Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 9:13 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Jaaga pisze:Piotrek, odpowiedziałam na PW. Nie potrafię się tu z PW rozeznac, czy wiadomości zostają wysłane czy nie.

Jaga jak jesteś na swoich wiadomościach. to kożesz sprawdzić czy wiadomość dotarł tylko tak że jest w wysłanych.
Do czasu aż dana osoba do której piszesz nie zaloguje się na miau to wiadomość wisi w "DO wysłania"
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon wrz 12, 2011 21:48 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

zeby nie bylo ze tak calkowicie zniknęlam, śledze tu wszystko, jak sobie radzicie. u mnie ciezko z dyzurami bedzie w schronie. sroda odpada calkowicie zaczelam prace od 8-16 ale w zabrzu to do domu docieram nawet ok 18, w weekendy czesto mnie nie ma w sosnowcu tez :/ zobacze po jakims czasie, musze sie przyzwyczaic narazie do tego trybu na wysokich obrotach i mam nadzieje ze bede moze chociaz w weekendy goscic w schronie

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Wto wrz 13, 2011 9:39 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

[quote="Dorota Wojciechowska]Jaga jak jesteś na swoich wiadomościach. to kożesz sprawdzić czy wiadomość dotarł tylko tak że jest w wysłanych.
Do czasu aż dana osoba do której piszesz nie zaloguje się na miau to wiadomość wisi w "DO wysłania"[/quote]

Dzieki. Jednak jak wysyłalam do Tereni, to nie dotarła wiadomość.
Czy ktoś podesłałby mi kilka fotek burasków do adopcji? Głównie kotek, to sama mogę wysyłać zainteresowanym ludziom. Jak będę robić swoje ogłoszenia, to mogę też gdzieś wsadzić wtedy kociaki z telefonem do Piotrka.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto wrz 13, 2011 12:04 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Dzisiaj w schronie masakra od rana trafiło już 8 kociastych do schronu. Nie mamy już miejsca na kwarantannie. Potrzebne są domki tymczasowe lub najlepiej domki stale. Pomocy.. no i dla maluchów jedzenie sie skończyło.... Już nie wiem co robić...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto wrz 13, 2011 12:49 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

wolontariusz pisze:Dzisiaj w schronie masakra od rana trafiło już 8 kociastych do schronu. Nie mamy już miejsca na kwarantannie. Potrzebne są domki tymczasowe lub najlepiej domki stale. Pomocy.. no i dla maluchów jedzenie sie skończyło.... Już nie wiem co robić...

8O masakra jakaś :cry:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Wto wrz 13, 2011 13:32 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

wolontariusz pisze:Dzisiaj w schronie masakra od rana trafiło już 8 kociastych do schronu. Nie mamy już miejsca na kwarantannie. Potrzebne są domki tymczasowe lub najlepiej domki stale. Pomocy.. no i dla maluchów jedzenie sie skończyło.... Już nie wiem co robić...

Nie wiem o której dziś wyjde z pracy... jeśli bedzie jeszcze otwarte Tessco to kupie jedzonko dla maluchów. Zostawie jutro na kociarni niestety nie dam rady podjecheć do schroniska, chyba że w środe wieczorem. Daj znać prosze czy ktos weżmie jedzenie czy mam podjechać???? Napisze jeszcze sms do Ewy czy wogóle dotarałam do sklepu!!!
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Wto wrz 13, 2011 19:45 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Piotruś jedzonko do schroniska zostawiłąm w kartoniku w przedsionku do kwarantanny - na półeczce.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto wrz 13, 2011 21:35 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

9 nowych kotów tarfiło dzisiaj do schronu!!!! Jest to rekord przyjęć:( dzisiejszy dzień pobił nawet przyjęcie do schronu ośmiu Adolfów:(... ciężki dzień...
wielkie dzięki za szybki odzew na mój apel jedzeniowy - dzięki wielkie dla tych, którzy zaraz po pracy pojechali do sklepu i zakupili karmę dla maluszków - część już jest w schronie część w KCh:)

Za pieniążki zebrane przez Dorotkę zakupiłem 10 kg. intestinala:) wystarczy na jakiś czas - Pani Dr Edyta zaleciła dietę Intestinalową dla całej kwarantanny bo ciągle jest sraczka:( więc 10 kg to dużo i mało. Jeśli macie możliwość załatwienia suchego i mokrego Intestinala to błagam załatwcie.
Może macie jakiś pomysł na bazerek lub inny sposób pozyskania funduszy na specjalistyczną karmę - będę wdzięczny.
Najmniejsze koteczki będą dostawały weaninga pomieszanego z intestinalem - też udało mi sie załatwić weaninga ale w mniejszej ilości - 2 kg.

Cały czas proszę o domki stałe i tymczasowe.... koty już są upchnięte po kilka w boksie, wszystkie klaty pełne:(

Więc od dzisiaj ruszamy na wojnę ze sraczką!!!!!!! Każdy kto będzie w schronie niech zwróci uwagę czy każdy kot ma miseczke z suchym intestinalem - jeśli nie proszę dosypać - karma bedzie w widocznym miejscy opisana z każdej strony.
O miseczce z wodą nie muszę chyba przypominać - największy problem jest z maluszkami, bo czasami godzinę po sprzątaniu już woda jest rozlana....

no i tak kończy się smutny dla mnie i schronu dzisiejszy dzień, a jutro dalsze czarne chmury zbierają się nad nami - rano muszę odebrać piękną RUDĄ koteczkę i zabrać do schronu - w nowym domku koteczka posikuje po meblach i właścicielka ma już dość.....

Nie wspomnę już o 5cio letnim persie, który ma SIEDEM dni na znalezienie nowego domu - persik po zmarłej właścicielce (Marta jak możesz wrzuć foty na forum).....
Po takim dniu to tylko zostaje jedno.....napić się i mieć Nadzieję Na Dom dla każdego naszego Małego Brata.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro wrz 14, 2011 6:57 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

no to moze dobre wiadomości - ruszyła strona schroniska - teraz uzupełniamy zwierzęta - http://www.schronisko.sosnowiec.pl

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro wrz 14, 2011 7:08 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

:ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro wrz 14, 2011 8:35 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Pers ma już zapewniony dom tymczasowy i być może stały .Narazie wszystko w powijakach.Suma sumarum do schroniska nie trafi
Obrazek
Obrazek

Syjam o którym pisałam kilka postów wyżej dzięki dziewczynie z dogo trafił na próbę do nowego stałego domu .Mam nadzieję że też go ominie schronisko

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro wrz 14, 2011 10:04 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Żeby tak było z wszystkimi niechcianymi kotami a nie tylko rasowymi i podobnymi :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro wrz 14, 2011 10:31 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Witam wszystkich - w końcu znalazłam chwile na zalogowanie.
W zalewie tych niezbyt wesołych informacji z wczoraj - coś pozytywanego :).
'Ramzes' aka 'Czarny' aka 'Behemot' przyniesiony do domu w niedziele zadomowił sie na dobre. Później postaram sie wkleić parę fotek.
Kasia

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro wrz 14, 2011 11:20 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Mara S pisze:Żeby tak było z wszystkimi niechcianymi kotami a nie tylko rasowymi i podobnymi :(

Niestety ludzie są tacy jacy są:(Nic na to nie poradzimy choć te koty nie trafią do schronu.
W schr siedzą dwa piękne domowe i bardzo wycofane koty.Oddane z powodu alergii dziecka jedna kotka drugi kocura.Niestety nikt się o nie nie bije:((
Obrazek
Obrazek
BARDZO POTRZEBNE SA IM DT!!!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro wrz 14, 2011 13:15 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

W imieniu wszystkich naszych podopiecznych witam
na forum.

ultra75 pisze:Witam wszystkich - w końcu znalazłam chwile na zalogowanie.
W zalewie tych niezbyt wesołych informacji z wczoraj - coś pozytywanego :).
'Ramzes' aka 'Czarny' aka 'Behemot' przyniesiony do domu w niedziele zadomowił sie na dobre. Później postaram sie wkleić parę fotek.
Kasia
ObrazekObrazek

wolontariusz

[poprzednia][następna]