"Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 22:56 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Prakseda pisze:A u mnie wczoraj urwały karnisz!!!!!!!!!!

W kuchni okno mam centralnie, a po dwóch stronach szafki wiszące. Kociska wędrują z jednej szafki na dugą po karniszu. Wczoraj haki puściły, karnisz z doczepioną firanką i zasłonką na podłodze. W materiale usadziły sie koty z minami w stylu "no co się wściekasz, nic takiego się nie stało".

Mam tak samo, ale karnisz jeszcze się trzyma :lol:
Oto dowód:
Obrazek

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt wrz 23, 2011 23:39 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Jaki ładny "dowód" :mrgreen:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Sob wrz 24, 2011 0:03 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Tess 1610 pisze:Jaki ładny "dowód" :mrgreen:

To jest tajfun, a nie kocię - wszędzie musi wejść i to biegiem. Aż dziwne, że nie spowodował żadnych właściwie zniszczeń - no oprócz dwóch zjedzonych kwiatków :mrgreen:

jaaana

Post » Sob wrz 24, 2011 9:31 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Cudnie :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 24, 2011 18:01 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

jaaana,mam pytanko,jak go z tego karnisza zdejmujesz? czy po prostu czekasz,aż dojrzeje i sam spadnie? :ryk:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Nie paź 09, 2011 11:06 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Czyżby wszyscy w harmonii żyli? Żadnych "dość"? :wink:

Ja mam strasznie dość małego wrednego kota, którego po kwarantannie wypuściłam na pokoje :roll: I nie wierzę, że ktoś pisze np. mam 6 i pół kota :twisted: Bo toż to jest jak 2 koty i tornado! :evil: Kwiatek ucierpiał znacznie, woda z misek porozlewana, itp. itd. :roll: Nie wytrzymam! :evil:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Nie paź 09, 2011 11:15 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Szejbal pisze:Czyżby wszyscy w harmonii żyli? Żadnych "dość"? :wink:

Ja mam strasznie dość małego wrednego kota, którego po kwarantannie wypuściłam na pokoje :roll: I nie wierzę, że ktoś pisze np. mam 6 i pół kota :twisted: Bo toż to jest jak 2 koty i tornado! :evil: Kwiatek ucierpiał znacznie, woda z misek porozlewana, itp. itd. :roll: Nie wytrzymam! :evil:

To ten srebrny mruczący i udeptujący? :mrgreen:ten z łazienki?
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie paź 09, 2011 11:28 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Tess 1610 pisze:jaaana,mam pytanko,jak go z tego karnisza zdejmujesz? czy po prostu czekasz,aż dojrzeje i sam spadnie? :ryk:

Skoro potrafił wejść, to i potrafi zejść :twisted:

Wczoraj drugi Bąbel korzystał z kuwety ze świeżo dosypanym żwirkiem.
Wchodzę do łazienki i... poczułam się jak na plaży. Cała łazienka w piaseczku, gdzieniegdzie kawałki kupala. Kuweta pusta, nie licząc ręcznika.
Musiał stanąć na brzegu i wysypał całość.
Gdzie się nie rozsypało, tam się rozniosło.

No i miseczkę z wodą chyba będę musiała przyśrubować do podłogi. Bo tak fajnie wsadza się łapkę do środka i ciąga po podłodze wylewając zawartość.

jaaana

Post » Nie paź 09, 2011 11:40 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

vailet pisze:
Szejbal pisze:Ja mam strasznie dość małego wrednego kota, którego po kwarantannie wypuściłam na pokoje :roll: I nie wierzę, że ktoś pisze np. mam 6 i pół kota :twisted: Bo toż to jest jak 2 koty i tornado! :evil: Kwiatek ucierpiał znacznie, woda z misek porozlewana, itp. itd. :roll: Nie wytrzymam! :evil:

Tak, on jest u mnie na TDT i muszę wytrzymać do "poodrobaczeniu" oraz "poszczepieniu", a przy chorym Ludmile zamorduję tego malca - obiecuję! :placz:
Zatem vailet - może chcesz małe tornado? :evil:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Nie paź 09, 2011 12:04 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Szejbal pokaż tornado 8)
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Nie paź 09, 2011 12:14 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Szejbal pisze:
vailet pisze:
Szejbal pisze:Ja mam strasznie dość małego wrednego kota, którego po kwarantannie wypuściłam na pokoje :roll: I nie wierzę, że ktoś pisze np. mam 6 i pół kota :twisted: Bo toż to jest jak 2 koty i tornado! :evil: Kwiatek ucierpiał znacznie, woda z misek porozlewana, itp. itd. :roll: Nie wytrzymam! :evil:

Tak, on jest u mnie na TDT i muszę wytrzymać do "poodrobaczeniu" oraz "poszczepieniu", a przy chorym Ludmile zamorduję tego malca - obiecuję! :placz:
Zatem vailet - może chcesz małe tornado? :evil:

Nie :mrgreen: i to kocur,a Bejbi nie wysterylizowana.Zniszczyła wszystko,a takie to niby niewinne :kotek: Teraz już nie niszczy,ale ściany do wymiany :twisted:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie paź 09, 2011 12:32 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Wybaczcie, że w takiej formie zacytowania, ale on ma na razie tylko umówiony DT u klauduski za ok. miesiąc :oops:
Szejbal pisze:Pilne bardzo! Whiskasowy maluszek, bardzo kontaktowy, domaga się stale pieszczot, na moje oko ma ok. 3 miesięcy.
Wczoraj sąsiadka znalazła go na osiedlu – przypuszczamy, że został wyrzucony. :cry:
Ona na kotach się nie zna, ma 2 duże psy, więc ja jej tylko przyszłam do głowy.
No i siedzi u mnie w łazience. Zważyłam go: 1,45 kg. Oswojony, widać, że domowy, nic go nie dziwi (kuweta, transporter, miseczki – nawet nie zastanawiał się, co to jest).
Takiego domowego kota nie można wypuścić, bo tutaj jest środek miasta i za chwilę by skończył pod kołami aut, albo ktoś by mu zrobił krzywdę… Jego "miziastość" i "przylepctwo" mogę porównać najlepiej do mojego Luidmiłka, który aż wychodzi mi prawie na głowę
Nie mogę malucha zostawić u siebie nawet na DT!!! POMOCY!!! :crying: :crying: :crying:
A może ktoś chce się "dokocić"? Ten maluch bez problemu zgodziłby się z dorosłymi kotami!
Oto jego zdjęcia i filmiki, które zrobiłam wczoraj:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

A tak zasnął mi na szyi (na TŻa szyi też):
Obrazek

Obrazek

Obrazek

"mały motorek z osiedla" -> http://www.youtube.com/watch?v=FCyFjD8Y0fI
"mały z osiedla – zabawa" -> http://www.youtube.com/watch?v=o5wWp8a3vWg

Założyłam mu wątek -> viewtopic.php?f=13&t=133763
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Nie paź 09, 2011 18:53 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Ło matko, cudny :1luvu: !
Jak Zofia moja...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie paź 09, 2011 18:58 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

ale ludzie to potwory :cry:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Nie paź 09, 2011 22:15 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Mój biały grubas jest fanatykiem papieru, nie można nic zostawić bo pożre albo poszatkuje, przygotowałam jakiś czas temu wyniki badań,prześwietlenia i inne takie tam dla pana doktora, postawiłam na lodówce(180 cm)w stojaczku, rano zastałam na podłodze wydzierankę, jaką minę miał doktor kiedy pokazałam mu pięknie powycinane karteczki( gdzie się dało pozaokrąglałam nożyczkami żeby nie było widać kocich kłów) nie jestem w stanie opisać.

Co do kibelkowych przygód, u mnie zależy kto korzysta z klo, jeśli ja to kotki wskakują na kosz na śmieci potem na moje plecy, potem do umywalki napić się i spać, jak małż korzysta schemat jest inny kotecek wchodzi, kręci ósemki wokół nóg, następnie wskakuje w majty i tam idzie spać.Już teraz wiem dlaczego małż spędza tam tak dużo czasu, żal mu budzic kota.
Maks[*], Gru[*], Czesiek[*]
Dusiacz, Lalun, Malizna, Fiti, Kuba

trusiaak

Od: Pt lis 21, 2008 21:02

[poprzednia][następna]