Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 12:24 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Ja mieszkam w Gdańsku, a dokładniej na osiedlu Cztery Pory Roku (przy obwodnicy - bardziej znane w okolicy są Kowale). Ulica Piłkarska. Ogólnie w domu jestem cały czas (dziś się wyrwałam, bo badania krwi miałam, siedzę u mamy teraz).
Będziesz jechać autem? Bo jak komunikacją miejską, to możemy jakoś po drodze się umówić...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw maja 05, 2011 20:19 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Za sobotnią akcję i dobre wyniki Julki mocne kciuki :ok: :ok: :ok:

Pani Irena ['] Przykro bardzo :(

Kumpel to piękny psiak, na pewno znajdzie dobry dom, czy ma już jakieś ogłoszenia w sieci?
Czy moge wysłać zdjecia Kumpla do zaprzyjażnionych psiarzy?

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pon maja 09, 2011 8:53 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Opis wizyty
Julka
Maść: tricolor
07/05/2011 12:55: Badanie i Laboratorium
Opis badań laboratoryjnych:
Wykonano morfologię krwi.
Laboratorium:
MCV(ŚOK): 41,30
MCH(ŚMH): 12,50
MCHC(ŚSH): 304,00
Erytrocyty: 6,22 mln/mm3
Hematokryt: 25,60 %
Hemoglobina: 78,00 g/dl
Leukocyty: 29,80 tys./mm3
Trombocyty: 207,00 tys./mm3
Limfocyty: 31,90 %
Monocyty: 4,60 %
Wykonano biochemię krwi.
Fosfor: 5,04 mg/dl
Kreatynina: 3,50 mg/dl
Mocznik: 107,00 mg/dl
Potas: 5,17 mg/dl
Sód: 167,00 mg/dl
Uwagi: chlorki 119 (norma do 118)
żelazo 88 (norma 68-215)
sód norma do 156
Zabiegi
Pobranie krwi
Zastosowane leki:
Intravit B 12/ 100 ml / 1 ml 1 ml
Zalecenia:
kontynuacja alusalu, famidyny i zelaza
Ostatnio edytowano Wto maja 10, 2011 7:57 przez Mamrot, łącznie edytowano 1 raz

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon maja 09, 2011 8:55 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Juleczka ma katar, chyba jednak zrobimy posiew. Poza tym czuje się dobrze, podawanie żelaza utrzymamy jeszce conajmniej miesiąc, żeby wskazanie było bliższe górnej granicy normy. :)

Mamrot

Post » Pon maja 09, 2011 9:03 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Za zdrowie Juleńki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon maja 09, 2011 9:12 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

To bardzo dobre wieści :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon maja 09, 2011 9:35 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Kciuki za Juleczkę nieustające! :ok:
I za jej dogadanie się z Bianko też! :) :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon maja 09, 2011 9:44 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Julcia zwalcza Biankota jak się da.... nasikać na fotelik gdzie siedział? proszę bardzo, nasikać na drapaczkę Biankota? ależ nie ma sprawy... Małpa jedna... :)
Melduję, że Pan Kubuś szczurek Pani Irenki od wczoraj w nowym cudnym domu !!! u Ani- KaleidoStar.
Pan Kulczka - chomiczek tez trafił cudnie! A kumpel grzeczny bardzo ( koty po nim łążą!) zaszczepiony na wirusy w sobotę... czeka nas badanie krwi bo z pyska wali mocno i dr chce jednak zbadać krew nerkowo...

Mamrot

Post » Wto maja 10, 2011 10:52 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Dobre wieści, świetnie, że Julcia dobrze się czuje :)
Za przegnanie kataru i dogadanie się z Bianko :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Wto maja 10, 2011 13:01 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

miltonia pisze:Dobre wieści, świetnie, że Julcia dobrze się czuje :)
Za przegnanie kataru i dogadanie się z Bianko :ok:

:)a jakże ! czuje sie świetnie i kombinuje jakby tu się Biankota pozbyć... he he A on taki słodki... ani razu jej nie oddał... a wiemy, że potrafi. Jakoś to będzie! bo musi być! Julcia dostała szansę i nie zmarnujemy tego...

Mamrot

Post » Wto maja 10, 2011 18:15 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Chciałam tylko uprzejmie donieść, że Pan Kuba jest przeboski i już go kocham :) To świetny staruszek... A jaki piękny :) Te szare łaty...bomba :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Śro maja 11, 2011 7:37 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

KaleidoStar pisze:Chciałam tylko uprzejmie donieść, że Pan Kuba jest przeboski i już go kocham :) To świetny staruszek... A jaki piękny :) Te szare łaty...bomba :D

Ach! o mamo jak się ciesze ,że trafił do Ciebie! szczureczku!

Mamrot

Post » Śro maja 11, 2011 13:13 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Powoli zmieniam mu dietę ze sklepowych mieszanek na takie własnej roboty, żeby wywalić całą chemię wstrętną. Ta jego sierść to efekt wieku i płci - ja miałam panienkę wcześniej i nie wiedzialam, że tak to działa. Hormony. A Kuba niewykastrowany. Może pomoc dowitaminizowanie....najlepiej vibovitem :) Zobaczymy czy się poprawi. Jak nie, trudno - taka jego uroda. Wczoraj dostał ugotowane na twardo jajko - szaleństwo :D

KaleidoStar

Post » Śro maja 11, 2011 13:33 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

KaleidoStar pisze:Powoli zmieniam mu dietę ze sklepowych mieszanek na takie własnej roboty, żeby wywalić całą chemię wstrętną. Ta jego sierść to efekt wieku i płci - ja miałam panienkę wcześniej i nie wiedzialam, że tak to działa. Hormony. A Kuba niewykastrowany. Może pomoc dowitaminizowanie....najlepiej vibovitem :) Zobaczymy czy się poprawi. Jak nie, trudno - taka jego uroda. Wczoraj dostał ugotowane na twardo jajko - szaleństwo :D

te dwa tyg. które spedzil u mnie to jadł do tej mieszkanki ze sklepu ( też mi sie nie podobała i staralam sie nie dawac mu tego farbowanego zielonego) tez jabłko, troszku chrupkow kocich sensitivity royala z rybką, marchewkę surową, ser zółty odrobinę, parę razy 3 cm skorki od chlebka suchej. mam nadzije, że mu się poprawi... napewno będzie mu u ciebie dobrze... W sumie to żałuję że nie mógł ( dla własnego dobra) u mnie zostać... 7 kotów i pies... no.

Mamrot

Post » Śro maja 11, 2011 13:49 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

No to intuicyjnie dobrze go karmiłaś :)
Kocie chrupki bardzo lubi :D
Właśnie te kolorowe chrupki, o ktorych piszesz chcę wyeliminować, a najlepiej jest kupić różne zboża i wymieszać, większa pewność, że są dobrej jakości. Na szczęście wszytko łatwo dostać na rynkach, halach targowych, a nawet w zwykłych sklepach - produkty "dla ludzi" mają wyższe kryteria selekcji. Kwestia tylko odpowiednich proporcji, żeby zapewnić wszystko co trzeba do dobrego rozwoju - jak przy kotach i BARF :)

KaleidoStar

[poprzednia][następna]