą jako zdrowego :roll:

I po raz kolejny ogromne podziękowania dla ZuzCat, która dowiozła w trybie awaryjnym paliwko do tankowania kotków :201494 :201494 :201494
Ostatnia posiadana przeze mnie butelka okazała się mieć dziurkę :evil:
Taką malutką... jak od pazurka :evil:

OKI

Post » Wto gru 09, 2014 18:20 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

OKI, wiem jak to jest kiedy futrzaki chorują, a Ty masz nie jednego, a całą gromadkę na głowie. Bedzie okazja jeszcze, bo córcię czasem odwiedzam, choć na jeden dzień. Może będzisz miała mniej zmartwień.

P.S.
Dekas kończy pierwszy cykl Cykloferonu (działa :) ), a moja mama leczy dwa koty podwórkowe z krwistego gluta wersją tabletkową Cykloferonu.

Inezka-Pinezka

Od: Sob sie 09, 2014 19:25

Post » Śro gru 10, 2014 11:41 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

OKI, dopiero teraz doczytałam o Karaluszku :( , bardzo bardzo mi przykro...
Los jest wredny i niesprawiedliwy :( - jakieś 3 tygodnie temu odłowiłam spod śmietnika czarnego młodzika do kastracji. Okazał sie takim 'dzikiem', że po 2 dniach dawał się miziać po brzuszku. Znalazł dobry i kochajacy dom u mojej sąsiadki z kamienicy. Miał byc happy end... po tygodniu zabrał go FIP :cry: (sama wetka była w szoku, że choroba tak szybko się rozwinęła :-().
Światełka dla obu [*].

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro gru 10, 2014 12:08 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Oki, przytulam...

Dla Karaluszka [*]
i dla czarnulka [*]
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro gru 10, 2014 20:06 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

ultra75 pisze:OKI, dopiero teraz doczytałam o Karaluszku :( , bardzo bardzo mi przykro...
Los jest wredny i niesprawiedliwy :( - jakieś 3 tygodnie temu odłowiłam spod śmietnika czarnego młodzika do kastracji. Okazał sie takim 'dzikiem', że po 2 dniach dawał się miziać po brzuszku. Znalazł dobry i kochajacy dom u mojej sąsiadki z kamienicy. Miał byc happy end... po tygodniu zabrał go FIP :cry: (sama wetka była w szoku, że choroba tak szybko się rozwinęła :-().
Światełka dla obu [*].

To jest właśnie najgorsze w FIPie - atakuje wtedy, kiedy wreszcie wszystko jest dobrze :(
Kiedy się wydaje, że najgorsze już się skończyło...
I kompletnie nie ma z tym jak walczyć, ani jak zapobiegać.
Jesteśmy tak potwornie bezsilni :(
Dla Czarnuszka [']

OKI

Post » Śro gru 10, 2014 20:45 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Właśnie podałam Zołzie leki 8O
Było trochę zachodu z łapaniem kotka, ale już złapana i wzięta na ręce zachowuje się po prostu genialnie :lol:
Fajnie się wtuliła, zaniosłam bez problemu do łazienki - dałam antybiotyk i wypuściłam, bo zapomniałam, że jeszcze Lydium dla niej mam :roll:
Przygotowałam Lydium, podniosłam kotka już bez problemów na kolanka, dałam kuja i wygłaskałam.
Kotek nadstawił bródkę do lepszego głaskania :lol:
Potem sobie z ulgą poszła, ale dopiero, jak ją zestawiłam na ziemię ;)

Co za miła odmiana po "domowych kotkach" dostających pierdyliarda łap z pazurami, wyrywających się, gryzących i wijących na wszystkie strony :mrgreen:

Wczoraj u weta wylądowała dla odmiany Taćka :roll:
Tak, tak - dziabnęła go :twisted:
Nawet się przy tym specjalnie nie poruszyła :twisted:
Taćka też jest na antybiotyku. Chyba pierwszy raz, odkąd jest u mnie.
Sezon grypowy :?

OKI

Post » Śro gru 10, 2014 20:50 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Jaki grzeczny dziki kotek :mrgreen:
A one, co chcą podreperować PKB obrotami hurtowni farmaceutycznych :roll: ?

alix76

Post » Śro gru 10, 2014 20:52 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Tiaaa... pracują na dobry wynik na koniec roku :?
Szkoda, że to wynik lecznicy będzie :evil:
Krowa też ciągle niezdecydowana :?

OKI

Post » Śro gru 10, 2014 20:54 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Wujek Krokiet chętnie ją utuli :twisted:

alix76

[poprzednia][następna]