PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 23, 2011 16:10 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Kleo ma przesłodki pyszczek :1luvu:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Śro lut 23, 2011 16:27 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

mpacz78 pisze:Dziś rano słońce ładnie świeciło. Udało mi się sfocić kilka kotów.
Kromeczka:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Przepiękna jest ta kicia, aż się wierzyć nie chce, że nikt fajnyn ie dzwoni :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro lut 23, 2011 20:21 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Heh, dobrze, że zrobiłam Kromci te zdjęcia rano, po powrcie z pracy zastałam ją z jakąś szramą nad nosem, nie wiem gdzie znów ten pysk ciekawski wsadzała albo ktoś ją w zabawie pazurkiem zajechał... teraz te zdjęcia by nie wyszły tak ładnie, ale do wesela (ups, do adopcji) się zagoi.

No i mam kolejną dzikuskę na chacie :roll:
Dziewczyny łapały inną kotkę ale do klatki wlazła siostra wczorajszej trikolorki, jest trochę podchorowana, ma być u mnie aż wyzdrowieje na tyle aby mogła iść na sterylkę, a potem się zobaczy, jak się oswoi to będzie szukac domu a jak nie to wróci na podwórko.
Kotka jest bura marmurka z białym.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lut 23, 2011 20:38 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Ja Cię kręce tyle kociastych szok 8O jak ostatnio opowiadałam mojej Pani weterynarz ile wy dziewczyny macie w domkach kotów to szok przeżyła :D jak to się potem można z nimi rozstać, jak się tak je wydmucha, wychucha.

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Czw lut 24, 2011 10:23 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

No chyba jednak panny z Ewy podwórka, Szilka i Marmurka będa do wypuszczenia, teraz jak Szila trochę ochłonęła i pewniej się poczuła to startuje z pazurami jak zbliżam do niej rękę, wątpię czy się swoją, no nic poczekamy az mrozy odpuszczą, aż wydobrzeje po sterylce i chyba będzie musiała wrócić na podwórko. Marmurka musi się podkurować, potem sterylka a potem zobaczymy w zależności jak będzie się zachowywała.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lut 24, 2011 10:56 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Huh no duze juz sa pannice i chyba nie były specjalnie oswajane z człowiekiem na podwórku, tyle co jeść dostawały; a szkoda...bo Tri piekniusia. No ale czas pokaże :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw lut 24, 2011 20:54 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Słabo to widzę, kocice syczą przy próbach zbliżenia się do nich, b. mało jedzą ze stresu, chyba już za późno na oswajanie, nie ma sensu oswajać ich na siłę. Będą u mnie tyle ile będzie to niezbędne. No chyba, że nastąpi jakaś zmiana w ich zachowaniu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lut 25, 2011 11:28 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Szkoda bo Szilka jest śliczna i ma taki fajny pyszczulek :? ale na siłe to chyba nie ma co :( miłego dzionka :D

AleksH

Post » Pt lut 25, 2011 12:16 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Obie są śliczne. Ale chyba już za późno, to są prawie roczne kocice, całe życie żyły na podwórku, nigdy nie szukały kontaktu z człowiekiem. Poczuły się u mnie już lepiej, ładnie jedzą, załatwiają się do kuwety, jednak jak wchodzę do pokoju to kompresują się pod szafką, jak próbuję delikatnie zbliżyć rękę to syczą i startują z pazurami, szczerze mówiąc boję się ich - nie mam jak ich oswajać skoro atakują moje ręce.
Obawiam się, że nie będzie łatwo zapakowac je spowrotem w kontenery, ale jakoś sobie poradzę, może da się jakoś po dobroci - sposobem, żeby same powłaziły a jak nie to strój pozoranta, grube rękawice i będę działać, ale najpierw zima musi odpuścić.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lut 25, 2011 12:44 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Właśnie koty są takie gibkie, że nie wiadomo jak złapać żeby któraś łapka nie wyskoczyła i krzywdy nie narobiła, moja koleżanka miała kota z którym w 3 na szczepienia chodziliśmy, kolega go w rękawicach trzymał, a i tak dał rade i pazurem mu dziurke w podbródku zrobił :( normalnie szaleństwo, a kot domowy był 8O

AleksH

Post » Sob lut 26, 2011 0:49 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Aleks, niektóre koty są takie "gibkie" że po gładkiej ścianie na 3 metry fruwają, a do tego gryza i drapią dotkliwie, ja po prawie trzech latach pracy z takimi kotami mam całe ręce w bliznach.
Nie wiem czy to był dobry pomysł aby te dwie kocice w ogóle były u mnie w mieszkaniu, ale solidny mróz nie dał nam pola manewru, są to kocice które długo już było trudno złapać, jak się udało to nie można ich było wypuścić bo drugi raz by się nie udało.
Mam nadzieję wielką, że uda się je obsłużyć bez wielkiego stresu dla nich i bez klejnych ran na moich rękach.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 27, 2011 12:41 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Po piątkowej imprezie w kocim gronie, pewnie w wyniku tych wszystkich rozmów o kotach, i pod wpływem nadmiernego spożycia różnorakiego alkoholu oraz spożycia nadmiaru różnorakich potraw, całą noc miałam strasznie pokręcone sny obudziłam się strasznie zmęczona i trochę przerażona...
Śniło mi się, że kocia sytuacja wymknęła mi się spod kontroli, że co chwila natykałam się w swoim domu ze zdziwieniem na kolejnego kota i zastanawiałam się co to za kot, skąd się tu wziął? Były to kotki i kocury różnorakiej maści, również niekastrowane kocury, i pytałam samą siebie: dlaczego ten kot nie jest jeszcze wykastrowany?. W pewnym momencie do drzwi zadzwoniła sąsiadka oznajmiając mi że na klatce schodowej są jakieś koty, że to chyba moje i mam je wziąć do domu 8O ja wyszłam na klatkę, faktycznie w róznych miejscach były jakies koty, poszłam na dach tam były kolejne koty, które pierwszy raz na oczy widziałam... wtedy się obudziłam zlana zimnym potem... prawdziwy koszmar!
Zasnęłam znów i śniło mi się, że Wojtek powiedział, że wyjeżdża do pracy do Niemiec, że nie wie kiedy wróci, że chyba za kilka miesięcy, ja mówię ze nie zna języka przecież, ze czemu do Niemiec, a on tylko chciał żebym mu zgrała coś z kompa na dyskietkę, a ja że na dyskietkę to bez sensu, bo nikt juz nie uzywa dyskietek... i znów się obudziłam.

Mam nadzieję, że sny nie były prorocze :lol:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 27, 2011 12:48 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

A dziś się w końcu dobrze wyspałam :D I między pierwszym a drugim śniadaniem udało mi się zrobić generalne porządki z kilkoma rzeczami do których zabierałam się już od kilku tygodni ale jakoś weny nie miałam, wyrzuciłam dużo rzeczy z domu i tak mi jakoś lżej :mrgreen:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 27, 2011 13:03 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

mpacz78 pisze:Mam nadzieję, że sny nie były prorocze :lol:

Rozumiem, że najbardziej to o te dyskietki Ci chodzi...

:mrgreen:

Też niedawno zrobiłam porządek w szafie [na razie jednej 8) ] i teraz ile razy do niej zaglądam to faktycznie mi lżej. :lol: Wszystkim polecam. 8)
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie lut 27, 2011 13:27 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Agn pisze:
mpacz78 pisze:Mam nadzieję, że sny nie były prorocze :lol:

Rozumiem, że najbardziej to o te dyskietki Ci chodzi...

:mrgreen:

Oczywiście :mrgreen:
Dyskietki to największy problem, to że Wojtek pojechałby w cholerę a ja miałabym 100 kotów do ogarnięcia to już mały pikuś :lol:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]