Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ania i jej Nitro pisze:Ja mysle, ze to jakis rodzaj solidarnosci, Janeczek bez domu i koty bez domu. Wszystkim zimno i potrzebuja schronienia. Z czego utrzymuje sie Pan Janeczek? gdzie jada?
Ania i jej Nitro pisze:to rowny gosciu z Pana Janeczka
iza71koty pisze:O przypomniało mi się.Musze to napisać, bo za każdym razem jak sobie przypomnę, to się prawie uśmieję do łez.Juz to pisałam ale wtedy nie było Cię z nami.
To napiszę szybko zanim pójde.
Zima na kanale i wszędzie było bardzo ślisko.Wiesz śnieg, lód pod spodem.Ide już w kierunku kanału a tam jako kładka są takie stare dzwi.Widzę z daleka idzie....idzie coś na czworaka.Myślę Boze co to???
Juz widziałam na Tęczy i dziki i lisy i borsuki, wydry ale to...było jakieś inne.Podchodze blizej patrze a to...Pan Janeczek.
Biedny na czworaka idzie.Słabiutki był w ten dzień.Oj bardzo słabiutki ...ale popatrz jaki rozważny.Zeby się nie poślizgnać szedł sobie na czworaka żeby nie wpaśc do kanału.
I sobie wyobraż za dwa dni chce przejść kanał i nie mogę.Dzwi tak oblodzone ze głowa mała.I co...poszłam po rozum do głowy i wypróbowałam metody Pana Janeczka.![]()
Przeszłam kanał na czworaka i nie wpadłam do wody.
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: moniczka102 i 449 gości