» Wto wrz 13, 2011 21:35
Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo
9 nowych kotów tarfiło dzisiaj do schronu!!!! Jest to rekord przyjęć:( dzisiejszy dzień pobił nawet przyjęcie do schronu ośmiu Adolfów:(... ciężki dzień...
wielkie dzięki za szybki odzew na mój apel jedzeniowy - dzięki wielkie dla tych, którzy zaraz po pracy pojechali do sklepu i zakupili karmę dla maluszków - część już jest w schronie część w KCh:)
Za pieniążki zebrane przez Dorotkę zakupiłem 10 kg. intestinala:) wystarczy na jakiś czas - Pani Dr Edyta zaleciła dietę Intestinalową dla całej kwarantanny bo ciągle jest sraczka:( więc 10 kg to dużo i mało. Jeśli macie możliwość załatwienia suchego i mokrego Intestinala to błagam załatwcie.
Może macie jakiś pomysł na bazerek lub inny sposób pozyskania funduszy na specjalistyczną karmę - będę wdzięczny.
Najmniejsze koteczki będą dostawały weaninga pomieszanego z intestinalem - też udało mi sie załatwić weaninga ale w mniejszej ilości - 2 kg.
Cały czas proszę o domki stałe i tymczasowe.... koty już są upchnięte po kilka w boksie, wszystkie klaty pełne:(
Więc od dzisiaj ruszamy na wojnę ze sraczką!!!!!!! Każdy kto będzie w schronie niech zwróci uwagę czy każdy kot ma miseczke z suchym intestinalem - jeśli nie proszę dosypać - karma bedzie w widocznym miejscy opisana z każdej strony.
O miseczce z wodą nie muszę chyba przypominać - największy problem jest z maluszkami, bo czasami godzinę po sprzątaniu już woda jest rozlana....
no i tak kończy się smutny dla mnie i schronu dzisiejszy dzień, a jutro dalsze czarne chmury zbierają się nad nami - rano muszę odebrać piękną RUDĄ koteczkę i zabrać do schronu - w nowym domku koteczka posikuje po meblach i właścicielka ma już dość.....
Nie wspomnę już o 5cio letnim persie, który ma SIEDEM dni na znalezienie nowego domu - persik po zmarłej właścicielce (Marta jak możesz wrzuć foty na forum).....
Po takim dniu to tylko zostaje jedno.....napić się i mieć Nadzieję Na Dom dla każdego naszego Małego Brata.