Mamy Kota: Potrzebne głosy w konkursie Krakvetu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 21, 2013 20:00 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

dziś jedna koteczka po sterylce z kępnej wróciła na stare śmieci..
drugą wypuścimy za kilka dni..
alarm grzybiczny u maluchów na razie odwołany, a rosną jak na drożdżach..

i takie gupie marzenie, że jeśli już musi odejść, to niech oskarek odchodził spokojnie.......
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon paź 21, 2013 20:47 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

Oskar ma się nieźle, brzuch rośnie, ale kociak je, łasi się, załatwia, dużo śpi, głównie na kaloryferze... Jak będzie czas, to pojedziemy do weta.
W pt dostał steryd po raz drugi.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie paź 27, 2013 21:40 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

edit_f pisze:dziś jedna koteczka po sterylce z kępnej wróciła na stare śmieci..
drugą wypuścimy za kilka dni..
alarm grzybiczny u maluchów na razie odwołany, a rosną jak na drożdżach..

i takie gupie marzenie, że jeśli już musi odejść, to niech oskarek odchodził spokojnie.......

druga, mama kępniaczków, też już wypuszczona..

zapraszam na wydarzenie na fb.. marianek postrzelony śrutem, z częściowym niedowładem..
https://www.facebook.com/#!/events/3224 ... pe=regular

kępniaczki za kilka dni zostaną zaszczepione.. domki przybywajcie :kotek:
a poniżej maluszki, ze specjalna dedykacją dla opiekunki :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

edit_f

Post » Nie paź 27, 2013 22:02 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

zapraszam na bazarek na potrzeby grupy MK :)
viewtopic.php?f=20&t=157859&p=10208653#p10208653
Obrazek

edit_f

Post » Pon paź 28, 2013 18:30 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

Zaznaczam sobie :kotek:
Obrazek

Carolina84

Od: Śro wrz 11, 2013 23:20

Post » Pon paź 28, 2013 20:58 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

Carolina84 pisze:Zaznaczam sobie :kotek:

dzień dobry :)

w sobotę maleńtasy do szczepienia.. kilka domków już sprawdzonych i żaden się nie nadał..
a dziś przymilała się do mnie śliczna koteczka.. mieszka pod blokiem.. miauczy i się tuli.. nie wiem, czy wychodząca, raczej taka zaniedbana.. saszetkę zjadła.. jakiś taki większy brzuszek, żeby tylko nie ciąża.. okolica niedobra do wychodzenia.. pasowałoby na sterylkę, ale puścić coś takiego później, to barbarzyństwo.. domku tymczasowy przybywaj, bo co z nią zrobić, kurde..
Ostatnio edytowano Czw paź 31, 2013 8:25 przez edit_f, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

edit_f

Post » Wto paź 29, 2013 6:43 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

W Wieliczce, na podwórku sąsiadki syna Pani z Krakowa, z którą łapałam kota na ul. Św. Kingi, a potem odebrałam od niej znalezionego kocurka - Lego, zrobiło się małe stadko: 1 kotka matka, 2 kocice + 2 kocurki z zeszłego roku i 3 maluchy (brzydale). Po zabiegu dwie młode i kocurek jeden. Z mamą będzie kłopot b. nieufna.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto paź 29, 2013 18:59 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

Dziewczyny , przepraszam ale nie mam gdzie szukać a listę wizytatorów na FB przejrzałam bez sukcesu. Potrzebna wizyta PA w miejscowości Giebułtów, okolice Miechowa (małopolskie ) Miechów leży ok. 40 km od Krakowa . Wizyta potrzebna dla kotka z tego wydarzenia na FB ;
https://www.facebook.com/events/3908003 ... l_activity
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Śro paź 30, 2013 13:16 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

wanilia03 pisze:Dziewczyny , przepraszam ale nie mam gdzie szukać a listę wizytatorów na FB przejrzałam bez sukcesu. Potrzebna wizyta PA w miejscowości Giebułtów, okolice Miechowa (małopolskie ) Miechów leży ok. 40 km od Krakowa . Wizyta potrzebna dla kotka z tego wydarzenia na FB ;
https://www.facebook.com/events/3908003 ... l_activity

daleko troszku.. ja niestety nie będę w tych okolicach.. ale może ktoś się znajdzie..
Obrazek

edit_f

Post » Czw paź 31, 2013 8:25 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

edit_f pisze:
Carolina84 pisze:Zaznaczam sobie :kotek:

dzień dobry :)

w sobotę maleńtasy do szczepienia.. kilka domków już sprawdzonych i żaden się nie nadał..
a dziś przymilała się do mnie śliczna koteczka.. mieszka pod blokiem.. miauczy i się tuli.. nie wiem, czy wychodząca, raczej taka zaniedbana.. saszetkę zjadła.. jakiś taki większy brzuszek, żeby tylko nie ciąża.. okolica niedobra do wychodzenia.. pasowałoby na sterylkę, ale puścić coś takiego później, to barbarzyństwo.. domku tymczasowy przybywaj, bo co z nią zrobić, kurde..

kotka okazała się kocurkiem.. młodziutkim, przytulaśnym, kiedyś był z pewnością u człowieka.. kaszlał, kichał, oczy nieładne, wyglądał niedobrze.. jest po wizycie u weta, dostał antybiotyk.. duży brzuszek okazał się robalkowy.. kituś jest mega miziakiem, zabrany z ulicy na rękach.. nie można było go osłuchać, bo tak głośno mruczał i był szczęśliwy, że ktoś go wreszcie z tej ulicy zabrał..
Obrazek

edit_f

Post » Sob lis 02, 2013 1:36 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

Po okresie świątecznym grożą mi kolejne delegacje.
Nie mam kogoś kto na ten czas zaopiekowałby się Mańkiem.
DT (a DS to byłby już cud) dla sparaliżowanego Mańka z podejrzeniem białaczki bardzo potrzebny.
Proszę.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Sob lis 02, 2013 21:19 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

Przepraszam, że dokładam zmartwień, ale dziewczyna w zagrożonej ciąży i kotka z kociakami na parkingu viewtopic.php?f=1&t=157991 :( . Jakby przynajmniej kocicę ciachnąć się dało? No i może podpowiecie jej do kogo się zwrócić? Nie jestem z Krakowa, więc niewiele mogę...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 05, 2013 22:15 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

Alienor pisze:Przepraszam, że dokładam zmartwień, ale dziewczyna w zagrożonej ciąży i kotka z kociakami na parkingu viewtopic.php?f=1&t=157991 :( . Jakby przynajmniej kocicę ciachnąć się dało? No i może podpowiecie jej do kogo się zwrócić? Nie jestem z Krakowa, więc niewiele mogę...

jakiś tam pomysł podesłałam dziewczynie.. nasze moce pomocowe raczej tego nie ogarną..
Obrazek

edit_f

Post » Wto lis 05, 2013 23:26 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

I pomysł i zainteresowanie się liczy :ok: . Dobrze w takich momentach dogadać się co można, co warto, a co lepiej sobie odpuścić. Mieszkam daleko od Krakowa, więc nie za bardzo mogłam jakoś sensownie jej doradzić :? .
:ok: :ok: za dobre domki dla kociastych :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lis 07, 2013 13:09 Re: Mamy Kota, Kraków - mamy mnóstwo maluchów..

wczoraj jeden maluszek z sześciu kępniaczków poszedł do domku..
Obrazek

edit_f

[poprzednia][następna]