Kociaki złapane, mamusia-niestety musi wrócić na ulicę :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 27, 2012 8:43 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Nie daj się Maleńka!

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon sie 27, 2012 8:57 Re: KIKA-PODEJRZENIE NICIENI PŁUCNYCH-co robić? str.41

Alienor pisze:Z tego co pamiętam to to na nicienie robi chyba tylko idexx. Skontaktuj się na pw z Marzenia11, dorota 13 lub ariel - one to przerabiały. Włącznie z leczeniem fenbendazolem. I kciuki cały czas za Kikę oraz buziaczki dla Sucharka za takie pieszczoty. One są Kice na pewno potrzebne.

Nicienie diagnozuje się badając kupę na pasożyty płucne, robi to idexx (wysyłane do Niemiec - na wyniki czeka się około tygodnia).
Tłucze się to cholerstwo fenbendazolem (fenbendazol gel, aniprazol), dawek nie pamiętam, przez 5 dni i po 14 dniach powtórka 5 dni.
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Pon sie 27, 2012 9:38 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Też gdzieś czytałam o wysyłce do Niemiec.
Nasza weterynaria zrobi, ale wyniki pewnie nie będą całkiem wiarygodne.
Zobaczymy też na RTG co słychać w płucach, może to potwierdzi albo wykluczy.

Gremliny rano nic nie zjadły :( Tylko Rudolfina wsadziła mordkę do miski. Rudziaka trzęsło, chyba z gorączki, a mała szylkreta dalej nie chodzi :(

Co to będzie ???? :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon sie 27, 2012 9:44 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Jasdorku - dobrze będzie :ok: Muszą się wyleczyć.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon sie 27, 2012 9:51 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Jedna z dziewczyn podesłała mi link do Twojego wątku, bo popadnie masz jakieś rudzielce, które szukają domków :) Tak nieśmiało pisałam link do swojego wątku: viewtopic.php?f=13&t=145497&start=30 Jeśli sprawa aktualna, to odezwij sie proszę.

lena89

Od: Nie sie 26, 2012 8:50

Post » Pon sie 27, 2012 14:28 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

lena89 pisze:Jedna z dziewczyn podesłała mi link do Twojego wątku, bo popadnie masz jakieś rudzielce, które szukają domków :) Tak nieśmiało pisałam link do swojego wątku: viewtopic.php?f=13&t=145497&start=30 Jeśli sprawa aktualna, to odezwij sie proszę.

Aktualna, będę informować na bieżąco.

WYNIK NA PASOŻYTY --- UJEMNY ----
Bakteriologia będzie za tydzień.
Laborant zwrócił uwagę, że kupa jest bardzo twarda i może mieć COŚ z jelitami.
Lecę teraz do wet

jasdor

Post » Pon sie 27, 2012 19:25 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

jasdor pisze:
lena89 pisze:Jedna z dziewczyn podesłała mi link do Twojego wątku, bo popadnie masz jakieś rudzielce, które szukają domków :) Tak nieśmiało pisałam link do swojego wątku: viewtopic.php?f=13&t=145497&start=30 Jeśli sprawa aktualna, to odezwij sie proszę.

Aktualna, będę informować na bieżąco.

WYNIK NA PASOŻYTY --- UJEMNY ----
Bakteriologia będzie za tydzień.
Laborant zwrócił uwagę, że kupa jest bardzo twarda i może mieć COŚ z jelitami.
Lecę teraz do wet

qupa może być twarda, bo Kika mało je i nie ma z czego być normalnej ...

oby tylko zdiagnozować - to najważniejsze

a Gremliny to może teraz dopiero odpuszcza, jak trochę lepiej im się wiedzie ???

nie mam doświadczenia, więc pozostaje mi jedynie trzymać kciuki

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon sie 27, 2012 21:26 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Kika u weta znowu 40 st. gorączki. Następna seria zastrzyków. Jutro RTG. Wetka kazała zrobić RTG główki, bo jej się nie podoba. Powinna już pozbyć się mleczaków, a dalej je ma i nie zanosi się na wymianę. Jest na tyle duża i podejrzewa, że to może od zębów coś.
Ma bardzo tkliwą tę krtań. Nie miauczy, jedynie przy zastrzykach się wydziera. Kiedy indziej otwiera tylko pyszczek, ale nie wydobywa miauku.
Bardzo dużo pije, oprócz tego jest nawadniana.
Po powrocie od wet chwiejnym kroczkiem poszła prosto do miseczki i zjadła trochę suchego i polizała mokrego.

Cztery Gremliny po 40 stopni. Tylko szylkreta jakoś się trzyma, ale tez profilaktycznie dostała dawkę.
Nie wiem, jaki dług nam urósł do tej pory za leczenie 6 bachorków :roll:

Ale to nie ważne. Najważniejsze, żeby wyzdrowiały i żeby Kikę zdiagnozować konkretnie. Resztę jakoś ogarniemy.

jasdor

Post » Pon sie 27, 2012 21:33 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Sajgon. :? Biedne kociaste, biedny jasdorek...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon sie 27, 2012 21:41 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Meganko, ja to jestem w najlepszej sytuacji ze wszystkich. Kociaki są w DT, staram się pomagać, jak mogę, ale najgorzej mają ci, co muszą być z nimi cały czas i cały czas patrzeć, jak cierpią :(

PS - zobaczcie, Kika jeszcze niedawno reklamowała olejki i nic nie zapowiadało takiego kryzysu

Obrazek

jasdor

Post » Pon sie 27, 2012 22:04 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Lecz, lecz,lecz. Pieniądze rzecz nabyta. Powinnam mieć jakieś gadzety ze starej firmy (pare parasolek, kalkulatory, kubki z obecnej). Da sie z tego rozkręcić bazarek?
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Pon sie 27, 2012 22:11 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Monikaa pisze:Lecz, lecz,lecz. Pieniądze rzecz nabyta. Powinnam mieć jakieś gadzety ze starej firmy (pare parasolek, kalkulatory, kubki z obecnej). Da sie z tego rozkręcić bazarek?

No jasne. Ja mam rzeczy na bazarek od dziewczyn, ale na bazarek potrzebny jeszcze jest czas, bo jak zaniedbamy bazarkowe odpowiedzi i sprzedaż, wysyłanie, to będzie trochę wstyd :oops: .
Jak się tylko maluszkom troszke poprawi, to zabazarkujemy.

A tymczasem polecam bazarek u Halinki i Izabeli :ok:
viewtopic.php?f=20&t=144080
viewtopic.php?f=20&t=144654

jasdor

Post » Pon sie 27, 2012 22:16 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

jasdor pisze:
Monikaa pisze:Lecz, lecz,lecz. Pieniądze rzecz nabyta. Powinnam mieć jakieś gadzety ze starej firmy (pare parasolek, kalkulatory, kubki z obecnej). Da sie z tego rozkręcić bazarek?

. Ja mam rzeczy na bazarek od dziewczyn, ale na bazarek potrzebny jeszcze jest czas, bo jak zaniedbamy bazarkowe odpowiedzi i sprzedaż, wysyłanie, to będzie trochę wstyd :oops: .

to moze ja bede dbać o nabywców,pisać,opowiadać a wysyłka przez posiadacza danego fanta
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Pon sie 27, 2012 22:24 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Damy radę, na razie jak zwykle jedziemy u wetki na ...zeszyt...

jasdor

Post » Wto sie 28, 2012 13:04 Re: KIKA-podejrz, nicieni płucnych, GREMLINY GORĄCZKUJĄ !!!!

Kurczę, moge tylko słać ciepłe myśl i trzymać kciuki za zdrowie :oops:

Oby Kika i Gremlinki doszli jak najszybciej do zdrowia!!! :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

[poprzednia][następna]