Pożegnałam dziś Kubusia (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 09, 2014 13:50 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

dostaje difadol, floxal

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw paź 09, 2014 14:39 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

asia2 pisze:dostaje difadol, floxal

to pewnie za mało. Lolek miał cały plan leczenia zmieniany czy modyfikowany podczas regularnych wizyt kontrolnych. Dobrze że się umowilaś. :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw paź 09, 2014 14:49 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

nie wymyśliłam tego , zastosowalam się do zaleceń weta:(((
zapisałam ja na sobotę do Buczek. Miałam czekac az stan zapalny calkiem zejdzie. Mamy znowu powód do czujności.

asia2

Post » Czw paź 09, 2014 15:09 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

asia2 pisze:nie wymyśliłam tego , zastosowalam się do zaleceń weta:(((
zapisałam ja na sobotę do Buczek. Miałam czekac az stan zapalny calkiem zejdzie. Mamy znowu powód do czujności.

wiem, ja do wizyty u dr buczek dawałam Lolkowi te krople. Ale z zaleceniem jak najszybszej konsultacji okulistycznej. A wygladał jak zombi , miał kk i inne atrakcje no i byl wychudzony i w ogole, wiadomo.
A okulistka dała w sumie chyba z 6 kropel, rano inne, w dzien inne, wieczorem też, jakies nawilzające, a to obnizające cisnienie w oczku itp. Nie twierdzę, ze kociak dostanie też, bo nie wiem, ale dobrze, że idziesz.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt paź 10, 2014 0:29 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

A tak w ogole to mi przyszła do glowy myśl taka: skoro wet i tak przepisała i kazała małej zakrapiać krople do oczu to dlaczego nie zaleciła od razu okulistki, ktora przecież tez przepisuje krople do oczu ?
No jakoś brakuje w tym logiki.... :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt paź 10, 2014 11:07 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

logika jest bo powiedziała żeby pójsc do okulisty jak stan zapalny zejdzie i będzie widoczne oko. Ale sama czuje teraz, pozbywając się nie swojej logiki , że buczek odnajdzie już oko bez problemu a czym szybcieju je znajdzie tym lepiej dla oka. Zresztą myślenie ustawiłam sobie dzięki Wam dziewczyny bo jakoś nie wiem dlaczego właczył mi się tryb zaufania wielkiego do weta. ot , ciekawostka.

asia2

Post » Pt paź 10, 2014 11:23 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

Asia, potrzebujesz dla swoich zwierząt wit. K - vitacon (tablekti)?

Marzenia11

Post » Pt paź 10, 2014 18:37 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

tego jeszcze nie wiem. A na co jest potrzebna?

asia2

Post » Pt paź 10, 2014 18:49 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

a na krzepniecie. chyba nie jezeli nie mam zalecenia dla zadnego zwierza i choroby nowotworowej póki co tez nie stwierdzono u moich. dzieki

asia2

Post » Pt paź 10, 2014 18:53 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

asia2 pisze:już umówiłam!!
Co to znaczy zwapnienie? Co to?

Wybacz, przegapiłam pytanie.
Obrazowo móiąc, Tami miała na oczkach taką białą płytkę.Twardą i ostrą. Nie wiem jak to fachowo się nazywa ale wetka określiłą jako zwapnienie. Wyglądała jak zombi z tymi martwymi, białymi plackami. Nie dawano jej szans na skruszenie tego ale leki pomogły. Miała widzieć tylko "bokami" i reagować na plamy światła. Nie pojechaliśmy z nią wcześniej bo mała walczyła o życie i sensu wizyty u okulisty nie było. Jej siostra Tasza poddała się i odeszła ale Tami zawalczyła. A weci właśnie jej wróżyli odejście.

To co się wykruszało z Tamiśkowego oczydła raniło jej oczka i ciągle musieliśmy podawać leki by złagodzić ból i nie pogłebić infekcji. W którymś okresie brała chyba z 7 różnych specyfików rozpisanych wedle godzin i kolejności. Do wetki jeździliśmy co tydzień przez chyba 2-miesiące. Ale warto było. Choć szans wielkich Tami nam nie dawano to udało się.Herpes szalał i jest w niej ciągle. Ale nasze koty nie załapują go.

Kciuki trzymam :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt paź 10, 2014 19:18 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

oczko kitki wyglada jaby było za błonką , taka starcza zaćma jakby ale ono jest jeszcze bardzo schowane w powiece, ktora jest opuchniętaa.
Mój Michaś mial wlaśnie błonke po herpesie, ktrorą Garncarz wyciął. Mógł bardziej wyciąć ale i tak chłopak widzi tylko ma przeszkodę w postaci obłoczka. Oczko natomiast jest cale zdrowe i widzące.

asia2

Post » Pt paź 10, 2014 19:20 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

asia2 pisze:oczko kitki wyglada jaby było za błonką , taka starcza zaćma jakby ale ono jest jeszcze bardzo schowane w powiece, ktora jest opuchniętaa.
Mój Michaś mial wlaśnie błonke po herpesie, ktrorą Garncarz wyciął. Mógł bardziej wyciąć ale i tak chłopak widzi tylko ma przeszkodę w postaci obłoczka. Oczko natomiast jest cale zdrowe i widzące.

u Tamisi błona zrobiła sie biała i matowa. Jakby ktoś jej włożył płytkę.
Obrazek

ASK@

Post » Pt paź 10, 2014 19:22 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

obawiam się że tu mogę miec podobnie jak u Twojej Tami. Taka jest jakby perłowa, o to dobre określenie. No nic , jutro się dowiem co mamy za możliwości.

asia2

Post » Pt paź 10, 2014 19:25 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

asia2 pisze:obawiam się że tu mogę miec podobnie jak u Twojej Tami. Taka jest jakby perłowa, o to dobre określenie. No nic , jutro się dowiem co mamy za możliwości.

polecam Viscoblast krople z betaglukanem i olejkiem co ułatwia nie sklejaniu się oczka i długo wilgoć utrzymuje.Na prawdę super dobre, bez recepty. Warzecha nam poleciła i stosuję je przy każdym oczkowym problemie. U każdego kota jaki domnie trafi. Pomaga bardzo w leczeniu. Reszta to już wet zadecyduje.
Obrazek

ASK@

Post » Pt paź 10, 2014 19:27 Re: 9 kociat, ruda kociczka walczy o oczko!

dzięki Asiu

asia2

[poprzednia][następna]