» Czw kwi 19, 2012 22:45
Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)
Uwaga, dwie pilne sprawy.
1. Potrzebna łapanka, najlepiej JUTRO, ew. sobota (ale jeśli sobota, to po południu, bo przedtem klatki są zajęte). chyba, że poranna ekipa podjedzie tam z mokotowa. Cel: Białołęka, do złapania bardzo gruba kotka i ew. 2 inne, ale ta jedna podobno mocno ciężarna. Jakby to było jutro i jakby się ktoś do powiedzmy 19 wyrobił, to Aleb będzie jechać z Bielan na Ursynów, mógłby przerzucić do lecznicy. Szczegóły zna p. Ewa, telefon do niej ma pół jokota.
jedna klatka jest w boliłapce, druga u mnie, trzecia (ta zielona) u Alebów
ja jutro jestem w zasadzie cały dzień w lecznicy, ale raczej NIE pod telefonem, ew. z rzadka oddzwonię.
2. Wola, okolice Karolkowej - ok. 16-ej pojawia się kot, podobno w coraz gorszym stanie, trzebaby też złapać i ocenić co się dzieje. Dzikawy, potrzebna klatka. Namiary mam ja i Hania66 - wie więcej niż ja.
i mniej pilne:
28.04-04.05 mnie nie ma. ale w tym czasie też można sporo zrobić
- np. Powsin - przynajmniej kilka kotek. i nieźle współpracująca karmicielka, więc w miarę miło. tylko dość daleko się parkuje od miejsca łapania, więc trzeba w minimum 3 osoby by mial kto nosić koty i sprzęt
przypominam o 3 kotach, które pilnie potrzebują DT! zwłaszcza ten kocurek co nie chce sikać do kuwety bez żwiru...