MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 26, 2010 12:34 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Ja napisałam do dziewczynki żeby usunęła bo nie chce żeby miała kłopoty. Jeśli nie usunie będzie trzeba niestety zgłosić do Qlenki
Dlatego czasami nie lubię NK ale to dobry portal do szukania domków zwierzakom

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 26, 2010 13:41 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Odkąd nk zmieniło regulamin, dość nieciekawie przedstawiają się zasady publikowania tam zdjęć.
Regulamin sformułowano tak, że nk ma pełne prawa do publikowanych tam treści.
PRAWA AUTORSKIE

Użytkownik poprzez umieszczenie Danych, w szczególności wizerunku, materiałów lub wypowiedzi na Koncie własnym lub innego Użytkownika udziela NK niewyłącznej licencji na wykorzystywanie, utrwalania w pamięci komputera, zmienianie, usuwanie, uzupełnianie, wykonywanie publiczne, wyświetlanie publiczne, zwielokrotnianie i rozpowszechnianie (w szczególności w Internecie) tych Danych.

Dlatego miałam wątpliwości, czy to dobry pomysł, by tam Malwinkę ogłaszać (część forumowych fotografów zastrzegła, żeby tam akurat nie zamieszczać ich zdjęć).
Niestety długo nie trzeba było czekać, żeby ktoś zdjęcie wykorzystał, ale jak rozumiem, ma do niego prawo nk, niekoniecznie prywatna osoba.
TŻ nie ma tam konta, ale wysłałam mu screena. Nie wiem na razie co on na to, ale myślę, że skwituje tylko komentarzem, że to dziecko i trudno, stało się.

Czy ktoś wie, co konkretnie znaczą te zapisy w regulaminie: "wykonywanie publiczne, wyświetlanie publiczne"?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Czw sie 26, 2010 14:57 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

TŻ wysłał do niej wiadomość, a jak nie usunie zdjęcia, to jako autor zgłosi się do NK.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw sie 26, 2010 15:03 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Qlenko - strasznie jeszcze raz przepraszam Ciebie i Twojego TŻ-ta za tę sytuację! Ani ja, ani CatAngel nie przypuszczałyśmy, że takie coś może mieć miejsce.... :(

to nauczka na przyszłość - a CatAngel po prostu chciała pomóc mi i Malwince....... :1luvu: - przepraszam Was obie za kłopot!!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw sie 26, 2010 15:14 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

joluka pisze:Qlenko - strasznie jeszcze raz przepraszam Ciebie i Twojego TŻ-ta za tę sytuację! Ani ja, ani CatAngel nie przypuszczałyśmy, że takie coś może mieć miejsce.... :(

to nauczka na przyszłość - a CatAngel po prostu chciała pomóc mi i Malwince....... :1luvu: - przepraszam Was obie za kłopot!!!!

Joluka, nie przejmuj się, nic takiego się nie stało, poza tym że najwyraźniej rodzice dziecka popełniają błędy wychowawcze...
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw sie 26, 2010 17:12 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

TŻ dostał odpowiedź:

Witam,
W imieniu Mojej Siostry chciałabym Pana bardzo przeprosić za umieszczenie tego zdjęcia na profilu NK.
Zdjęcie zostało usunięte i taka sytuacja napewno się nie powtórzy.
Weonika(moja siostra) nie zdawała sobie sprawy z powagi tego zdjęcia, wiadomo jak to dzieci...
Wiem być może nie jest to żadne racjonalne wytłumaczenie,ale mimo wszystko bardzo przepraszam.
Pozdrawiam.

zdjęcie faktycznie już usunięte.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw sie 26, 2010 17:26 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

miejmy nadzieję że to czegos nauczy Weronikę :wink:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw sie 26, 2010 18:03 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

dziewczyny pisze z tel takze za ortografie przepraszam. Ja niewiem co teraz robic czy nadal tam koty oglaszac. Niechcialam zeby tak wyszlo niewiem czy zdjecie bylo odemnie skopiowane ale ze jako ja mam zdjecia malwinki u mnie czuje sie odpowiedzialna za to co zaszlo i dlatego odrazu zareagowalam. Gdyby zdjecie u niej w galerii wygladaloby tak jak u mnie nie zareagowalabym. Jeszcze raz wszystkich przepraszam oby to sie niepowturzylo. Glupio mi

CatAngel

Post » Pt sie 27, 2010 8:31 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Qlenko - cieszę się, że tak szybko i mądrze zareagowała siostra dziewczynki. Zdecyduj proszę, czy mamy wycofywać ogłoszenie Malwinki z NK.

CatAngel - to nie Twoja wina! jestem Ci bardzo wdzięczna za pomoc i wszystkie ogłoszenia Malwinki! :1luvu:

joluka

Post » Pt sie 27, 2010 9:05 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Dziewczyny, dajcie spokój, nie przejmujcie się niczym. Najbardziej ucierpiała Malwinka i to z jej powodu mi przykro.

Decyzję o tym, czy usuwamy stamtąd ogłoszenie zostawiam Wam, bo jak wspomniałam powyżej, głównie mi o Malwinkę chodzi. A więc jeśli ma wyjść z tego domek dla Malwinki, to dla mnie może zostać.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pt sie 27, 2010 9:17 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Qlenko - dziękuję bardzo!!! :1luvu:

joluka

Post » Pt sie 27, 2010 12:24 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

CatAngel pisze:Obrazek

Dziewczynka skopiowała takie zdjęcie Malwinki i podpisała ""poddaje się"" Nie wiem czy odemnie czy od kogośinnego ale skopiowała. Ja sprawe zgłosiłam o nadużycie znajomi moi tak samo też zgłosili. Ona ma 10 lat zapewne nie wiedziała co robi.

strasznie glupawy dzieciak - ja tez nie mam tam konta, ale jak ktos moze to niech reaguje!!

edit: no dobra, sprawa juz zalatwiona, ciesze sie - to jeszcze tylko dodam, Qlenko, po raz kolejny, że Twoj TŻ robi NIESAMOWITE foty (bylam dzisiaj na Rudomi) :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt sie 27, 2010 12:30 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Ta niezręczna sytuacja ze zdjęciem Malwinki miała jeden " + " Bardzo, bardzo dużo ludzi ją zobaczyło :roll:
Może wypatrzył ją ten jedyny domek :roll:

tillibulek naszczęście po zareagowaniu zdjęcie zostało usunięte. Wiem, że dziewczynka nie była świadoma co robi.

No ale ok temat zakończony :mrgreen:

Malwinka najważniejsza :1luvu:

Domku :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Post » Pt sie 27, 2010 12:38 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

czekamy cały czas - nadchodzi weekend - może ktoś się odezwie..... :ok: :ok: :ok:

na razie jutro mamy zapowiedzianą wizytę do Mentosika i Julka już wyje.... (nie wspomnę, że ja też :oops: )

joluka

Post » Sob sie 28, 2010 9:43 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

W takim razie czekamy na relację z okupionej łzami wizyty u Mentosa :-)

:ok:

KsieznaJoanna

Od: Pon lut 18, 2008 22:55

[poprzednia][następna]