Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 15, 2012 20:36 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Hollis. Zdjęcie jest widoczne i nie wygląda to dobrze :(
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro paź 17, 2012 8:33 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Hollis pisze:Na łączce 5 kotów - 3 czarne, Języczka i biała kotka. Języczka nie chciała przy mnie jeść, mam nadzieję, że kiedy poszłam, to jej wrócił apetyt.
W graciarni nadal pusto, ale miski wylizane, a i suchego w znacznej mierze ubyło.
Składowa dzisiaj liczna. Naliczyłam około 12 kotów (około, bo raz część się chowała i czmychała, a część przychodziła i tak w kółko).
W "ukrytym" miejscu karmienia za drzewem kończy się suche jedzenie, piszę o tym, bo moje własne się skończyło w tamtym momencie, ale zostawiłam mokre.
Jest natomiast problem z pojedynczymi kotami tuż koło Składowej, tj. koło hotelu MCM. Jak wchodziłam, był tam śliczny pingwinek (dorosły) o zielonkawych oczach, który głośno i nieustannie do mnie miauczał i prychał jednocześnie, a saszetkę to praktycznie połykał, więc musiał być nieźle wygłodzony. Z kolei jak wracałam, to pojawił się tam kot, który kiedyś mi już tam mignął, ale wtedy był trochę za daleko, żebym dobrze oceniła jego stan i zrobiła wyraźne zdjęcie, ale już wtedy widziałam, że coś jest nie tak z jego oczami. Dzisiejsze zdjęcie jest wyraźne i to wygląda źle : /
http://imageshack.us/photo/my-images/837/biedakp.jpg/

PS Dajcie znać, czy zdjęcie się w ogóle wyświetla, bo jeszcze nie wpadłam na to, jak tu się zamieszcza zdjęcia, a imageshack chce teraz rejestracji i loginów, więc nie wiem, czy to zdjęcie będzie widoczne.

Kotami na muzycznej opiekuje się merka - są przez Nią codziennie karmione i mają budki tam bliżej Akademii.
Być może w niedzielę jeszcze u Nich nie była i dlatego był głodny.
Przy tym hotelu tez wystawiają kotom jakieś jedzenie.
Kiedyś sama tam karmiłam, ale później zobaczyłam, że koty dostają jedzenie i chodzą też do misek, które wystawia merka na muzycznej. A przy samym hotelu stoi na stałe taka zielona miska...
Co do kocurka z oczami, to merka zna tego kota, bo jest właśnie z Jej stada z muzycznej.
Napisała mi, że On słabo widzi, ale radzi sobie. Codziennie rano stawia się na karmieniu. Jest bardzo dziki i łapanie go celem udomowienia jest bez sensu, a lekarz chyba niewiele może zrobić, bo jedno oko nie działa na pewno, a na drugim ma kataraktę.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro paź 17, 2012 13:24 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

To w takim razie bardzo się cieszę, że koty mają zapewnioną opiekę i że wszystko jest w najlepszym porządku :)

Na łączce było dzisiaj 6 kotów - 3 czarne, Języczka i czarno-biały. Kiedy wracałam z graciarni, zobaczyłam dość dorodnego, biało-szarego kota wbiegającego przez bramkę w stronę łączki. W graciarni nadal pusto, miski wylizane, natomiast suche jedzenie wypełnia miski po brzegi.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Śro paź 17, 2012 17:58 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

I jeszcze raz niebieski

Obrazek

A czy Wy już głosowaliście na Opole w tym miesiącu. Jak nie to nie zapomnijcie :!: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15842
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw paź 18, 2012 22:51 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Ja zagłosowałam :)

Wczoraj na Składowej wszystkie kocięta (oprócz oswojonego pingwinka - Olka, który jest u mnie na DT - moorland awaryjnie złapała Go w niedzielę, ponieważ kulał. Okazało się, że nie ma urazu mechanicznego, ale od wtorku jest na antybiotyku. Najpierw 41 st. temp., a na drugi dzień 36,5... Nadal nie ma apetytu i jest osowiały :( Najgorsze, że nie wiadomo, co Mu jest...) oraz dorosłe koty - w sumie co najmniej 13, a możliwe, że więcej, bo mi się chowały...

Dzisiaj na PKP Języczka, trzy Czarnulki, biała koteczka, i dwie krówki - jedna na łączce, druga bliżej graciarni.

Dzisiaj też zabrałam na ponowna wizyta d weta Olę - nowa koteczka, którą zaopiekowałyśmy się po śmierci Krystyny - wcześniej była kotka wolno-żyjącą - zamieszkiwała jedną z piwnic, mogła z niej wychodzić, kiedy chciała przez otwarte okienko. Niestety nie jest to młoda koteczka i ostatnio zaczęła chorować.
We wtorek miała pobraną krew do badań: leukocyty 30tys., mocznik 130, białko 10 <- te parametry są podwyższone, reszta prawie ok.
Na razie dostała antybiotyk w tabletkach (Enroxil) i na mocznik Lespevet.
Nie chcemy Jej na razie męczyć zastrzykami i kroplówkami, bo bardzo Ją stresują wizyty u weta.

kasia_5000

Post » Pt paź 19, 2012 15:16 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Grafik na następny tydzień 22.10-28.10

PKP
pn. -
wt. - Ola G.
śr. -
czw. - kasia_5000
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. - TŻ KMagdy (stały dyżur) - rano
śr. -
czw. - TŻ KMagdy (stały dyżur) - rano
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. -

Jacyś chętni? :)

kasia_5000

Post » Pt paź 19, 2012 19:14 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Pieniadze z bazarkow (300 zlotych) juz leca na konto Kociego Pazura :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt paź 19, 2012 19:28 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

skwareek pisze:Pieniadze z bazarkow (300 zlotych) juz leca na konto Kociego Pazura :ok: .

BARDZO DZIĘKUJEMY :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

itaka

Post » Pt paź 19, 2012 19:44 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Cała przyjemność po mojej stronie :wink: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt paź 19, 2012 21:24 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Dziś na PKP koty czekały na mnie na łączce rozłożone w słońcu - Języczka i 3 czarne, krówka i biała. W graciarni nikogo, ale miski po mokrym wylizane do czysta, suchego też niewiele zostało. (Mam nadzieję, ze to nie bezdomni zjadają :( )

A ubiegłej nocy śniła mi się piwnica pełna kotów, ktoś może wie co to znaczy? :wink:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob paź 20, 2012 16:03 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000 pisze:Grafik na następny tydzień 22.10-28.10

PKP
pn. - Hollis
wt. - Ola G.
śr. -
czw. - kasia_5000
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
śr. - Hollis
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. -

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Sob paź 20, 2012 18:04 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Zrobiłam Julkowi kilkanaście ogłoszeń, jutro będę kontynuować. W końcu to już najwyższa pora by się wyprowadził na nowe włości :!:
Obrazek

itaka

Post » Nie paź 21, 2012 13:17 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Hollis pisze:
kasia_5000 pisze:Grafik na następny tydzień 22.10-28.10

PKP
pn. - Hollis
wt. - Ola G.
śr. - kasia_5000
czw. -
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
śr. - Hollis
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. -

kasia_5000

Post » Nie paź 21, 2012 17:08 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

na PKP dziasiaj 3 czarnuszki /Jezyczka jadla z apetytem:)/, krowka, bialaska i dawno nie widziany bialo bury kot. W graciarni pustki w miskach tez.

Na Skladowej 12 kotow i jeden obcy...Pojawil sie nagle w trakcie jedzenia i pogonil dorosla krowke /wrzask/ wszystkie kociaki uciekly. Potem wrocily i dokonczyly jedzenie :)

Kot jest szaro bury, domowy z niebieska obrozka i pelnojajeczny ...

Kawaler:
http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 21678.jpg/

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie paź 21, 2012 17:18 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

LunaKlara pisze:
Kot jest szaro bury, domowy z niebieska obrozka i pelnojajeczny ...

Kawaler:
http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 21678.jpg/

Idzie oszaleć :roll: Jestem ciekawa czy się komuś zgubił czy jakiś wychodzący z okolicy.
Obrazek

itaka

[poprzednia][następna]