Moje czternaście skarbów cz.1 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 16, 2012 21:03 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Więc poczekajmy jeszcze trochę aż Lidka wróci z psami :D
Spokojnie trzeba ogarnąć .
To proste - prywatne konto albo lecznica.
Jeśli prywatne to zainteresowanym na pw: nr, imię i nazwisko, tytułem - na kogo i ew.nick, czyli od kogo, jeśli to ktoś z forum. I cześć.
Jeśli lecznica to samo, a zamiast nazwiska nazwa lecznicy.
Niech zdecyduje Lidka.
Jest zwyczaj, że potem , co jakiś czas, albo na koniec, sie wpisuje ile kto przelał ... Sporo roboty.

ruda, ale to Ty zrobiłaś wydarzenie? Bo ja jeszcze nie zaglądałam..

No, super :mrgreen: Nim wysłałam, to się dowiedziałam, że Lidka idzie spać, reszta mi każe zdecydować... :roll: :mrgreen:
Jakby o mnie chodziło, to bym mogła miec na siebie, ale ja mam 2 koty i więcej czasu, konta, ogarnięty internet..
Lidce radzę na lecznicę jeśli wet sie zgodzi podawać rozliczenie. I jeśli Lidka ma do niego zaufanie. Albo jeśli córeczka Lidki weźmie sprawy rozliczania na siebie, to spoko, na prywatne.
Lidka, bez podjecia decyzji sie nie obejdzie. :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon sty 16, 2012 21:06 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

A poza tym nie mogę sie zalogowac na dogo :twisted: więc Lidka musisz sama - po podjeciu tej ciężkiej decyzji :D - wysłać zainteresowanym dziewczynom te dane na pw.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 16, 2012 21:07 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

morelowa pisze:Więc poczekajmy jeszcze trochę aż Lidka wróci z psami :D
Spokojnie trzeba ogarnąć .
To proste - prywatne konto albo lecznica.
Jeśli prywatne to zainteresowanym na pw: nr, imię i nazwisko, tytułem - na kogo i ew.nick, czyli od kogo, jeśli to ktoś z forum. I cześć.
Jeśli lecznica to samo, a zamiast nazwiska nazwa lecznicy.
Niech zdecyduje Lidka.
Jest zwyczaj, że potem , co jakiś czas, albo na koniec, sie wpisuje ile kto przelał ... Sporo roboty.

ruda, ale to Ty zrobiłaś wydarzenie? Bo ja jeszcze nie zaglądałam..

No, super :mrgreen: Nim wysłałam, to się dowiedziałam, że Lidka idzie spać, reszta mi każe zdecydować... :roll: :mrgreen:
Jakby o mnie chodziło, to bym mogła miec na siebie, ale ja mam 2 koty i więcej czasu, konta, ogarnięty internet..
Lidce radzę na lecznicę jeśli wet sie zgodzi podawać rozliczenie. I jeśli Lidka ma do niego zaufanie. Albo jeśli córeczka Lidki weźmie sprawy rozliczania na siebie, to spoko, na prywatne.
Lidka, bez podjecia decyzji sie nie obejdzie. :mrgreen:

Tak ja założyłam wydarzenie na fb http://www.facebook.com/events/329545653733144/
ale wiem ,że jest osoba która ma informacje od Lidki albo córki i pisze tam i jest szybsza ode mnie mnie
a jesteś też na dogo ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon sty 16, 2012 21:10 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

morelowa, my Cię tylko bardzo prosimy o radę bo się na tym nie znamy...
a Ty jak mówisz jesteś ogarnięta
pewnie masz rację z tą Fundacją bo Lidka może tego nie ogarnąć
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon sty 16, 2012 21:11 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

zasięgnęłam porady i wkleję : Słyszałam, że oficjalnie nie powinno się podawać konta prywatnej osoby... ale na PW można dla zainteresowanych... Bo jeżeli Fundacja Kastor zbierze, to nie będzie mogła oddać tej osobie gotówki, a tylko pokryć jakieś koszta po otrzymaniu faktury, jak np. od weta za leczenie, karmę zakupioną z fakturą, itp.
Większość osób podaje konto i Paypal na priv, i tylko w ogólnych informacjach rozlicza te wpływy i rozchody...
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Pon sty 16, 2012 21:15 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

ruda32 pisze:zasięgnęłam porady i wkleję : Słyszałam, że oficjalnie nie powinno się podawać konta prywatnej osoby... ale na PW można dla zainteresowanych... Bo jeżeli Fundacja Kastor zbierze, to nie będzie mogła oddać tej osobie gotówki, a tylko pokryć jakieś koszta po otrzymaniu faktury, jak np. od weta za leczenie, karmę zakupioną z fakturą, itp.
Większość osób podaje konto i Paypal na priv, i tylko w ogólnych informacjach rozlicza te wpływy i rozchody...

I tak by było chyba najlepiej dla Lidki i jej zwierzaków. Jeszcze jakby Morelowa wzięła rozliczenia na siebie, bo Lidka ma mnóstwo roboty przy zwierzakach, a to nie takie proste wszystko ogarnąć.
Ostatnio edytowano Pon sty 16, 2012 21:28 przez kamari, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon sty 16, 2012 21:20 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Czyli jak będzie ktoś chętny to podać konto na pw?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Pon sty 16, 2012 21:25 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Dokładnie. Prywatnie konto i lecznicy zresztą też tylko zainteresowanym na pw.
A była mowa o wpłacaniu na Fundację? Bo tak też można - byłoby najprościej, oni się będa rozliczali, a ew. nadwyżki przekażą zgodnie z decyzją zainteresowanych.
Ale ja nie pisałam o Fundacji tylko o lecznicy bezpośrednio. I tu też ew. nadwyżki mogłyby być pozostawione [o ile będą] na leczenie zwierzaków Lidki. Lidka musi pogadać z wetem.
Nie moge zdecydowac za kogoś, słoneczka Wy moje :lol:

A potem na wątku kto ile wpłacił, z nickami. Jeślli ktoś nie zastrzeże , ze nie chce.

jesuuu, posty się mieszają... :mrgreen: :mrgreen:

ruda - poczekaj do jutra. Niech Lidka pogada z wetem. To raz.
Dwa - nie wezme na siebie bo niby jak? Przecież nie wiem ile kto wpłaca, komu, ile co kosztowało, no nie? :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 16, 2012 21:33 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

ja od siebie ile będę mogła dam
rozliczenia też damy radę jakoś zrobić :ryk: wirtualnie
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Pon sty 16, 2012 21:33 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Morelowa, sorry, że cię tak elegancko wrabiam, ale wiem, jak to jest, jak się ma tyle chorych zwierzaków i jeszcze wpłaty do ogarnięcia.
Nie sądzę, żeby Lidka dostała zbyt dużą pomoc i zaczęła żyć ponad stan :roll: co najwyżej znajdzie kolejną biedę do leczenia i utrzymania.

Pozbiera kwitki, córka pomoże wstawić, konto na pw..a jakbyś się zajęła rozpisaniem tego wszystkiego, to by jej na pewno było łatwiej :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon sty 16, 2012 22:26 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

kamari pisze:Morelowa, sorry, że cię tak elegancko wrabiam, ale wiem, jak to jest, jak się ma tyle chorych zwierzaków i jeszcze wpłaty do ogarnięcia.
Nie sądzę, żeby Lidka dostała zbyt dużą pomoc i zaczęła żyć ponad stan :roll: co najwyżej znajdzie kolejną biedę do leczenia i utrzymania.

Pozbiera kwitki, córka pomoże wstawić, konto na pw..a jakbyś się zajęła rozpisaniem tego wszystkiego, to by jej na pewno było łatwiej :ok:

damy radę ,każdy zrobi co potrafi i będzie ok
jak będę mogła w czymś pomóc to napiszcie
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Wto sty 17, 2012 1:54 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

lidka02 pisze:Z kotów które wymieniłaś too Śnieżka zdrowa nie lubi obcych ludzi , lubi koty i psy ...Lolek -białaczka , Rudek podejrzenie Fiv test do powtórki on jest u mnie 3 lata albo 4 , koty lubi choc nie raz go denerwują i psy lubi., Frania zdrowa ma ruje koty i psy tak i Tina zdrowa koty i psy tak , nie można się od niej ognać ....

nadrabiam zaległości :wink:
lidka02 - możesz mi wysłać zdjęcia kotów: Śnieżka, Frania i Tina?
O mam jeszcz4e jedno pytanie: czy cała 14stka to Towje tymczasy czy część z nich to już Twoje własne koty, tzw. rezydenci?
Jak się ma sytuacja ze szczepionkami - są już u weta tylko nie masz kasy czy też ciągle wet na nie czeka?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 17, 2012 2:11 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

doczytałam do końca - za Norkę ogromne kciuki!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

a co do konta - a myślałyście o tym, aby ktoraś z Was podawała koniecznie na pw swoje konto i prowadziła rozliczenia w tym wątku a pieniądze przelewała do lidka02? Ja tak robiłam swego czasu dla dt smarti, gdy ona walczyła o zycie kotow.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 17, 2012 7:37 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

RAno jestem przytomniejsza.
Pomyślałam, że najlepsza byłaby Fundacja, która juz sie kontaktowała z wetem i jest gotowa zająć się psiakiem. Na dogo jest sporo zaangażowanych ludzi, ktorzy nie znają ludzi z miau. Fb jeszcze co innego.
Gdyby tu i na dogo podać nazwę i konto Fundacji [Lidka], na fb wpisać to w opis na początku wydarzenia - byłoby najprościej. Pod warunkiem, że Lidka się skontaktuje z Fundacją i uzgodni to i to, co z ew. nadwyżkami [oby,oby-taka jestem optymistka]. I tyle.

Ale opcja Twoja, Marzenia i kamari, jest też sensowna, tyle, że ja nie mam np. jak zeskanować faktur, żeby pokazać. Chyba, że tylko właśnie przyjmowanie na konto, tu pisanie ile kto wpłacił [nazwisko lub nick] i przelewanie na Lidkę. Reszta należy do Lidki.
Też proste, ale nie ma wtedy rozliczenia wydatków to raz, a dwa, że nie zrobię tego na dogo bo nie mogę się od paru dni zalogować. A nie wydaje mi się by było dobrze by ludzie wpłacali na różne konta.
Lidka podejmij decyzję - jak ci będzie łatwiej.

Swoją droga myśle, że w przyszłości możesz mieć Lidka, podobnie sytuacje i warto się trochę wprawiać :mrgreen:
A poza tym LIdka- bardzo proszę, pisz na dogo! tam są dziewczyny b. zaangażowane psio, znają się i wetów. Wpisz u siebie miasto - Strzelno k/Inowrocławia [tak?] koniecznie!- moze jest ktos w pobliżu kto będzie mógł Ci pomóc fizycznie. Nie czaj się :mrgreen:

I jeszcze jedno - tak jak na dogo i tu piszą - psa leczyć wszystkimi dostępnymi metodami, łącznie ze szpitalikiem. Jeśli nie trzeba - nie wozić w te i we wte.
Jak sie wyleczy, albo będzie już na dobrej drodze - zrobić ogłoszenia o adopcji.

Obrazek

morelowa

Post » Wto sty 17, 2012 8:55 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Lidka, czy beta glukan już dotarł?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]