DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 23, 2011 14:19 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

A może lampka nocna do kontaktu? :roll:
Frania tez wyła w nocy zamknięta jak nie miała lampki.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 23, 2011 15:34 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Na mój gust mniejszy kot o mniejszej sile wokalu też może być dobry ;)
Albo większy spokojniaczek.

Ale lampka to może być pomysł, patrząc na to, że u Smarti w zasadzie przez 90% czasu jest jasno, o ile ja wiem..? :>
Ona może przecież po prostu bać się ciemności :roll:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lis 23, 2011 15:38 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Burania już u smarti.
Moim zdaniem ona na bank musiała się czegoś przestraszyć - bo dopóki było światło to siedziała z panem, pisała maile, zjadła, zwiedzała mieszkanie itp. Jak się przestraszyła tak się i bała już do końca.
Warto rozważyć co się mogło stać szczegółowo, aczkolwiek uważam ze i tak się nie dowiemy - koty to niezwykle wrażliwe i trudne do poznania w sumie zwierzaki. Mozę ich przerazić coś na co człowiek w ogole nie zwróci uwagi bądź nawet nie zobaczy/usłyszy itp.

Tylko co dalej? kiedy znów można pomysleć o adopcji? :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lis 23, 2011 15:57 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Burania śpi spokojnie w swoim drapaku :D
koty przywitały ją jakby wyszła przed chwilą-ona je też.
Burania zawsze śpi po ciemku-odkąd jest u nas-nigdy nawet nie miauknęla.

jest teraz jakby trochę smutniejsza-zobaczymy-dziś "terapia sznura"

Pan zdruzgotany,będziemy w kontakcie,za ok 2 miesiące pomyśli o młodej kotce-3-5 miesięcznej.

sąsiadów ma niestety wrednych,mieszka tam od tygodnia bo to jego nowe mieszkanie i ma też bardzo odpowiedzialną pracę do której musi być wyspany,tak więc Burania na pewno tam nie wróci-musi teraz spokojnie nabrać "siły spokoju" a za ok 2-3 miesiące pomyślimy o wydaniu jej w dwupaczku z kotkiem z którym najbardziej się lubi.-może z Kulką...
...a Pan spróbuje z inną koteczką bo na prawdę szkoda takiego fajnego i wrażliwego człowieka aby się marnował nie mając kicia :roll: to idealny dom dla kotki tylko Burani coś nie przypasowało-bywa...

Kicie oprawione-Diego tak samo,Pasztet troszkę lepiej,Gdyniaczki dalej dziko chociaz już nie chowają łebków tylko patrzą wielkimi ślepiami...
reszta tow. bez zmian.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lis 23, 2011 15:58 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Pasztet lepiej :) znaczy zjadł co nie co?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lis 23, 2011 16:00 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

nie-lepiej jeśli chodzi o zafaflunienie-widac mu trochę twarzy spod gluta :roll:

je strzykawką tylko.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lis 23, 2011 16:25 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Mój Miecio panicznie boi się odgłosu wiertarki. Odkurzać można przy nim ale jak usłyszy wiertarkę to się mój odważniak chowa za łóżko. Wczoraj żółwica rozszczelniła rurki od filtra i sam filtr (poza akwarium) zaczął buczeć (podobnie jak wiertarka słyszana z kilku pięter niżej), my byliśmy w pracy, mój TŻ wrócił i nie mógł uspokoić Miecia, bo ona strasznie wył i się tulił, dopiero jak poprawił filtr to Mieciowi zaczęło przechodzić. Różnie może być z kotami. Pamiętam jak Nina JaEwki kiedy wrócili z wyjazdu (pół dnia ich nie było, tyle co w pracy) zaczęła się chować przed nimi, uciekać, prychać (to jest kot przytulak z ADHD a wtedy siedziała wystraszona w kącie, oczy jak 5 złotych). Dostałą obróżkę z feromonami, po 2 dniach zaczęło jej przechodzić. Nie wiadomo co się stało, co ją tak przeraziło.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 23, 2011 16:31 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

No własnie. Tu sęk tkwi w tym, że np jutro pan idzie na 12 godzin do pracy - tak pracuje, kot jest krótko, nie wiadomo co się dzieje itp.
Pamietacie historię Sznycla? Będąc w dt (czy to nawet ds był) zanim trafił do smarti był mega zestresowany i aż się bardzo pochorował. dziewczyna oddała go z płaczem i przekonaniem, ze coś z nią nie tak. Potem wzięla Fionkę i Trusię - wiadomo z jakim super pozytywnym efektem. A Sznycel też grzeje tłustą dupkę w innym ds, mega szczęśliwy.
Inny przykład - Fryga, pewnie niewiele osob ją zna czy pamięta - maleńka koteczka znaleziona u mnie na podwórku - poszła do dt u aamms. Były conajmniej dwie próby adopcji - domki super (aammss ma chyba jeszcze większe wymagania niż ja) i za każdym razem kot następnego dnia z samego rana wracał do dt. Jak do siebie do domu - no i dt zamienił się w końcu w ds.

Różnie może być. I nikogo z ludzi to nie jest wina.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lis 23, 2011 16:55 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Gibutku-pan na przyjęcie kici wziął dwa dni wolne z Kancelarii-od nas wyjechał wieczorem ok 19 tej.
to są całkiem nowe-świezutkie żelbetowe apartamentowce i Pan mówi że po ścianach się niesie-każdy hałas w sąsiednich mieszkaniach słychać.
natomiast to była noc-w budynku mieszkają same, jak im się wydaje - juppiesy i żadnych tam wiertarek-sąsiadów oburzył nawet płacz kotka a więc dla nich to jest hałasem-sa na tyle wredni że nie dość że ją tulił i uspokajał, że przyjął ich uwagi do wiadomości to i tak wezwali ochronę z tego powodu-która kazała panu pozbyć się kotka :strach:
rano Burania przyjęła bardzo miło inkasenta,chodziła za Panem krok w krok-zjadła śniadanko a jak tylko pan się oddalił gdziekolwiek np. do łazienki to ona w przerażliwy płacz i do ucieczki-ledwo pan ją złapał na klatce-ma kilka par drzwi zanim się wyjdzie z budynku,na szczęście.

Z punktu widzenia nas ludzi nie miało ją co przestraszyć ale kto wie co się w kociej główce roi-ja nie uważam że ją cokolwiek przestraszyło-uważam że rozczarowała ją nieobecność jej kocich przyjaciół i na nią nie chciała się zgodzić.
Dlatego jak Pan mi opisał syt. to chciałam natychmiast jechać po kicię ale Pan chciał z nią spedzić jeszcze trochę czasu i ją odwieżć do nas.
Z mojego punktu widzenia nie ma znaczenia dleczego ona tam nie chce być-nie chce i już a więc wraca tu gdzie uważa że jest jej dom i jej koci przyjaciele. Wyadoptujemy ją wyłącznie w dwupaku z Kulką-widocznie tak sobie życzy.
Jeśli i to nie wypali to będzie u nas i obawiam się że wtedy będzie najszczęśliwsza... :lol:

smarti

Post » Śro lis 23, 2011 16:59 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Erin-nie wsiadaj do pociągu-wyniknęły nowe okol i nie wiem czy Promyk jedzie.

smarti

Post » Śro lis 23, 2011 17:08 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Jak znam życie, to ona już w drodze... może dzwońcie i ją cofnijcie? Na miau to raczej nie przeczyta...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lis 23, 2011 17:12 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

K.....ka...
jakieś fatum czy co :evil:

smarti

Post » Śro lis 23, 2011 17:26 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

ok.jednak jedziemy.
Pan zdał test :evil:

smarti

Post » Śro lis 23, 2011 17:41 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Marzenia, możesz mnie łapać za słówka i skróty myślowe. Enjoy.

Również uważam, że problemy zdrowotne u Ciumci wynikają z głowy. Dlatego nieprzerwanie od czasu kiedy Pani, która była w niej zakochana, ale nie mogła jej wziąć, bo kociaki, a finalnie zrezygnowała z jej adopcji, szukam/y jej specjalnego Domu (co niestety nie jest proste, bo pojawia się coraz więcej zmiennych). Nie wątpię, że Ty również.

Przykra sprawa z Buranią i Panem. Ale najwyraźniej nie było im pisane. Podobna sytuacja była u Ani i Sznycla, ale jaki Happy End ;) Przy czym jednak Pan na serio powinien rozważyc dwójkę (wiem, wiem, że Pan sie boi, ale przecież chyba rozumie, że tu chodzi o dobro kota), albo kota "jedynaka".

Sytuacja z Buranią przypomniała mi naszą historię. Fidel Castro jak pierwszej nocy został w łazience, to się darł non-stop. Przenieśliśmy więc go do sypialni, ale bał się zostawać sam i bał się być sam w ciemności, mimo że z nami w ciemności było ok. Przez 1,5 miesiąca dyxurowaliśmy w sypialni na zmianę. Generalnie, jak zostawał sam w sypialni, to darł się i szczał wszędzie. Problem rozwiązał się, gdy dopusciliśmy go do stada. Myślę, że tak maja koty, które od zawsze, bądź przez wiekszość życia są w stadzie z innymi kotami. Podobną sytuację mieliśmy kiedyś w schronie - Państwo wzięli jednego z 5-6 kotów przywiezionych przez BOŚ, kocurek "upłakiwał się" przez 2 tygodnie.

A z Promyczkiem co?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lis 23, 2011 19:59 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

A Promyczek w drodze do DS :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]