Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mziel52 pisze:Z jednego pudła zrobię karmnik, a Wy pomyślcie, gdzie by mógł stanąć. Tam będzie można wsypywać do większych pojemników zapas chrupek, których deszcz nie zmoczy i wrony nie zjedzą. Wtedy kociny będą miały zapas na dni bez karmiciela.
Ewa.KM pisze:śliczna ta zakochana para. A jeże już śpią i pośpia se do marca/kwietnia, pomrowy to samo. Ostatnio kupiłam w Bricomanie taki zbity twardy styropian przeznaczony do fundamentów. Podobno w ogóle nie chłonie wody i nie trzeba takiej budki opatulać w worek na śmieci. Kroi się bez kruszenia, no i nie piszczy w trakcie piłowania. Kosztował 108 zł, na dodatek szary a nie biały wiec tez nie rzuca się w oczy.
Ewa.KM pisze:Najpierw kleiłam takim klejem/cementem, potem za radą Praksedy pianką. Pianka jest mocna i szczelna ale trzeba umieć, bo zatyka się ta rurka odprowadzajaca, no i ubranie albo ręce zawsze mam zachlapane, czyli generalnie klejenie jest przechlapane, ale za to z takiego kompletu za 108 zl można zrobić 4 budki. Pudła są prostsze i szybsze w wykonaniu to fakt. Ale transport płyt łatwiejszy niż pudeł.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 357 gości