babajaga pisze: P.S. Nie płukajcie (płuczcie?) złota w zimnej wodzie, bo skończycie jak ja. Amen.
Płuczcie. Podzielisz się?
Moderator: Estraven
babajaga pisze: P.S. Nie płukajcie (płuczcie?) złota w zimnej wodzie, bo skończycie jak ja. Amen.
pomponmama pisze:Bolkowa pisze:-Nie ograniczałabym pomocy dla DT czy fundacji czy karmicielki - hasło "niemedialny i potrzebujący" był dla mnie najlepszym wyznacznikiem
Nawet jeśli pieniądze będą szły na osobiste koty osoby niemedialnej i potrzebującej? Bo jakby chodziło nie o ograniczenie do fundacji, karmicielki, czy dt, ale o skierowanie pomocy do kotów niczyich - stąd mowa o ww kandydatach. Natomiast koty własne leczymy z pieniędzy własnych (każdy ze swoich)

Anda i koty 
charm pisze:*) jeśli chodzi o przekazywanie środków - jestem mimo wszystko za przelewem na konto beneficjenta - myślę, że kandydatami są ludzie, którzy za te pieniądze nie kupiliby czegoś do siebie, a czy ktoś najpierw zapłaci za lecznicę czy kupi karmę, to już sprawa drugorzędna

villemo5 pisze:Mnie chodziło tylko o kontrolę nad tym, by kasa szła na konkretnie wskazany cel... A nie na zasadzie, że komuś się odwidzi i wyda inaczej. Ale skoro uważacie to za zbędne, to nie było tematu.
Okrutnie'm zmęczona...
Bolkowa pisze:villemo5 pisze:Mnie chodziło tylko o kontrolę nad tym, by kasa szła na konkretnie wskazany cel... A nie na zasadzie, że komuś się odwidzi i wyda inaczej. Ale skoro uważacie to za zbędne, to nie było tematu.
Okrutnie'm zmęczona...
A jak to kontrolować? Nie popadając w szaleństwo. Myślałam o tym i jak znam życie wyjątków będzie więcej niż reguł chyba, że ustali się schemat, że najlepiej tak..., ew tak.... w najgorszym przypadku tak...
Wyjęłam wszystko na jabłecznik - od 16tej zabieram się do niego i na samą myśl o obieraniu 1,5kg jabłek robię unik - czytam, sprzątam, podjadam chleb z miodem, zaglądam na miau,umyłam się, krupnik ugotowałam (obrawszy 0,5kg jarzyn
) .... Chłopów nie ma, nie mam na kogo zrzucić, koty polegują i maja mnie w nosie.

Użytkownicy przeglądający ten dział: dorcia44, Meteorolog1 i 78 gości