Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 21, 2011 13:45 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Misio nie kaszle - Misio charczy nosowo, przy braku wysięku z nosa. Na szczęście to charczenie jest coraz mniejsze i oskrzela też są już czyste.

A Zuzia ma się doskonale :wink: Kilka dni temu mnie ugryzła :? - zbyt mocno kicię głaskałam :lol: :lol:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon lis 21, 2011 13:55 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Aleksandra59 pisze:Misio nie kaszle - Misio charczy nosowo, przy braku wysięku z nosa. Na szczęście to charczenie jest coraz mniejsze i oskrzela też są już czyste.

A Zuzia ma się doskonale :wink: Kilka dni temu mnie ugryzła :? - zbyt mocno kicię głaskałam :lol: :lol:

ok, to coś mi się popiórkowało - w każdym razie za dalsze zdrowienie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i nie maltretować kota głaskaniem :evil: :!: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lis 22, 2011 8:48 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Misio zarządził w klatce lecznicowej rewolucję 8O Kuweta służy teraz kotu do spania, a siku i qupal lądują na podkładzie leżącym na podłodze klatki :roll: W kuwecie Misio ma gustowny kocyk i kot wygląda na bardzo zadowolonego z takiego rozwiązania :wink:

Niestety Misio dalej charczy :twisted:

Aleksandra59

Post » Wto lis 22, 2011 8:56 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Sam sobie tak przemeblował? 8O
Chyba się chłopak nudzi :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lis 22, 2011 10:25 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Bazyliszkowa pisze:Sam sobie tak przemeblował? 8O
Chyba się chłopak nudzi :lol:

no kurcze, każdy mebluje swoją chatę wg własnego uznania, c'nie? :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lis 22, 2011 11:12 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

No to Miś ma takie ogłoszenia - już są w necie, ale jak macie jakieś sugestie co do treści, tytułu itp to poproszę - na niektórych portalach można poprawiać a trakcie trwania,a na pewno przyda się przy przedłużaniu (bo pewnie troszkę czasu zajmie znalezienie kocurkowi domku):

Miś - potrzebuje tak niewiele..:(

"Mówią, że jestem piękny. I przerażony. I że wiele miesięcy, może lat
spędziłem w schronisku. Na początku ludzie, którzy tam przychodzili , lekarze, każdy
o mnie mówił, że nie warto mnie brać, bo na pewno jestem ciężko chory i
nic już ze mnie nie będzie. Potem już nikt na mnie nawet nie spojrzał. A
ja czekałem, aż ktoś mnie stąd zabierze, potem straciłem nadzieję.
Leżałem i tak sobie patrzyłem nie widząc nic, nie czując niczego.
Aż pewnego dnia pojawił się człowiek, który mnie zabrał mimo wszystko. Pojechałem do
szpitala, okazało się, że oprócz chorych zębów jestem zdrowy. I że
dolega mi "jedynie" silna depresja. Byłem brzydki i chudy, bo nie mogłem
jeść. Teraz mam już piekne, miękkie futro i usuniętą część zębów. c
zasami jeszcze miewam katar i kaszel. Teraz brakuje mi już tylko kawałka swojego kąta. I czułych rąk do głaskania.

Miś jest kilkuletnim kocurkiem, który ostatnie dwa, a może trzy lata
spędził w schronisku, gdzie został spisany na straty. Efektem życia w
schronisku jest jego lęk przed kontaktem z człowiekiem. Po prostu się
wycofuje, tak jakby go nie było. Ale Miś też jest bardzo ciekawskim
kotem i gdy da mu się wolną łapę oraz duzo cierpliwości, w swoim tempie
przyzwyczaja się do człowieka , zaczyna ufać i mniej się bać, a w nocy
mruczy tak, że trudno zasnąć i łatwo się bez budzika obudzić :)
Mis jest wykastrowany, zdrowy, ma ujemne testy na wirusowe kocie choroby
fiv i felv, bez problemu korzysta z kuwety.
Potrzebuje własnego kąta i człowieka, który go pokocha takim jaki jest i
będzie cierpliwie uczył go ufać.
Nagroda gwarantowana!

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 11:37 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Bazarek na pokrycie kosztow leczenia Misia
viewtopic.php?f=20&t=136494
:ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 15:27 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Marzenia11 pisze:Bazarek na pokrycie kosztow leczenia Misia
viewtopic.php?f=20&t=136494
:ok: :ok: :ok:

Marzenia, ale za ostatnie leczenie Misia ja płacę. Co prawda rachunek wyszedł spory, bo i testy były powtarzane i kolejne badania krwi trzeba było robić - jednak ja to biorę na siebie. Także przekieruj ten bazarek na innego potrzebującego wsparcia futrzastego.

Misio jednak charczy :( :twisted: Nie przez cały czas, ale jednak .... Nie ma to jednak żadnego wpływu na samopoczucie Misia - apetyt kocio ma a na indyka to razem z Totkiem czekają już od 19.30 :mrgreen:

Marzenia - czy poniedziałek jest aktualny :?:

Jeżeli tak to ja z pracy wychodzę około 15.30. Potem jazda do domu - jestem zwykle przed 16. Zupełnie nie wiem ile zajmie mi podróż do Ciebie. No i adresu nie mam :? Prosiłabym wcześniej o Twój adres to wybiorę sobie najlepszą trasę dojazdu.

I jeszcze jedno - czy mam prać budkę Misia :?: Ona jest brudna, ale myślę że niech Misio ma swoje stare zapachy. Jeżeli jednak chcesz mieć ją czystą, nie ma sprawy. Upiorę.

A ogłoszenie jest super :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Popłakałam się oczywiście :oops: :oops:

Aleksandra59

Post » Sob gru 03, 2011 15:31 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Poniedziałek aktualny.
To jest za pierwszy pobyt Misia w lecznicy, gdy go tylko przywiozłysmy ze schronu razem z Marcelkiem (*) - bo jeszcze tego nie zapłaciłam :roll:
Budki nie pierz.
Adres dostaniesz na pw.
Potrzebuję też info o indyczych porach Misia no i co on jada.
No i przez 2 tygodnie ogłoszenie Misia obejrzało ponad 400 osób - wiadomo, ze to trudna adopcja więc trzeba byc cierpliwym, ale to dobry znak i tego się trzymajmy. :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 15:54 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Czyżby Miś się przeprowadzał?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob gru 03, 2011 15:59 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

:oops: :oops: - to miało być PW :? :oops:

Misio jada teraz gold gourmeta, ale w lecznicy dostawał też Felixa i niemieckiego kitekat'a. Suchego na razie Misio jeść nie chce, może za jakiś czas mu przejdzie. Wcześniej jadł RC fit-32 zmieszany z joserą. Karmę mam w samochodzie to zrobimy taką mieszankę. Gourmeta też ostatnio w zooplusie kupiłam - Misio dostanie w wyprawce oczywiście kilka puszeczek :mrgreen:

Co do indyka - porcja dla Misia to 10 dkg tak pi razy oko :wink: Krojone ma w niezbyt duże kawałki, ale z większymi też dobrze daje sobie radę :ok: . Ja często kupuję gulaszowe indycze - od razu pokrojone i zdecydowanie tańsze 8) Indyk kociastym serwowany jest po 20 :kotek: Ale w lecznicy Misio indyka dostawał wtedy, gdy dziewczyny miały czas - także spox 8)

Aleksandra59

Post » Sob gru 03, 2011 16:05 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Bazyliszkowa pisze:Czyżby Miś się przeprowadzał?

Miś się przeprowadza, ponieważ u Marzenia11 będzie miał zdecydowanie większą szansę na socjalizację :kotek: :D :ok:

Aleksandra59

Post » Sob gru 03, 2011 16:09 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Aleksandra59 pisze:
Bazyliszkowa pisze:Czyżby Miś się przeprowadzał?

Miś się przeprowadza, ponieważ u Marzenia11 będzie miał zdecydowanie większą szansę na socjalizację :kotek: :D :ok:

ano - przynajmniej tak obstawiamy i za to poprosimy o kciuki :ok: :ok: :ok:
i żeby moje rezydentki nie zjadły Misia :roll: - bo białorudego Karmelka który był u mnie niecałą dobę Duża chciała zamordować wszelkimi metodami przez drzwi od łazienki, szybę w pokoju, no przez wszystko.... drzwi podpierałam kuwetą i pudłami i wcale nie miałam pewności, ze nie da rady... a czatowała mimo tych barykad. :? W każdym razie od tygodnia w kontakcie siedzi Feliway. Ale się kończy.

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 16:18 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

Gdzieś powinnam mieć obróżkę z feromonami - chyba w samochodzie, bo Bazyliszkowej przy adopcji Bajeczki chyba proponowałam :roll: To pewnie w samochodzie gdzieś jest 8)

Tylko pytanie - na czyją szyję tę obróżkę założyć :?:

Aleksandra59

Post » Sob gru 03, 2011 16:23 Re: Mis&Marcel(*)s15rozmruczany Miś uczy się człowieka.Zuzia s43

To poproszę. Zorientuję się - mam nadzieję, ze jedynie ja się będę klasyfikować :mrgreen:

Marzenia11

[poprzednia][następna]